за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 136
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Хм, оказа се че в Шумен не се провежда, а се е подготвил!
Сега се чудя дали да не пътуваме до друг град, ама чак пък толкова!

Примерно до Варна. После разходка цял ден в Морската градина Simple Smile
Лошото е, че се провежда от 8:30 - 10:00 за първи и втори клас. Имайте го предвид.

# 376
Да, знам! Ей това ме кара да се чудя дали да се организираме, че имаме и по малко братче ,,,, много рано трябва да ги будя!

# 377
  • София
Дава ли му нещо това състезание ако се яви като преимущество, струва ми се прекалено чак такова упражнение за едно състезание, ако няма някакви сериозно ползи после.

# 378
  • София
Сериозни ползи за малките няма (освен, че някои може да преодолеят донякъде страха от ходене на изпити и да придобият самочувствие). За 4 клас резултатите от това състезание оказват влияние при кандидатстване в МГ в някои градове. А за по-големите (от 8 клас нагоре), им дава право, ако са първи, да участват в Националното математическо състезание, което ще е през юни и да се борят за стипендия. Всъщност, за Националното от втори клас се класират, на базата на няколко състезания, но стипендии има само за единици от по-големите ученици.

# 379
Да, знам че няма ползи, но вината е моя че не проверих че не се провежда в нашия град. Предложих му да участва, понеже участва в коледното. Съгласи се и се готви през ваканцията. Вчера му обясних, че не се провежда в града, но му казах че има възможност да се яви в друг град и му дадох право сам да реши. Той избра да се яви. Не ми се искаше да го разубеждавам, за да не го уча че първата пречка е повод за отказ( за каквото и да е). Вярно, че в случая все тая! Предполагам че избра да се яви, защото знае че после ще последва разходка във Варна. Simple Smile Аз тайно се надявах да се откаже, защото толкова рано да ставаме в събота.... хич не ми се иска, но не исках да налагам мнение, след като съм му дала право да избира.

# 380
Моят син съвсем изгуби интерес към състезанията. Каза, че не иска да ходи на ВМС, въпреки че реши няколко теми от предишни години през ваканцията. Обеща да реши задачите вкъщи. За лятна ваканция си плаче вече и хич не му е до училище.  Laughing

# 381
Въобще не смятам да юркам второкласник по състезания. Той ходи тази година на някои от  организираните от СНБУ, понеже са му в училище и в учебно дни и на МБГ, понеже има по- интересни задачи и няма чак такава лотария там, като при Кенгуруто, например. А и те също са в учебно време. Стигат му толкоз, мислим и двамата.
Днес имат май национален кръг на това, от СНБУ, ако се не лъжа. Следобеда ще го питам.
До националното на МБГ не се добра, но той няма и такава подготовка. Събра един бронзов и един сребърен медал и им се радва. И това, лично мен, ме удовлетворява предостатъчно.
Вкъщи сме опитвали няколко теми от ВМС, и там задачите ми харесват, но състезанието не се провежда в нашия град и на този етап сме решили да не се товарим. Без друго събота и неделя са ни общо- взето почивни и пътуваме.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 12:17 от Judy

# 382
Да, днес  е националното състезание на СБНУ. Бяхме забравили за него, но ученичката ми се обади да ме информира Simple Smileпри нас е от 11:30 ч.

# 383
Значи моят е разбрал, този път, кога какво ще има.  Simple Smile
При нас го провеждали в обедната почивка. Миналата година беше така. Като свършат, ще го питам как е минало. Той най- харесва Околния свят от формата и после- математиката. БЕЛ му е скучен, ама много. И с учебните предмети, с идентично заглавие, е пак така. Само по литература му е интересно, че имат произведения. Граматиката му е толкова заспивна, че не знам нагоре как ще я кара с това отношение.

# 384
  • софия
Моя син сметнал, че му остават 24 учебни дни, така ли е newsm78
Започвам да се замислям какво ще го правя, искам едно ниво Аво бел да запише и на плуване всеки ден да ходи, но затова трябва да ухажвам свекърва ми да го води и взема.

# 385
Моят иска една лятна занималня, дето ги водят по басейни и поляни да ритат. Идеята ми допада. Има си шах два пъти в седмицата, веднъж английски и както иска да записва руски- направо е уплътнен. Ден не минава, да не ме пита, дали не можело още от сега с руския, но няма кой да го води до там. Останалото му е лесно- с един автобус от училище и все е на едно и също място. Но учителката по руски, с която говорих, е малко по- далеч, та аз мога само в събота да го карам. В учебно време, обаче, съботи не вкарвам в графика за учене, пък ако ще и да е по мечтаното. Сега, ако потръгне добре, догодина ще продължим.
Има лагер един брой. Има една почивка семейна.

# 386
  • софия
Другата Неделя сина ми има рожден ден,с какво да почерпи в училище, бонбоните са ясни, но искам да е нещо по интересно.

# 387
Другата Неделя сина ми има рожден ден,с какво да почерпи в училище, бонбоните са ясни, но искам да е нещо по интересно.
поднос с кексчета / мъфини, наредени като торта.

# 388
  • София
Фунии с лакомства за всяко дете, но излиза по-скъпо. Някъде около 2лв се връзва фунията, но пък е ефектно и готино Simple Smile

# 389
  • софия
Супер, супер събирам идеи.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт