Искам да кажа ... (92)

• 60 724
  • 802
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Алечка, екстра си! Леко ли ти е? На мен ми е супер леко, от време на време проверявам дали нямам щипка за коса отзад на главата. Навик , кво да правиш. Според мъжа ми, Мариана, имала по-голяма коса от мен в момента Simple Smile

Екатерина, в кой комплекс е новият апартамент?

# 346
  • Варна
mariat  ще пусна на лични. Обещаната рецепта със снимка,
на не толкова успешните ми каноли, ама вкусни беее. Crazy
Умря цингата, дето ме хвалеше, днес се улях просто.

Скрит текст:

Каноли
Продукти:
За черупките:
2 ч.ч. брашно, + за точене;
1 с.л. захар, 1 ч.л. какао /натурално/,
 ½ ч.л. канела, щипка сол,
3 с.л. ябълков оцет,
½ ч.ч. марсала или друго десертно вино,
3 с.л. зехтин,
1 жълтък,
1 белтък за слепване
2 ч.ч. олио за пържене /поне 4 пръста да има в съда/
За крема: 
1 ч.ч. рикота, 250 гр.
1 ч.ч. пудра захар,
1 ч.ч. заквасена сметана, нямах ползвах маскарпоне 4 с.л.
2 с.л. захаросани портокалови корички или настъргана портокалова кора, стафиди, шоколад, нарязан на ситно, ситно счукан шамфъстък или други ядки.

Начин на приготвяне: Брашното, захарта, какаото, канелата и солта се смесват в купа. В средата се прави кладенче и в него се слагат жълтъка, оцетът смесен с виното и зехтинът. Омесва се  меко тесто. Увива се във фолио и се прибира в хладилника за 2 часа. /1 час го държах/
Разточва се на много тънък лист и с чаша с тънък ръб от него се изрязват кръгчета с диаметър 8-10 см. Всяко от тях се навива на цилиндър около метални тръбовидни форми като леко се застъпват. Крайчетата им се залепват с малко белтък. Канолите се пържат заедно с формите за 3-4 минути в 4 см загрято олио. Докато са топли, се отстраняват от формите и се оставят да изстинат. Трябва да са хрупкави, като фунийка на сладолед.

Рикотата се отцежда от водата за около 30 минути .Разбива с миксер до гладкост. Към нея се прибавя пудрата захар и пак се разбива. Добавя се сметаната или маскарпоне в моя случай и отново се разбива. Накрая се добавят екстрите: портокаловите корички, шоколадът и т.н.
Готовите черупки за каноли се пълнят с крема от двете страни и се потапят в ядките или настъргания шоколад, може да се сложи и коктейлна черешка. На финала се поръсват с пудра захар.

# 347
  • До морето
Евил, какви са тия красоти??? Браво на тебе!
Алечка, много ми хареса косата ти. Аз не харесвам много къси коси, но на теб определено ти стои!

Кой пита за ребра - аз подреждам ребрата в тавичка, овсисявам със сол и черен пипер и заливам с вода, соев сос и бяло вино по 100 мл от всяко и 100 гр. мед. Пека на 200 градуса за около 40 минути. Стават мммммммм.

Малката продължава да не спи,снощи почти не сме мигнали и понеже днес бях парцал пратих баткото при свекърва ми на гости, а той милият така плака. По принцип обича да ходи, сега не знам защо така....и ми е много гузно. По план трябваше да е гостуване с нощувка, но се чудя дали да не ида да си го прибера следобед.
Иначе с дребосъчка направихме един мол по женски, рано, рано сабахлян, докато няма народ. Отидох да й купя обувки, обаче и аз се уредих с едни боти и едни кубинки. Модерни щели да са тази зима и аз реших веднага да се обзаведа  Laughing

# 348
Евил, ако ще идваш ти забранявам да готвиш Simple Smile. Много красиви са, но ми се струват сложни.

# 349
  • Някъде там
Канолите са супер.Какво им  е неуспешното?
правила съм и аз но е много занимавка,не е за мързеливи като мен. Grinning
Смесвам кисело мляко с соев сос,малко мед,кетчуп,сос за барбекю и подправки каквито имам и малко зехтин или олио.Мариновам ги,после отцеждам и пъхам в плик за печене с малко  масло и малко водичка.Преди да са готови късам плика отгоре да хванат загар ребрата.
Аз продължавам да не мога да говоря а какво ли не пих и правих вече.Рядко боледувам от настинки вируси и грип но като се разболея е качествено.
Май няма да правя нищо а ще си сложа краката в топла вода и в кревата с книга и чай.

# 350
Каноли, каноли..... разкошни неща!
Мисля да си правя маска на косата днес.
Зуз, бързо оправяне!

# 351
Ох, тез каноли  Crazy Сушилнята ми е трансп. дефект, обожавам си я, беше доста по- евтина. Много болни има, тия преходни сезони са опасни.Алечка, супер си  Heart Eyes

# 352
  • София
Канолите от какво се правят ?

# 353
  • До морето
Има я рецептата по-нагоре. Само докато я прочета и се уморих, не е за мене.  Но пък Евил, нали знаеш, че съм от Варна, ако са чак пък толкоз несполучливи тези каноли - мога да помогна. Дет се вика - затова сме хора  Mr. Green

# 354
  • София
Да видях не стават за нас.

# 355
Лина, в Славейков.Ти къде си?
Евил, пускай линка за уредите с дефекти Grinning Тез канелони не ми изглеждат дефектни, но много овъртяни, нямам нерви да ги направя.

# 356
Ех  тези каноли...  Heart Eyes

Алечка, добре ти е с къса коса (макар и да не съм те виждала преди), а и тази прическа отваря лицето и ти отива.
Като стана въпрос за прически, до април месец тази година косата ми беше доста дълга на пластове, впоследствие  се подстригах на черта до раменете и не съжалявам, леко ми е, лесно си я поддържам, но нещо с боята не можем да се разберем... Първият път ми стана един цвят, сега при второто боядисване съвсем различен цвят, но може и различен оксидант да са ми дали от магазина, където си я взех.... Ще потърпя още месец докато падне в корените поне....и без това съм решила, че за Коледа не искам друг подарък, различен от  балеаж, който ще си самоподаря при моята фризьорка Laughing  Laughing

Не знам при вас как е времето и в какво настроение сте, но при мен е едно мъгливо, дъждовно, мързеливо...с една дума-есенно, та днешния ден съм решила да го прекарам лежерно с книга или  гледане на филми.

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 18:17 от Жени**

# 357
  • София
Времето при нас е бива  Laughing поне не вали.За разходка става по чукарите някъде.Аз почнах да готвя най - после.

# 358
  • Варна
Сладурка Down, абе как ще готвя, ида с чесъна
само. Поне у Австралийско на агнешко ще си отям.

Mariposa, миии... те моите критърси вече ги ометоха.

Мацки, не са сложни канолите, ами пипкави.

По - HBO в момента U2 iNNOCENCE + eXPERIENCE Live in Paris (2015)
ще разцепя колоните от 1 час съм сама- пълен кеф.

Скрит текст:

# 359
Добро утро Simple Smile
Лято, късата коса е по-трудна за подръжка в чужбина Peace Всеки месец или макс на два трябва да се оформя.
С други впечатления съм. Боядисването при непозната фризьорка ми се струва по-скъпо и рисково Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт