Искам да кажа ... (75)

• 74 905
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
Светалчо, така е редно и похвално.

# 586
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Хаха, Ванини, разсмя ме с "похвалното", сигурно е прозвучало като хвалене. Joy
А е просто начин да се уважаваме и да поддържаме нормални отношения. Иначе не става.
Изобщо във всяка сфера на човешките отношение е така: не се ли съобразяваш и не държиш ли сметка за желанията и чувствата на другите участници в конфигурацията, не се получава хармония.

# 587
Хаха, Ванини, разсмя ме с "похвалното", сигурно е прозвучало като хвалене. Joy
А е просто начин да се уважаваме и да поддържаме нормални отношения. Иначе не става.
Изобщо във всяка сфера на човешките отношение е така: не се ли съобразяваш и не държиш ли сметка за желанията и чувствата на другите участници в конфигурацията, не се получава хармония.
Похвално е, че си изградила отношения и знаеш къде и какво е редно да се прави. Ето, от един час иска да ми чисти печката. Обиждаме много с тези пориви на чистене. Ще кажеш, че ние с майка ми сме някакви мърлячки. Аз казнам не, тя казва, че ще прави каквото си реши и точка.

# 588
  • Бургас
Козунака го правя по една и съща рецепта,бърза,лесна,с нормално количество продукти,дори бих казала много минимални. Стават убийствени просто!

Кажи ни тази лесна рецепта и на нас Hug Grinning
Ето и обещаната рецепта.
Снимам директно от тетрадката на мама,която ми е любима.
Ако не се чете,ще ви я препиша.
От дозата ми излизат два големи козунака.
Добавям и още малко брашно,за да може да  се замеси хубаво тесто.
При печене обема му става троен  #Crazy
А за вкуса да не говорим.
Тази година пак ще правя няколко козунака.

# 589
 Влизам да попитам за торта с меденки - някой беше споменал за нея. Та днес си купих една кутия такива. Моля за рецепта.  bouquet

# 590
Един от последните ми спомени с майка ми беше как ме ядоса, докато и купувах очила. Беше зле настроена, заядлива и ме раздразни супер, защото очилата струваха над 1000 лв, аз имах тежък ден и малко време. Няколко дена по-късно я диагностицираха с Алцхаймер  Sad. Още ми липсва.

# 591
Ще готвя заек, но отдавна не съм. Ще карам на око, пък каквото стане.
Ако някоя от вас има изпитана рецепта, да пише бързо.

# 592
  • Sofia
Даунче,  spoko

Пфу,не си представям как може някой да не се поинтересува как  са децата на собственото му дете, независимо от взаимоотношенията с "врага"  Thinking.

Светалчо, свекърва ( и не само)-мечта си,писала съм и друг път  Peace.

Моят син не пропуска да се "похвали" и наплаши бабите колко Т е вдигнал през нощта  ooooh!.Тъкмо мислех, че ще им го спестя....и на тях, и на себе си  Whistling,че се започва едно звънене  Hug
За заека не мога да помогна с конкретна рецепта.Приготвяла съм веднъж, в гювеч, с някакъв сос сякаш. Беше сполучлива гозба  chef.
И да кажа, че антибиотичното лечение се оказва в пъти в по-евтино от алтернативното  Rolling Eyes.Що сметка направих в аптеката, надявам се да е резултатно  Praynig

# 593
  • Пловдив
Ако се хвалите с козунаци, и аз мога да правя. Пускам в машината, после оформям, слагам плънка и мятам във фурната. https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/10257 … 0&oe=57B9EEFC Миналогодишен.

# 594
Ох, Янтра, окапах се. Като дойда в Пловдив, ще ми врътнеш ли един? За благодарност, ще ти тупна две човечета.

# 595
  • Пловдив
То машината го прави, аз само оформям. С хлебопекарната не е кой знае какво.

# 596
Ама знаете ли какви сте? Ще почвам козунака, само чакам прясната мая да я донесе мъжът ми. Както съм си и поспала, имам сили  Mr. Green Янтра на конци ли става твоя, ако да - сподели рецептата по която го майсториш Simple Smile. Да питам и на Сесили със заквасената сметана - става ли на конци? В момента търся рецепта още, ама нищо, аз машината ще ползвам.
Мога да се включа по въпроса за майките и шкафовете. Мама е същата, преди като беше малко детето и идваше, домакинстваше жената, готви, почисти, сгъне пране, обаче ми пререждаше шкафовете в кухнята. Първите един-два пъти го преживях, направих забележка - обиди се, виждам обаче, че всички реагират по един и същи начин, не е трябвало да се впечатлявам.
Гена, дано се оправи момчето без лекарства. И моят син ще продължи ваканцията, тече му кръв ежедневно от носа, проблема е че има и хрема и веднъж да забрави и да се издуха руква, въобще кофти работа. А той като се "похвали" на баба си, че не е добре, нейната реакция е - "дай ми майка ти" и след това "какво му направихте на детето", какво да й кажа на такъв въпрос, ядосвам се, ако съм по-малко изнервена обяснявам търпеливо, ако ми е дошло до гуша, набързо я намествам и после се ядосвам, но... взаимоотношения. Е сега като видях на Силвия градинката, така ми домиля, на майка ми градинката е точно същата - алеята, цветята от дясно, улицата, попрехвърлих снимките от миналата пролет и с нетърпение чакам да отидем  Heart Eyes

# 597
blackcat6, става на конци да и е невероятно вкусен. Simple Smile

Първата партида ще я правя другата събота, че през седмицата ми е много натоварено. Макар че вече ми се яде много. Simple Smile

# 598
blackcat6, става на конци да и е невероятно вкусен. Simple Smile

Първата партида ще я правя другата събота, че през седмицата ми е много натоварено. Макар че вече ми се яде много. Simple Smile
Много благодаря, аз по някаква случайност имам заквасена сметана на Данон Simple Smile

Редактирам се с въпрос - пише 3 яйца + 1 жълтък, така ли е или са 3 яйца и 1 белтък, а с жълтъка се маже козунака?

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 19:36 от blackcat6

# 599
  • Ямбол
На мен ми мина малко, но ми остави горчив вкус сега, а изобщо не обичам такива нацупени взаимоотношения. Чувствам се виновна, че реагирах рязко.
Аз си имам ред, при който си пера дрехите и не обичам някой друг да ми се меси точно там. Решението за помощ не е само заради самата помощ и това ме дразни.
Предния път ѝ трябваха буркани и решила да изсипе едни сладка, на които много държах, без да попита, взела решение. Сега пак е така. Най-вероятно ѝ е трябвало количество за запълване на пералня и е прибягнала до моите неща, които аз умишлено съм оставила, защото смятам да не ги пускам с другите, но тя не пита, а действа. Интересно, че го върши това, когато ме няма, иначе не смее да "помага".
Ако беше чистила, как да е, нищо нямаше да ме издразни, но да ми пипа дрехите и бельото...

Вие сте на вълна козунаци. Имах мераци по едно време. И аз пусках в машината за хляб, но си е пипкава работа. не ми се получават и се отказах. Аз получавам ужасни киселини от всичко приготвено с жива мая.

Общи условия

Активация на акаунт