Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 471
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • София
като са ми махали грима с тоалетно мляко в салон, винаги процедират по един и същи начин.
Вкъщи не ползвам, но винаги съм се изненадвала колко мекичка е кожата след това.
Нанасят обилно млякото с масаж директно върху лицето и после с напоени в лосион памук махат млякото заедно с грима. После обтриват кожата с топла влажна кърпа, което е и много фина ексфолиация и маха и ако има остатъци грим.
Аз си махам грима с дегримиращо олио и после с мек гел/пяна.
Четката ми Кларисоник ях спряла да я ползвам за 6-7 месеца и кожата ми се влоши.
Ако виждате добри резултати с грижата, която полагате, не бих слушала никакви козметички.
Винаги си подсушавам и лицето с хартиени кърпи за лице за еднократна употреба от ДМ.

# 331
Аз никога не мия лицето с гел или пяна преди да съм разгримирала очите и лицето от ФДТ, ББ-крем или СС-крем... Как може първо с вода да се мие и като се размаже спиралата, сенките и т.н.? Sick Това е абсурд и ако има салон, в който процедират така, никога не бих стъпила там отново... Laughing
Аз първо махам грима от очите с дегримираща вода, после минавам цялото лиже с мицеларна вода, преди ползвах и тоалетно мляко... Когато тампона остане напълно чист, чак тогава мия лицето с вода и измивна пяна или гел... И това го правя всяка вечер, а сутрин отново мия с пяна или гел... Иначе не чувствам кожата си чиста, за да нанасям дневната грижа... С електрическа четка минавам основно 1 път седмично, но само с ексфолиращ гел през ден минавам лицето... Също така задължително слагам 1 или 2 пъти почистваща маска, ако е от по-силните само 1 път седмично+ 1 път някаква друга хидратираща маска например... Peace Задължително една вечер оставам лицето намазано само с някакво олио за лице, в другите дни с крем...

# 332
Аз никога не мия лицето с гел или пяна преди да съм разгримирала очите и лицето от ФДТ, ББ-крем или СС-крем... Как може първо с вода да се мие и като се размаже спиралата, сенките и т.н.? Sick Това е абсурд и ако има салон, в който процедират така, никога не бих стъпила там отново... Laughing
Аз първо махам грима от очите с дегримираща вода, после минавам цялото лиже с мицеларна вода, преди ползвах и тоалетно мляко... Когато тампона остане напълно чист, чак тогава мия лицето с вода и измивна пяна или гел... И това го правя всяка вечер, а сутрин отново мия с пяна или гел... Иначе не чувствам кожата си чиста, за да нанасям дневната грижа... С електрическа четка минавам основно 1 път седмично, но само с ексфолиращ гел през ден минавам лицето... Също така задължително слагам 1 или 2 пъти почистваща маска, ако е от по-силните само 1 път седмично+ 1 път някаква друга хидратираща маска например... Peace Задължително една вечер оставам лицето намазано само с някакво олио за лице, в другите дни с крем...
все едно аз съм го писала  Peace ако съм с грим задължително първо минавам с дегримиращ продукт и тогава мия. Затова е направен тоника - за да обере остатъците след измиване, а не да се ползва мицеларна вода, дегримьор и т.н. , след като си измил лицето си - няма логика, затова се ползват преди това (а вече миенето е по желание)  Peace В обратното няма смисъл, поне за мен, а й няма уважаващ себе си дерматолог/козметик, който да го прави по този начин

# 333
  • Бургас/Пз
С продукта, който ползвам за измиване, никога очите ми нямат нужда от отделен дегримьор. Вярно ,че ползвам само спирала в ежедневието, но дори и в редките случаи с грим, не ми се е случвало да не мога да я сваля само с измивното. Много дълго време търсех такъв продукт и съм много доволна, че го открих. Така , че ми се вижда малко крайно да се казва "никога" , защото за себе си се убедих, че всичко е въпрос на пасване на продукти.

