КРУИЗИ /тема 6/

• 81 595
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
За сайта на МСЦ не се сетих. Гледах го в българските и беше доста по-скъп. В МСЦ е с 50 евро на човек повече, не че е толкова много. За круиза, който тръгва от Генуа с Прециоза става въпрос.
Според тях не мога да се откажа и трябва да си платя. Не знам как ще си търсят парите в случай, че се откажа. Не ги питах дали ще ме съдят  Laughing 
Но наистина малко им куца отношението към клиента и обратната връзка по е-мейл. Веднага като направих резервацията им пратих е-мейл да ги питам разни други неща и пак не ми отговориха.
Иначе става въпрос за Бела и Фантастика тарифите. Тя разликата накрая за цялата каюта ни се получи 75 евро вместо 100, направиха ни някаква отстъпка Grinning. И се опитаха да ми обяснят по телефона, че фантастика е по-хубава Grinning.
Но нас така или иначе датата, маршрутът и тази цена ни устройваха след като запазихме. Но тия 75 евро можеше и за друго да ги дадем, но както и да е, да ми е за урок следващият път няма да бързам толкова Grinning.
Но вълнението си е голямо като излезнаха свободни дни и възможност да заминем Grinning нямах търпение.

Аз съм правила 3 мини круиза между Дания,Швеция и Норвегия по 2 дни и беше страхотно. От тогава съвсем не ми даваше мира кога ще отида на истински голям круиз. Grinning Дано си изкараме хубаво.

# 466
  • София
Скрит текст:
За сайта на МСЦ не се сетих. Гледах го в българските и беше доста по-скъп. В МСЦ е с 50 евро на човек повече, не че е толкова много. За круиза, който тръгва от Генуа с Прециоза става въпрос.
Според тях не мога да се откажа и трябва да си платя. Не знам как ще си търсят парите в случай, че се откажа. Не ги питах дали ще ме съдят  Laughing 
Но наистина малко им куца отношението към клиента и обратната връзка по е-мейл. Веднага като направих резервацията им пратих е-мейл да ги питам разни други неща и пак не ми отговориха.
Иначе става въпрос за Бела и Фантастика тарифите. Тя разликата накрая за цялата каюта ни се получи 75 евро вместо 100, направиха ни някаква отстъпка Grinning. И се опитаха да ми обяснят по телефона, че фантастика е по-хубава Grinning.
Но нас така или иначе датата, маршрутът и тази цена ни устройваха след като запазихме. Но тия 75 евро можеше и за друго да ги дадем, но както и да е, да ми е за урок следващият път няма да бързам толкова Grinning.
Но вълнението си е голямо като излезнаха свободни дни и възможност да заминем Grinning нямах търпение.

Аз съм правила 3 мини круиза между Дания,Швеция и Норвегия по 2 дни и беше страхотно. От тогава съвсем не ми даваше мира кога ще отида на истински голям круиз. Grinning
Дано си изкараме хубаво.

Със сигурност ще си изкарате. Весел круиз ти пожелавам. Simple Smile

# 467
Не се кахари за тези 75 евро, избрали сте по-хубавото, ще си изкарате страхотно... Освен това поне Коста имат тази опция ако веднъж си избрал по-скъпа каюта, после на следващ круиз с тях, ти правят безплатен upgrade до същата каюта, даже да си платил по-евтината (поне при нас така стана)... Така че може да е за добро.... Peace Хубав и незабравим круиз и да разкажеш после... Hug

# 468
Здравейте, отдавна поглеждам в този форум и този път съм решила, че края на месец април или началото на май ще отидем със съпруга ми на круиз, мисля се това да е от онези круизи " Седем арабски нощи". Бих приели всички съвети за това дали това е подходяща дестинация за този сезон от годината, какво друго, според вас е по - добро. Благодаря Ви предварително!

