Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 491
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз мляко не ползвам, но идеята му е като при всеки непенлив почистващ продукт. Hug
Бях взела едно на Биодерма, когато кожата ми беше много суха и е хубаво, но все го забравям.

# 346
Моята философия е възможно най-малко да закачам околоочната зона. Опитвала съм по начина, по който вие процедирате: като първа стъпка да махна грима от очите с тампон/памук, напоен с дегримьор. Освен че ми се замазва, което не е ок, ако си с лещи, натискът върху кожата, третирането е по-радикално, заради тампона, сухата кожа и пр. Докато ако започна с измивен гел и вода, работя само с пръсти, не търкам с тампоани и памуци. Измивното ми средство от много време е на Нукс - ефикасно и същевременно нежно, за суха кожа, тоест - не изсушава. След него почти няма остатъци, защото не ползвам водоустойчиви продукти. Но за всеки случай минавам с мицеларна вода. Правя така от години, знам, че не е предпочитано от много дами тук, но на мен така ми е добре и мога да кажа, че околоочната ми зона няма никакви бръчки.

# 347
  • Sofia
Опитвала съм по начина, по който вие процедирате: като първа стъпка да махна грима от очите с тампон/памук, напоен с дегримьор. Освен че ми се замазва, което не е ок ...

Аз винаги леко разкисвам спиралата с вода, преди да махна околоочния грим с двуфазен дегримьор, а да се има предвид, че нося доста тежък макиаж ежедневно. После с 1-2 движения с напоеното тампонче, около очите ми не остава и помен от грима. Peace Друго обяснение за замазването, което се е получавало при теб, е може би не толкова добрите качества на дегримьора, който си използвала, не знам. Този на Lancôme е с безупречни свойства. Peace

Между другото, момичета (обръщам се в множествено число, понеже мисля, че и друга дама спомена същото), как така си махате грима, без първо да си свалите лещите. Shocked Shocked Shocked Носила съм контактни лещи в продължение на доста години, но и през ум не ми е минавало някога да се пробвам да направя нещо такова. Звучи ми направо самоубийствено, спрямо здравето и комфорта на очите. Thinking

# 348
  • София
Аз също "разбутвам" спиралата с вода, след това всичко останало, така не се налага по-агресивно натискане или търкане с каквото и да е след това.

Елексир, аз си поръчах крема с колаген на Талго, ще ми е интересно да обменим мнения по-нататък, ти за серума, аз за крема  Mr. Green И при мен основно хилуарон се съдържа във всички мазила, та по същата причина реших да обърна внимание и на колагена.
Каква мезотерапия правиш и с какво? Дермаролер? Или ходиш на мезо в салон?

# 349
За лещите: абсолютно е задължително първо да се махне гримът, а после лещите. Това е едно от първите неща, които очният лекар обяснява на онези, които прохождат в носенето на лещи. Има го и в различни инструкции - в първата брошурка, която получих още преди много години, го пишеше. Така че не е мое предпочитание, а нещо което съм чела и чула. И има логика в него: ако имаш грим и си бъркаш в очите, вероятността да замърсиш е голяма. Няма начин при ваденето на лещите те да не опрат в грима. Затова първо махаш грима - аз го правя по начина, по който описах, тъкмо за да стане бързо и да не омазвам много-много очите, и после сваляш лещите.

# 350
  • Sofia
   Аглая, включих се по въпроса, защото аз пък винаги съм се натъквала на коренно противоположна информация, включително и от лекари (както споменах, почти 7 г. и аз ползвах лещи непрестанно). Simple Smile А и погледнато чисто логически, ако се абстрахираме от научните предписания, вероятността в окото да попаднат нечистотии (остатъци от грим, почистващи компоненти, паднали миглички и т.н.) е много по-голяма, ако решиш да свалиш лещите, чак след като приключиш с процеса на почистването, отколкото, ако внимателно ги извадиш преди това. Но всеки си преценява, разбира се, според това, кой метод на действие го кара да се чувства най-комфортно, така че не искам да влизам в спорове. Peace

# 351
The Black Cat, аз нося лещи от повече от 20 години... За мен в обяснението на лекарите има логика, сама съм забелязала, че ако не махна грима, а сваля лещите, те неминуемо леко се омазват, колкото и прецизен и опитен да си. Не че не съм го правила, случвало ми се е, разбира се, но знам, че не е редно. Ако на теб повече ти допада другия начин, действай по него.

# 352
Ани, ей, да. Спомням си преди време този измивен продукт, пропуснала съм, че е твоят.  Blush Направи ми впечатление, че е много хубав. Бих си го взела, но ми е малко сложна поръчката. Това е интересно със сребърната вода. Аз си взех за една домашна маска, но не съм се сещала да я ползвам вместо тоник. Как действа на кожата нанесена самостоятелно освен дезинфекциращо? Изсушава ли?

Аз винаги слагам първо лещите, после гримирам. И винаги махам първо лещите и след това разгримирам и мия. С грим е почти изключено да си омацам лещата, но малко измивен продукт или вода може да са пагубни. Също, никога да не се къпя с лещи. Така са ме инструктирали, когато започнах с лещите, така и си процедирам.

Някой ползвал ли е тониците на Фитомер? Олигомарин или този с розата? Гледах и този за комбинирана кожа на Талго, но има алкохол в него и отпада. Пък за лифтинга ми е рано.