# 334
Ani, а ти кои измивен продукт и тоник ползваш?

# 335
От 20 дни не ви бях чела и днес посветих цялото си свободно време на темата,много линкове си отметнах,страшно сте убедителни. Crazy
В предходната тема мисля,че писах как си почиствам лицето,но пак ще кажа.
Ако имам грим и ФДТ - първо си измивам ръцете,подсушавам ги.Слагам малко тоалетно мляко в дланите и хубаво масажирам лицето,за да може ФДТ и прочие грим да се разтвори добре.Обирам тоалетното мляко с навлажнени памучни тампони.Очите минавам с лосион Нежност на Авен.Измивам лицето с измивна пяна и подсушавам .Следват серуми,околоочен и крем.
Сутринта -моята кожа е суха и нямам мазни следи след сън или някакво омазняване,което да налага пак да мия с пяна,минавам с тампон с мицеларна вода и нанасям каквото се полага според случая-дали само серум и кремове или ще има слънцезащита,ФДТ и т.н.
Ако вечер не съм с грим пропускам стъпката с тоалетното мляко,мия направо с измивната пяна и по същия ред .
Преди почиствах грима с тампон,напоен с мицеларна вода-каква мъка е било,но чак сега отчитам,когато виждам колко по-лесно и щадящо за кожата е първо да измасажирам с тоалетното мляко.
Днес си поръчах най-после скраб маската на Филорга-пробвах от тестер-страхотна е,с много фини частици,все едно минавам лицето с фина пила и добре ми свива разширените пори ,където имам такива (и са ми адски омразни Confused ) .

# 336
  • София
И аз се разгримирам "на обратно". Първо с двуфазен дегримьор си почиствам очите. После мия с гел. Подсушавам. Минавам с тампонче мицеларна вода. И накрая я изплаквам. Ако първо махам грима с мицеларна вода или мляко, става едно мазало... отнема ми много време, отиват много тампони и количества продукти.
по едно време процедирах по друга схама. Тогава се гримирах сериозно -с дабъл уеър и подобни трайни и водоустойчиви. Тогава обилно си намазвах лицето с масло, например зехтин, авокадово, кайсиево, арганово... масажирах няколко минути и накрая намокрях мека кърпа с гореща вода, изцеждах я и я налагах на лицето за минута. После изтривах нежно цялото лице и шия със същата кърпа. Накрая миех понякога и с гел

# 337
  • Велико Търново
Аз, очите също почиствам с двуфазен лосион - първо от тях започвам; "мазало" няма никакво след това Wink Стана ми любопитно почистването на елексир/като се замисля, и в салона така ме почистват/, ти какво тоалетно мляко използваш?

# 338
Аз също от много години процедирам като ЕЛИКСИР  Peace

# 339
Всеки сам преценява последователността в миенето. Аз се съобразявам и с обстоятелството, че нося контактни лещи. Затова първата стъпка ми е отмиване на всичко с гел/пяна и вода; ако започна да мажа с тампона тоалетни млека и още по-зле - олио и някакви мазни субстанции, вероятността те да попаднат в очите ми плюс остатъците от грима е по-голяма. Докато ако първо мина с гел и вода, гримът бързо пада, може да има леки остатъци от спирала, но те са малко, лесно се отстраняват с мицеларен разтвор после. Но и да не носех контактни лещи: винаги съм се чудела как някои жени ползват само млека и никаква вода/измивно средство за дегримиране; аз не бих имала усещане за чистота, а тъкмо за мазаница.

# 340
И на мен ми е странно да се почистиш с мляко,без измиване с вода после.Малката разлика в почистването между Еликсир и мен е,че вече не минавам очите със специален дегримьор.Първо нанасям лосиона за почистване по цялото лице(включит.веждите и без очите),леко разнасям и след малко почиствам с диск.С него махам водоустойчивия молив и очната линия в ъгълчетата на очите.След това с вода отмивам лосиона,веднага нанасям измивен гел и с него махам лосиона и спиралата.После подсушавам и слагам околоочен/серум/крем или каквото искам.