# 469
Хора, как стигате до Генуа? Ясно е, че няма директни полети.
Избрала съм круиз - кораба тръгва в 17 ч. от Генуа. Пристигането обратно в Генуа е в 08 ч=
Посъветвайте ме как да се транспотрирам? Предполагам че много от вас са пътували от Генуа?

Благодаря!

# 470
  • sofia
Ако круиза е през зимните месеци, до април ние летим с Уиз до Милано, кацат в 8ч, след това влак до Генуа, а за връщането бих летяла от Болония, защото полета е в 20,50ч и имаш време с влак да стигнеш, този полет от Милано е ранен, 7ч и трябва да се спи една нощ там, което са излишни разходи, освен ако не сте били в града.

# 471
Избрала съм круиз - кораба тръгва в 17 ч. от Генуа. Пристигането обратно в Генуа е в 08 ч=
Посъветвайте ме как да се транспотрирам? Предполагам че много от вас са пътували от Генуа?

Благодаря!
С уиз до Милано, оттам с влак до Генуа + нощувка. На връщане - организиран трансфер от Генуа до Милано и пак Уиз.

# 472
  • София
Блед, ще разказваш за кораба, местата и обслужването. Дано храната е вкусна, а времето прекрасно. На Магнифика ли се качихте.

Да, и беше страхотно, ще пиша по-късно...
Какво време, който е планувал своите круизи точно сега, цели в десятката, дори повече.
Включително ставаше за плаж...

Благодаря!

Полет Милано-Бергамо, цени от 20 евро.
Бергамо-Милано Central Station с Terravision за 5 евро.
Милано Central Station - Генуа влак от 9 до 20 евро.
На връщане има и други варианти, но може и същия с нощувка.

Здравейте!
Разглеждам круизите на AIDA. Имат интересни маршрути. Знам, че са ориентирани към немскоговоряща публика...
Някой от форума пътувал ли е на круиз с тази компания? Бихте ли споделили впечатления от пътуването и, евентуално, съвети?

Да, не гледай как говорят, удоволствието е същото.
Какво точно те интересува ?

Здравейте   Simple Smile  Ние тръгваме  на  този  круиз
 https://www.msccrociere.it/it-it/Cerca-Prenota/Trova-Crociera.as … dl=n&p=2&

като 3  дена  преди  круиза  пристигаме  в  Маями    Simple Smile   
Някакви  съвети  какво  да  видим  по  островите  кое  си струва и  изобщо  всякаква  полезна информация??
За  Маями  имаме  план  и преди  и след  круиза  ,но  за  самите  острови още  сме  неориентирани  Laughing

Въпроса актуален ли е ? Или е късно, били сме на всички тези места и това е много подходящо време.

Здравейте, отдавна поглеждам в този форум и този път съм решила, че края на месец април или началото на май ще отидем със съпруга ми на круиз, мисля се това да е от онези круизи " Седем арабски нощи". Бих приели всички съвети за това дали това е подходяща дестинация за този сезон от годината, какво друго, според вас е по - добро. Благодаря Ви предварително!

Арабските нощи си струва и времето е подходящо, включително Нова Година.
Подходящите други дестинации са прекалено много за да се изброят, приеми повечето...
здравейте, някой ако е резервирал от този сайт www.e-hoi.de може ли малко да помогне.
Направих една резервация, потвърдиха ми  с е-мейл и ми пратиха линк за плащане активен 48 часа.
Ако не го платя в срок дали ще отпадне резервацията и ще има ли някакви последствия?

snow999
Желая ти страхотен круиз и не се притеснявай.
През сайта се резервира често, наскоро също, като не беше за първи път на наши потребители, които бяха много доволни, аз също.
Важното е да се чете абсолютно всичко, да не се правят грешки, немците са дисциплинирани и стриктни.
Аз също нямах никакви проблеми през друг немски сайт сега.

Писали сме едновременно за София - Генуа...Генуа всъщност е твърде лесна за круиз, дори да не си с кола, въпреки че ние в повечето случай сме с кола, което също е удобно.