# 353
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Нямам спомен кога за последно съм ползвала памук - години,години.Винаги почиствам грим с тампон и никога не мия лице с гел/пяна,ако преди това не съм изчистила спирала/сенки/фдт с мицеларна вода или тоалетно мляко.

Тук е момента да похваля мицеларната вода на Виши.Не харесвам тази марка,обаче водата им е без забележки.Само с едно минаване на тампона,маха водоустойчиви спирали,не люти,не размазва грим.

# 354
  • Sofia
Някой ползвал ли е тониците на Фитомер? Олигомарин или този с розата?

В момента ползвам Rosée Visage, даже го попривършвам. Доволна съм като цяло. Миризмата му е леко странна (не е особено приятна, ако трябва да бъда честна). Оставя кожата мека и добре хидратирана, може да се ползва и за около очите, няма алкохол в него. Не бих казала, че оставя лепкав филм по кожата, но леко го усещам, допреди да нанеса дневния / нощния крем. Имам някакво чувство (може и лъжливо да е), че след употребата му серумите и кремовете, които апликирам, попиват малко по-трудно и бавно, отколкото, ако не съм ползвала тоника. Това характерно за всички тоници ли е? Нали уж подпомагаха по-дълбокото навлизаме на последващите продукти? Нямам особен опит с такъв тип грижа на кожата на лицето и затова се чудя. Simple Smile

# 355

Какъв е смисълът на тоалетното мляко и минаването с памук, като после се ползва измивен гел?? Говоря за лицето, а не за очите?
Така както ти си почистваш лицето е почти същото.Смисълът е да разтвориш грима и най-вече ФДТ-на било с гел,било с тоалетно мляко,защото така ФДТ-на се разтваря в млякото и отстраняването му е много по-лесно,отколкото ако просто започнеш да сваляш ФДТ-на с навлажнен с мицеларна вода тампон.Което аз правех преди  и наистина е по-трудно и претрива кожата излишно.
Аз масажирам с тоалетното мляко без да минавам очите,тях разгримирам с лосиона на Авен.

Аз също "разбутвам" спиралата с вода, след това всичко останало, така не се налага по-агресивно натискане или търкане с каквото и да е след това.

Елексир, аз си поръчах крема с колаген на Талго, ще ми е интересно да обменим мнения по-нататък, ти за серума, аз за крема  Mr. Green И при мен основно хилуарон се съдържа във всички мазила, та по същата причина реших да обърна внимание и на колагена.
Каква мезотерапия правиш и с какво? Дермаролер? Или ходиш на мезо в салон?
Спирала свалях с вода,когато имах една силиконова на Клиник и точно това бъзикане по  очите  адски ме дразнеше.Понеже моите са много чувствителни,ползвам спиралата на Авен и дегримьора пак на Авен.Вече изразходих една спирала,и госпожицата я хареса,та пак поръчах същата.
Вивче,с теб и Бисквитка май имаме сходни сухи кожи,та ще обменяме опит.Когато имам отзиви от серума ще доложа обезателно,но много се замислях и над крема та ще се радвам да кажеш как е като консистенция,да не е някой прекалено лек,че аз съм по богатите текстури.Отдавна се каня да си поръчам и таблетки колаген,но до там не съм я докарала,то кое по-напред. Crazy
Правих мезотерапия Restylane Vital -ефекта се разви след месец,кожата ми след нея е по-уплътнена и хидратирана.Доста бодене беше и бях се заканила,че втори път няма да си го причиня,ама колко бързо се забравя Mr. Green.Сега си направих мезо на околоочен контур

-тази мезотерапия е с много фина игла и е по-малко болезнена,много съм доволна и ще повторя след 2 седмици.На мен околоочната зана ми е най-нуждаеща.

Последна редакция: вт, 24 май 2016, 17:21 от Анонимен

# 356
  • Варна
Момичета, ако сте си правили Хидрафейшъл, препоръчвали ли са ви почти да елиминирате ползването на нормалните си ежедневни продукти между първите две процедури?
Аз правих три  процедури и не са се изказвали за ежедневната ми козметика, както и не са ми препоръчвали някаква.

# 357
  • Велико Търново
елексир, забелязвам сходен тип кожа /и Ани я следя изкъсо Wink/ - почти наборки сме, и ме интересува какво ползвате bouquet
Моята кожа, освен това, е с неравности, пигментни петънца тук-таме, и околоочния контур ми е най-слабото място Confused

# 358
Откакто преди години една съфорумка ме светна за околоочните кремове на Веледа, ползвам основно тях и съм много доволна. Опитвала съм по-тежки, по-подхранващи кремове, уж по-подходящи за възрастта ми, но много по-добре ми се отразяват на Веледа - и двата: и този за първи бръчки, и другият с нар, който е за по-зряла кожа. Изглеждат леки, но за тази зона е нужна хидратация, не мазна структура.

Забелязвам и друго: хидратиращите кремове по принцип ми се отразяват по-добре от противобръчковите; изглежда ми почти като парадокс, защото не съм на 20, обаче хидратиращите продукти при мен имат повече изглаждащо, подхранващо действие от другите.

# 359
  • Велико Търново
И при мен е така - противобръчковите кремове сякаш не попиват добре, мазнеят ми и усещам, сякаш кожата ми не може да диша Confused хем малко количество слагам...
На Веледа са много добри кремчетата, аз доскоро ползвах шипката за дневен, нар- околоочен Peace

Общи условия

Активация на акаунт