ТУЕС - 8 тема

• 120 162
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • София
То това не са мнения, а голи факти - за изпитването. За тормоз не мога да кажа, че има. Миналия срок по програмиране ги почнаха с оформянето към 17 ч. - две паралелки заедно. Моят се обади да го прибирам след 22,30.  Mr. Green И днес са оформяли - бре колко навреме се сетиха тоя път. Приключили са в рамките на часовете. Предполагам това е резултат от доста тежките родителски срещи тая година.

# 136
Е това е малко... странно. Как е програмирането в сравнение с НПМГ и СМГ? А бала, от 48 максимален, колко е за СП?

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 22:47 от Дядо Венци от село Менци

# 137
Oлеле, разгледах форумите и има много странни мнения за ТУЕС. Един казва, че в 2 и 30 сутринта изпитват учениците и че ги подлагат на психически тормоз , друг казва, че училището е прекрасно с чудни деца и преподаватели. Какво да гледам сега? А и между другото, какъв е бала за ТУЕС с паралелка СП?

Олеле, Дядо Венци от село Менци,
Нищо не четете и не разглеждайте повече форуми. Ако наистина искате да учите в това училище ще Ви трябва най-напред желание точно за тези науки, много упоритост и до някаква степен инат. ТУЕС е чудесно училище, просто мързелът в него не се признава.  Ако ще ставате програмисти, повечето програмиране трябва да е в къщи. Програмиране не се прави наизуст и само с гледане. Трябва много писане.
Ако сте решили да влизате в ТУЕС, защото сега било модерно и програмистите вземали големи заплати..... по-добре недейте. Защото след втората  година ще трябва да си търсите друго училище. С "Олеле, майко", не става.

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 08:39 от Sannya

# 138
  • София
Програмирането в ТУЕС е в пъти над това в СМГ. За НПМГ не знам, нямам пряки наблюдения. За СМГ съм категорична.
Иначе подкрепям Sannya на 100 % - ако искаш да се занимаваш с програмиране, това е мястото. Обаче ако не искаш - бягай далече. Никой няма да седне да те натиска да учиш и да се развиваш - ако искаш, ще помогнат, ако не искаш - твоя си работа.
Разбира се, има си своите забележки, както всяко училище.

# 139
Програмирането в ТУЕС е в пъти над това в СМГ. За НПМГ не знам, нямам пряки наблюдения. За СМГ съм категорична.
Иначе подкрепям Sannya на 100 % - ако искаш да се занимаваш с програмиране, това е мястото.
Много интересно защо тогава никъде по състезания няма представители на ТУЕС.

# 140
Чешете си езиците драги. Където иска да учиш дедо Венци - там. Grinning Grinning

# 141
  • София

Много интересно защо тогава никъде по състезания няма представители на ТУЕС.

И аз съм се чудела това и сега ще изкажа едно непрофесионално мнение - може би има разлика именно в материята, която изучават. Деца от ТУЕС масово се явяват в HACK нещо си и печелят там наравно със студентите. А печелят и разни други състезания, на които пък не съм видяла представители от НПМГ и СМГ.
 newsm78 newsm78 newsm78

# 142
  • София
ТУЕС е професионална гимназия все пак и там се учи как на практика стават нещата. Децата учат различни езици от ниско и високо ниво, както и разни фреймурк-ци Wink, среди за разработка и доста хардуеър. Ето, наскоро някой писа, че отбор на ТУЕС е сред победителите на Hack ФМИ. Това няма как да стане само със знания и  умения в алгоритмичното програмиране. А доколкото знам в школите на СМГ и НПМГ се учи предимно това. Както и обратното - в ТУЕС май няма школи по алгоритмичното програмиране и, предполагам затова, участието  в олимпиадите по информатика е доста слабо.
А като говорим за състезания - доколкото знам състезанието по компютърни мрежи се печели традиционно предимно от ученици на ТУЕС.

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 22:35 от Елл

# 143
Ммм, мен повече ме интересува "меката" (software) част от компютрите, затова се чудя дали да 'ода у ТУЕС или някъде другаде.

# 144
  • София
Не ме разбра. В ТУЕС, ако си специалност системно програмиране, ще се научиш как да създадеш един софтуерен продукт, който може да е за РС, телефон, робот, пералня, автомобил, самолет ... Ще научиш технологията на създаване на готов продукт. Един вид - ще учиш приложна информатика. Ще имаш много практически проекти, лабораторни упражнения и накрая дипломна работа. Можеш подробно да разгледаш тук какво учат учениците в ТУЕС - http://lubo.elsys-bg.org/
За СМГ и НПМГ нищо не мога да кажа. В НПМГ има специалност информатика и там също може би учат такива неща. В СМГ май има само школи. Проучи точно какво се учи в другите училища.

# 145
Мисля да кандидатствам там, но не видях кода на паралелката Системно програмиране в списъка с кодовете на училищата. Помагайте моля.

# 146
  • София
ТУЕС е с отделно класиране. Прочети тук:
http://www.elsys-bg.org/admission/campaign/

# 147
  • София
Излезе Първо класиране -Честито на приетите! Simple Smile

# 148
Според първото класиране ще ме приемат ли с бал 40,5 в ТУЕС със спец. компютърни мрежи (КМ)?

# 149
  • София
Не, но за второ класиране имаш шанс!

Общи условия

Активация на акаунт