Искам да кажа ... (66)

  • 43 931
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 13 099
Може да я инжектирате със стопено масло с подправки . Завита добре с бекон нарязан на ивици и първо завита във фолио или пък онези пликове за печене - ама такъв огромен не знам дали има. Може и хария за печене намазана като едно време с краве масло - майка правеше пиле в едни кафяви пликове от амбалажна хартия.
 
А плънката? Ориза вари ли се предварително?

# 466
  • Мнения: X
Аз задушавам лук , морков ,целина и чушка / имам замразен микс във фризера готов нарязан за готвене / , добавям си ориза да стане стъклен.
Отделно задушени гъби със зелен лук . Заливам с чашка вода леко да се развари ориза - по принцип се презастраховам и го правя почти готов.
 Ако има дреболийки и тях задушавам преди ориза - подправки слагам - черен пипер ,червен и магданоз .
  Но реално мисля ,че ориза е добре да е само леко заварен - става преварен после някак. .
Обилно мажа и вътрешността със мазнина .
  Но аз съм правила последно домашна пуйка и те са по -сухи мисля . Тези може би са по -крехки.
Имат ли свирка ?

# 467
  • Мнения: 13 099
Моята мисля, че няма. Жармен, описала си го, много добре, горе-долу и аз така мислех да го правя, само се притеснявах за 3 часа печене ориза да не стане на каша вътре, че една година така сложих ориза в началото на една капама и беше като сутляш станал. Изчезвам да си прибирам мъжо, че е запразнил от обяд и му обещах да си го взема.

# 468
  • Мнения: X
Не му слагай вода тогава - само запържи до стъклено .
 
Скрит текст:

# 469
  • Sofia
  • Мнения: 8 821
Много готвите,момичета и много старателни  bowuu.

Пуйка правих миналата година.В кусна стана, ама баята. Обвивах я в сланина и бекон. Абе,салтанат си е. Търкаляхме я после 3 дена и една част изхвърлих.

Скапан ден ми е днес.Все имам нещо да докупувам  Crossing Arms,а народът е хукнал,навалица,коли. Навиках си детето, отидохме на тенис без такъми  ooooh!.Щот съм блейка.Заеха му ракета,добре,че маратонките му бяха в колата.

Сякаш празниците повече ме натоварват,отколкото разтоварват. А дори леко минавам. Ама аз съм си яваш-яваш.
Мама ми е заредила на картата Коледни подаръци  Heart Eyes.Много щедри  Hug

За млякото да кажа: нито съм чувала,ни видяла,ни яла такова  Rolling Eyes.
Пък да си го правя  Naughty.Аз,всъщност за себе си няма да направя нищо за ядене.Не си струва усилието,  а и си внушавам,че съм го яла,докато хрупам ябълка,например  Mr. Green

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 18:08 от GeNa

# 470
  • Мнения: 3 871
Даун, при нас е 18:10, така че честит рожден ден. Бъди здрава и много щастлива!

# 471
  • Мнения: X
Аз обичам да пробвам нови неща .
 Да го направя първо точно по традиционната рецепта и после ако не ми хареса да го променя.
  Обичам да готвя - това ме разтоварва .
Но когато имам муза и желание.
  Има дни като днешният само чета / и сто перални пускам Grinning - последната май вече 3 ч върти и имам съмнение че пералнята нещо се е счупила /
  А относно млякото - то пък какво толкова му правих - сложих в тенджера под налягане и си се вари на газта . Само станах да намаля като се вдигна клапана .
 Никакво усилие или философия .

# 472
  • Мнения: 13 099
Аз обичам да готвя, ама да има кой да яде  Laughing

# 473
  • Мнения: 14 478
Пак ли сте на манджена тема?
Аман от плюскане...

# 474
  • До морето
  • Мнения: 7 753
Може да я инжектирате със стопено масло с подправки . Завита добре с бекон нарязан на ивици и първо завита във фолио или пък онези пликове за печене - ама такъв огромен не знам дали има. Може и хария за печене намазана като едно време с краве масло - майка правеше пиле в едни кафяви пликове от амбалажна хартия.
 

Аз пак да питам - как точно се инжектира това масло  newsm78 И после увивам в бекон, а отгоре с фолио, така ли и пека така през цялото време ли?И накрая само махам фолиото да хване загар? Благодаря предварително и се извинявам за идиотските въпроси  Blush

# 475
  • София
  • Мнения: 10 825
С голяма спринцовка от аптеката Peace

# 476
  • София
  • Мнения: 20 106
Почивните ми дни започнаха вече  smile3508

# 477
  • Мнения: X
Пак ли сте на манджена тема?
Аман от плюскане...
Реално у нас няма кой да яде толкова - просто обичам да готвя .
 Кулинарията не винаги трябва да се свързва с плюскане .
 За мен е удоволствие . 

# 478
  • Телиш/Плевен
  • Мнения: 14 100
blackcat6, ако искаш виж и тази рецепта за пуйка от готварската книга на темата. Hug

# 479
  • Мнения: 13 099
blackcat6, ако искаш виж и тази рецепта за пуйка от готварската книга на темата. Hug
Сърдечно благодаря  Hug
Имам чувството, че днес е 23  Crazy

Да питам това виждали ли сте го в някой от нашите молове, че няма да мога да ги обиколя всички: http://shop.mango.com/BG/p0/men/accessories/bags/pebbled-cross-b … mp;p=3&page=1

Общи условия

Активация на акаунт