# 473

Благодаря!
Ако ви понася дългото пътуване с автобус - около 24 ч. - има редовни линии до Генуа. Пристигат сутринта в града, близо до пристанището.

# 474

Здравейте!
Разглеждам круизите на AIDA. Имат интересни маршрути. Знам, че са ориентирани към немскоговоряща публика...
Някой от форума пътувал ли е на круиз с тази компания? Бихте ли споделили впечатления от пътуването и, евентуално, съвети?

Да, не гледай как говорят, удоволствието е същото.
Какво точно те интересува ?

Bled, интересува ме общото впечатление от круиза - обслужване, храна, обстановка и т.н.
Разбрах, че стилът на кораба е неформален. Има ли капитански вечери или други официални мероприятия? Необходимо ли е официално облекло?

# 475
Glasss, Честно казано, не бих си го причинила. 24 часа, убита от път.
Мудно ми е дали някой има този опит - кораба да пристига в 8 ч и да стигне спокойно за полета в 12.20.

# 476
Благодаря Ви на всички Simple Smile  Hug

Ако някой се интересува с немците от този сайт може да си комуникирате и на английски. Аз досега използвах немски и по е-мейла и по телефона, защото нали сайта има само немска версия. Но днес като ми звъннаха направо на английски почнаха да говорят, което за мен е много по-добре Grinning. Но не знам защо нещо май не четат всички е-мейли. Бях им пратила данните, които ми искаха и днеска ми звънят, че не съм ги дала тези неща, но намериха е-мейла накрая.  newsm78

Още един въпрос имам за бордната сметка ако някой знае. Четох и по-назад в темата и в някои български сайтове, че е различен депозита при различните кораби и компании. Видях 200 евро на човек или 300 евро на семейство, предполагам каюта. Немците ми писаха, че е 250 евро. Питах ги на човек или на каюта, но още нямам отговор Grinning. Корабът е  MSC Preziosa, ще се радвам някой ако знае да сподели Simple Smile

# 477
  • София
Един от най-често задаваните въпроси от начинаещи в круизите - Колко би струвало едно такова приключение ?
И въпроса се смята за неудобен и в повечето случай се задава на лични. Не е нито срамно, нито странно да търсиш добри цени, аз правя същото…
Затова ще направя пълен анализ на последния ни круиз при определени обстоятелства.
Начално пристанище Венеция, като изключим Триест/твърде малко оферти/, най-близкото в Италия до BG. Още, най-удобното с личен автомобил, и пътуването свързано с Венеция го прави едно от най-търсените. Като изключвам Бари и Бриндизи/също малко оферти/, където е необходим и друг вид транспорт/ферибот през Гърция/.
Започваме с цените за  круиза.

Sun   Nov   08   Venice, Italy      4:30pm
Mon   Nov   09   Brindisi, Italy                  1:00pm   6:00pm
Tue   Nov   10   Olympia (Katakolon)   8:00am                  1:00pm
Wed   Nov   11   Izmir, Turkey                  9:00am   3:00pm
Thu   Nov   12   Istanbul, Turkey   7:30am    4:30pm
Fri   Nov   13   At Sea      
Sat   Nov   14   Dubrovnik, Croatia   11:30am   4:30pm
Sun   Nov   15   Venice, Italy                 8:30am   

199 € / 50 on board credit + 50 cashback/ 7 дни - цена, която не се открива лесно, но с упоритост и търпение е възможно.
Такси обслужване/бакшиши/ - 7x7 = 49 евро
199-50-50+49 = 148 евро
От тази сума трябва да извадя още 25 евро, върнати в сметката ми, за лоялност.