Мисля че всяка от нас е намерила най-точния и правилен начин за себе си!така и трябва да бъде  Peace Който както се чувства добре,така да се дегримира  Wink

# 341
Аз, очите също почиствам с двуфазен лосион - първо от тях започвам; "мазало" няма никакво след това Wink Стана ми любопитно почистването на елексир/като се замисля, и в салона така ме почистват/, ти какво тоалетно мляко използваш?
Този начин с масажиране с тоалетно мляко прочетох в този блог,и преди бях дала линка:
http://kate-mj.blogspot.bg/2010/03/blog-post_671.html
 Освен това горе-долу по същото време си смених комзметика и видях,че и при тях има разлика в стъпките и начина на работа.Сегашната ми считам за по-добра,тя също започва като първа стъпка с  лек масаж с тоалетно мляко.
Аз ползвам почистващо мляко на Yoghurt of Bulgaria -приятен аромат и консистенция,за едното разгримиране ми е предостатъчен.
Сега обаче пак се зачетох в линка на тази козметичка,тя пропуска измиването с пяна,но аз си държа на него,за да съм сигурна,че съм свалила добре грима,после обаче стъпката с тоника я пропускам,а има логика-да овлажни кожата и свие порите и по-горе мисля Бисквитка даде линк към тоника на Талго-ще си взема такъв+ че съм им харесала и един колагенов серум. Peace Кремовете и серумът ми са все с хиалуронова киселина+ едната маска,която ползвам,отделно правя мезотерапии с хиал. киселина,а е добре да доставя и малко колаген на кожата,тъкмо и сега има намаление в Арлен. Crazy

# 342
  • Бургас/Пз
Ani, а ти кои измивен продукт и тоник ползваш?
Епона, ако не е много нахално, можи ли да му погледнеш състава и да кяжеш две думи има ли нещо притеснително? Аз го споделях на скоро , ето това е http://m.iherb.com/NutriBiotic-Skin-Cleanser-Fragrance-Free-Non- … l-oz-473-ml/13314 На много хора не им харесва , защото не прави обилна пяна, но на мен точно това ми харесва . Не ми дразни на очите , което за мен е от изключително важно значение и след него почти никога нямам остатъци от грима. Мия поне няколко минути с хубав масаж и рязтваря всичко. Те ползвам тежък грим принципно и ми върши страхотна работа. Тоник не ползвам,  откакто открих сребърната вода на финала минавам лицето с нея, очите също. Отвреме на време взимам розовата на биодерма , но после пак се връщам към сребърната вода.

Какъв е смисълът на тоалетното мляко и минаването с памук, като после се ползва измивен гел?? Говоря за лицето, а не за очите?

# 343
  • София
Смисълът за мен е в т.нар double cleansing , който освен че маха грима, почиства много добре самата кожа.
При моята кожа помогна много , за да е здрава и без недостатъци. Иначе адски лесно ми стават черни точки и пъпчици. Когато се ползват хубави продукти, те не само чистят, а и подпомагат здравето на кожата. Единият продукт просто чисти грим, прах, спф, а другият вече си действа върху кожата.
Но кожите са толкова различни, че при всеки резултатите са различни от едно и също нещо Crazy Няма универсална истина.

# 344
  • Бургас/Пз
Смисълът за мен е в т.нар double cleansing , който освен че маха грима, почиства много добре самата кожа.
При моята кожа помогна много , за да е здрава и без недостатъци. Иначе адски лесно ми стават черни точки и пъпчици. Когато се ползват хубави продукти, те не само чистят, а и подпомагат здравето на кожата. Единият продукт просто чисти грим, прах, спф, а другият вече си действа върху кожата.
Но кожите са толкова различни, че при всеки резултатите са различни от едно и също нещо Crazy Няма универсална истина.

Ясно, много благодаря, нямах представа за това действие на почистващото мляко Peace) Hug

Общи условия

Активация на акаунт