Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 467
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
  • София
За екфолиране, погледнете и екфолиращата маска на Филорга.  Разкошотия.  Освен това действа и като кислородна.

# 316
Лита, имам първия ексфолиант. Много са фини частиците за моя вкус. като маска за лице е приятно, но като ексфолираща грижа за мен не става.
От серума и аз се  интересувам. всъщност цялата бяла козметика на Армани ме интересува. У нас къде може да се намери?
В Сердиката се намира щанда на Армани, но бяла козметика нямат. Peace

# 317
Скрит текст:
Здравейте  Hug
Влизам да попитам, дали някой е ползвал серията Youth liberator / YSL, и ако да - на колко години е и с какъв тип кожа.
Прочетох ревюто на Paula's choice за серума, който ме интересува на този етап  - според блога съвсем обикновени и нещадящи съставки са тези, които са в голямо количество - алкохол, парфюм, без нищо кой знае колко иновативно и т.н. - описанието беше като на доста посредствена серия с евтини съставки, които бяха написали че въобще не оправдават цената си, и му бяха дали 1 от 5 звезди, с препоръка да се отбягва.
В същото време по всякакви ревю форуми, които четох, продукта е с 5 звезди - пишат хората невероятен серум, най-добрия продукт, и т.н. - не видях нито едно мнение, различно от възторжено, а изчетох доста. Следователно страшно много се бях ентусиазирала това да е следващия ми серум, но ревюто на Пола доста ме разколеба.
Скин Бест/ Biotherm е алтернативния ми избор, ако този се окаже недобър.
Ако някой е ползвам някоя от двете серии, ще съм благодарна за мнение  Hug

Може и да не съм права, но отзивите на Пола са винаги такива за продукти, които не са американски, или поне аз такава зависимост съм забелязала. Американските марки са супер според нея, другите все имат някакъв кусур и не си заслужават парите.

Благодаря, Шелли. Забелязах изненадващо по една звезда и за други продукти - тези на La Mer, La Prairie... Но понеже не мога да си позволя да отделя 1000+ лева за серум, не съм се заглеждала подробно в ревютата  Crazy
Май ще взема да пробвам Youth Liberator-а. Щом толкова хора са доволни, едва ли е чак такъв фейл. Но ще взема и някой, на който тя е дала по 5 звезди, да сравня  Mr. Green

# 318
Здравейте. Някоя от вас ползвала ли е тези ампули? http://bilki.bg/hialuronova-kiselina-hyaluronic-acid-ampuli-floryvital-2-ml.html

# 319
  • Пловдив
И на мен ми е интересно.

# 320
  • Бургас/Пз
Епона, за почистването и аз съм съгласна с козметичката ти. Преди 10тина година този начин  на мен ми го препоръча дерматолог, след едно сериозно слънчево изгаряне. Ето нейния съвет - първо измиване с хубаво масажиране с измивния продукт , без да се жали количество и  поне 2-3-4 минути , за да има хубаво разтваряне на грима , обилно изплакване, избърсване, по- скоро попиване на лицето с памучна или тензухена кърпа /препоръчва дори бебешка пелена Simple Smile/ която се ползва само от мен и максимум след две ползвания се изпира. След това минаване с тоник, препоръка да се ползва обикновен памук , а не тампончета, това не знам защо. После вече съответната грижа.
За нощната грижа, на 30 може и да си позволиш да минеш без нощен, но на 40 вече едва ли. Аз също си мислех, че при мазна кожа нощния крем ще влоши нещата,но явно не е така. Серумите си вършат чудесна работа, без да омазняват до ълнително. За почистващата четка не съм питала, защото никога не съм ползвала.
Аз съм на мнение, че всеки трябва да ползва нещата така, както ги чувства най-добре, но е хубаво понякога да се вслушва и в мнението на специалистите, защото по някога действаме в собствените си заблуди, без да го подозираме Simple Smile

# 321
По моята логика измиването трябва да е обратно. Първо с тоник, мицеларна или мляко с памуче и после с вода. Правя го така, за да е чиста кожата ми за нанасяне на крема след това. Иначе от тоника остава мазен слои и крема не може да попие добре. Така мисля аз.

# 322
Мерси за мненията, момичета!

Ани, да. Вече така правя. Търкам с измивния, изплаквам и после мицеларната вода.
Обаче без серум няма как да мина. Идеята е да не си разглезвам кожата, обаче като не ми е добре без?!
А за четката още съм в чуденка. Миже би ще продължа да си я ползвам, когато гримирам лицето. Защото иначе не си го чувства достатъчно чисто.

# 323
  • Велико Търново
На мен тоника не ми оставя мазен слой  Simple Smile Тоникът подобрява кръвообращението, прави кожата свежа и с добър тен, свива порите, контролира овлажняването и отстранява евентуалните остатъци от почистващия продукт за лице. Нормализира pH баланса на кожата. Благодарение на него се абсорбира по-добре възстановяващият или подхранващият продукт. Така ми е казвала на мен козметичката, така го правя от години. Разбира се, всеки преценява как се чувства по-добре кожата му и сам определя реда Peace

# 324
Бисквитка, ти какъв тоник ползваш?

Ббелла, и едно въпросче към теб... Колко време вече ползваш серума на КБ срещу тъмни кръгове? На мен ми стана месец, но май разлика никаква не виждам, освен непосредствено след нанасянето.

# 325
# 326
Относно памука и тампоните за премахване на грим, аз ползвам памук - така и не можах да открия тампони, които да не ми дразнят кожата, моята е много чувствителна на механично третиране.

# 327
И аз ползвам само памук, в много голямо количество. Тампони никога не купувам.

# 328
Първо винаги отмивам грима с гел/пяна и вода. Подсушавам и минавам с мицеларна вода - понякога цялото лице, друг път само при очите, за да премахна онова от грима, което не се е отмило с гела. Никога не съм ползвала тоалетно мляко или разни други субстанции като първа стъпка; струва ми се, че замазват, а не почистват кожата. Абсурд е да мина без измивен гел и вода. Ползвам тампони, не памук, защото последният пуска власинки и ми е по-трудно с него. Откакто имам почистваща четка, я ползвам 2 пъти седмично.

# 329
  • Чукарландия
Ббелла, и едно въпросче към теб... Колко време вече ползваш серума на КБ срещу тъмни кръгове? На мен ми стана месец, но май разлика никаква не виждам, освен непосредствено след нанасянето.

И при мен няма подобрение. Тъмните кръгове си стоят. Но освен този серум, нищо друго не правя за решение на проблема - редовно недоспивам, което е враг номер едно! Ползвам го вече 6-7 седмици. Още една и го спирам - почивка. Peace

Не ползвам тампони, много са груби, особено за околоочната зона. Само памук. Peace

Общи условия

Активация на акаунт