Пътуване, до отплаване и обратно: Съветвам когато сте с кола,  да бъде направено от 4/5/ човека, за поделяне на разходите.
В последния ни случай, ние водихме приятели, които имаха възможност за бюджет 2000лв. за двама, радвам се, че успях да се вместя заради тях.
/Единствената екстра взета от нас в повече, беше all inclusive на напитки/за двама/, която на практика ползваха в по-голямата част мъжете, а  и ние./
Това няма да го включвам в цените, защото е екстра, може и без нея…
Ще закръглям всичко нагоре…
1160 км. /2320 км./ София – Порт Венеция - София
Гориво:
цена между 1,20 – 1,60 за литър, приемаме средно 1,40 евро/2,80 лв./
Среден разход 8 на 100км., което прави за 2 посоки/2320 км./190 литра/ 540 лв./ 135 лв.
70 евро на човек
Магистрални такси:
Сърбия: Ниш - Белград - Шид 10 евро/ 2 посоки-20 евро
Хърватска: Lipovac - Zagreb – Bregana 22 евро/ 2 посоки - 44 евро
Словения: винетка 7 дни – 15 евро/месечна 30 евро. При 7 дневен круиз трудно ще се вместите в седмичната, освен ако не ползвате други пътища, а не основната магистрала. Приемаме 30 евро/ 2 посоки.
Италия: Триест – Венеция 10 евро/ 2 посоки 20 евро
Общо: София – Венеция 116 евро/
29 евро на човек
Пътуването може да се осъществи без нощувки, особено ако шофьорите са поне двама.
Вече сме на пристанището…
Паркинг:
7 дни – 68 евро
17 евро на човек
Събираме до тук 148 + 70 + 29 + 17 = 264 евро.
/Веднага ще отбележа, че сумата необходима за стигане до пристанището възлиза на 116 евро.

Ако прецените и намерите полети или друг транспорт на подобна или по-ниска цена, спокойно може да ги ползвате до същото или други пристанища. Такива възможности има./
До тук беше всичко, без което не може.
Дори да предположим, че круиза е по-скъп/този все пак е изключение/, сумата може да е 400-500 евро.
Ако не се лишавате в рамките на нормалното ще ви трябват…
По пътя, 10-20 евро за напитки и храна.
Възможна е една нощувка 20-30 евро на човек, може и по-малко.
На кораба – напитки или други екстри/може и без тях/, да кажем 50-100 евро.
Екскурзии – не е задължително, но слагаме поне една - 50 евро.
Слизане – трансфери и почерпки 10-20 евро на спирка.
Шопинга и сувенирите са по желание, според възможностите.
Отново събираме 264 + 20 + 30 + 100 + 50 +20 = 484 евро.
Закръгляме на 500 евро и можем да кажем, че с 1000 лв. е възможно да направим круиз и то от Венеция при тези обстоятелства.
Да не говорим, че и с първата сума, около /264 евро/500 лв. е възможно, но с пълни ограничения и късмет за добра оферта.
И който продължава да мисли, че круиза е прекалено скъпо удоволствие, нека премисли.
И като си помислим, че в тези суми влизат пътуване, нощувки и храна all inclusive, посещение на няколко държави, всякакви забавления и всичко останало…
Въпроса е, може ли със същите суми да се постигне всичко това, без круиз ? НЕ
И тъй като съм обиколила същите тези места и само с кола, веднага казвам, че са необходими 3-4 отделни пътувания при които всяко от тях е възможно да струва по толкова, при подобни условия.

И веднага пускам един по-далечен круиз  Last minute

Sat   Nov   28   Savona, Italy      6:00pm
Sun   Nov   29   Marseille, France   8:00am   5:00pm
Mon   Nov   30   At Sea      
Tue   Dec   1   Malaga, Spain   8:00am   6:00pm
Wed   Dec   2   At Sea      
Thu   Dec   3   Santa Cruz, Tenerife, Canary Islands   2:00pm   8:00pm
Fri   Dec   4   At Sea      
Sat   Dec   5   At Sea      
Sun   Dec   6   At Sea      
Mon   Dec   7   At Sea      
Tue   Dec   8   At Sea      
Wed   Dec   9   At Sea      
Thu   Dec   10   St. Maarten   9:00am   8:00pm
Fri   Dec   11   Antigua   8:00am   7:00pm
Sat   Dec   12   Fort-de-France, Martinique   8:00am   9:00pm
Sun   Dec   13   Guadeloupe   8:00am   

Costa Magica
Цена 370 евро - 15 дни – 24 евро/ден

Сега ще кажете, а връщането ?
Guadeloupe – Париж, цени за самолет съм намирала от 135-141 евро. В момента виждам цена точно за датата 217 евро/директен полет- Total Trip: 8h 15m /.

...................Разглеждам круизите на AIDA..................
Bled, интересува ме общото впечатление от круиза - обслужване, храна, обстановка и т.н.
Разбрах, че стилът на кораба е неформален. Има ли капитански вечери или други официални мероприятия? Необходимо ли е официално облекло?

Miralex
AIDA не са висок клас круизи, напротив, свобода и живот. Ако не обичаш официални дрехи, може и без тях.
Какво трябва да знаеш, противно на ширещото се мнение, че круизите са повече за пенсионери/пълна глупост/, тук виждаме точно обратното.
Корабите са насочени, освен за немски и околни туристи и за предимно млади хора.
Другото, което се шири е, че всички кораби са твърде стари. Не, компанията се развива и корабите са в добро състояние/най-вече тези след 2000 г./
И AIDA отдавна не е старата немска флота, а е в най-голямото круизно семейство  Carnival.
Това стана след като тя беше закупена от  P & O Princess, а те влязоха в голямото семейство.
А самото управление беше поето от Costa Cruises и корабите плават под италиански флаг.
Което само говори, че както обслужването, така и храната са на добро ниво. Забавленията също.
Аз не видях капитанска вечер и специален дрескод липсва.
Има тематични вечери и А-ла-карт в отделни ресторанти.

mimkatabg
"кораба да пристига в 8 ч и да стигне спокойно за полета в 12.20"
Ако кораба спира на летището, става...шегувам се.
Това не си го причинявай...
12,20 означава на летището поне 10,30 - 11,00 часа.
При лоши обстоятелства е възможно в толкова да слезете от кораба !!!
Един от последните ни круизи пристигаше рано в Чивитавекия, имаше полет в 13,30ч.
Въобще и не си помислих да рискуваме.
Но при определени обстоятелства е възможно.
Ако кораба пристигне навреме, уговорка за слизане веднага, сигурен личен трансфер и качване веднага.....

snow999
При MSC приетата сума е за депозит е 150 евро на човек или 250 на семейство/двама+2 деца/.
Но за различни круизи и дестинации това може да се промени, но не много.

# 478
Най-сигурния трансфер от кораба до летището е ако се вземе трансфер от самата круизна компания.. Не знам за МСЦ, но Коста имат трансфери Савона-Милано airport и Савона-Nice airport за по около 20 евро на човек... Ние винаги вземаме и никога не сме закъснявали, притеснявали и т.н. Удобно, сигурно и евтино... Всякакъв друг начин на предвижване е несигурен и изисква повече време, защото винаги нещо може да закъснее или да се обърка в последния момент (имала съм такъв ''инфарктен случай'' в Лондон където за малко не изпуснахме самолета поради независещи от нас обстоятелства)... Така че не разчитам на последния момент, по-добре да нощуваме някъде отколкото да си развалям настроението.... Mr. Green

# 479
  • sofia
mimkatabg , на нас ни се е случвало да ни забавят багажа до 12ч ( за това ако имам полет или влак вече няма да си дам куфара), та изпуснахме влака, за който бях взела билети.
Ако се спреш на този вариант, не си оставяй куфара пред вратата, а си излез сутринта с него

Общи условия

Активация на акаунт