Искам да кажа ... (100)

• 50 852
  • 782
  •   1
Отговори
# 390
Добро утро!

Вчера само ви попрочитах през телефона, че беше ужасен ден! Ама просто ужасен, толкова стрес и нерви на работа отдавна не е било, направо ми се отели вола. И това по никое време, през декември, обикновено лятото е зора.  Едвам се завлякох до дома към 7, любимият ми мъж направи принцеси за вечеря и после съм припаднала на дивана.
След 12 часа сън вече всичко изглежда по-добре. И през моя прозорец влиза слънчице, но термометърът показва - 12 ...

Ще си боядисвам косата и после ще тичаме до село да спрем водата, че сме много нехайни и ще си направим голяма беля. После съм обещала на мъжът ми разходки и глезотии, че е единствения ден от 10 следващи поредни, в който и двамата ще сме свободни. Все повече почвам да ненавиждам работата му. Графиците му са безумни, писан е да работи на 25-ти първа смяна. При все, че не продават хляб и реално смисълът е точно никакъв. Още храня бегла надежда да ги пуснат, но едва ли...

# 391
Добро утро от мен!

Едно слънце пече навън, но е голям студ.
Мислех да излизаме на разходка с децата, но ще поизчакам.

Хвърлих едно око на новия вид на форума, тотален ужас.
Няма ги темите, в които пиша или пък следя.
Като отвориш тема, видът е като на форум от преди 20г.
Естествено, че нищо от препоръките на потребителите няма да бъде взето под внимание и ще си остане, каквото е и в момента.
Всеки път става все по-зле...
Маркетолозите им са абсолютни некадърници, ако изобщо ползват такива.

# 392
  • Телиш/Плевен
Мариат, стискам палци! Hug

Светълчо, дали да не напишеш и рецепта за сарми, че да мога да впиша всичко в книгата (и рецептата, и тайната на приготвяне)? Hug

Голяма част от функционалностите на новата версия не ми работят, но това, което виждам, на пръв поглед не е толкова зле. Честно казано сегашната версия ми беше много по-объркана, когато я приложиха. Blush С тази мисля, че ще се справя много по-бързо. Ще видим.

# 393
  • София
При мен си е старата версия на форума, като кликна да разгледам новостите ми отваря отново старата версия   newsm78.

# 394
А на мен даже не ми предлага новата версия  Mr. Green

Страшен студ е при нас.
Моите и двете кукнаха сутринта да ходят на олимпиада по математика. Малката се е справила, голямата не е. Ще видим резултатите на края. Само дето не знам кога и къде да ги търся  Laughing

Утре съм предвидила кино. Междузвездни войни за нас, децата ще ходят на Ваяна.

# 395
  • София
И синът ми току що приключи с олимпиадата (5 клас), каза че всичко си е решил без втората подточка на трета задача  Grinning, ще чакаме резултата.
rummi, мисля, че качваха резултатите и в сайта на МОН и в училището им ги съобщават.
Онзи ден малката гледа предаването "Семейни войни" - имаше отговор вибратор, пита ме какво означава и аз отговорих, че е инструмент.
- Ти имаш ли такъв инструмент?
- Нямам - отговарям
- А тате има ли?
- И той няма.
- мммм, ще питам Хриси (приятелче от детската градина) дали майка й или татко й имат?
- Няма да питаш, моля те, той този инструмент е много специфичен, само за определени хора и не се пита за него - казвам й вече малко понапрегната с надеждата разговора да приключи.
Сега от сутринта пак ме е заврънкала за пусти вибратор, бе какви ли не мъгливи обяснения давах, но ме надуши малкото човече и сто процента ще ме "представи" в градината  Mr. Green
Само на моите деца ли темата секс им е много забавна? Аз обяснявам всичко, съобразено с възрастта, не се изчервявам, не казвам, че е забранена тема и все питат ли питат. Големият напоследък поразреди въпросите, сигурно си ги обсъжда със сучениците и вече смята, че знае повече от мен  Embarassed

Последна редакция: сб, 17 дек 2016, 11:50 от buni

# 396
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Лале, мога да напиша, но тя е съвсем обикновена и предполагам, че всички правят сармите по този начин. Ще я сложа в спойлер.
Скрит текст:
Зелеви сарми: Една глава лук, нарязана на ситно, се задушава в няколко лъжици олио, прибавя се 500 г кайма (аз ползвам от свинска плешка) и се бърка непрекъснато, да се раздроби добре каймата, докато се позапържи, после се прибавя ориз - чаша с вместимост 150 мл, поразбърква се пак, дърпа се от огъня (за да не загаря червения пипер), добавя се 1 с.л.червен пипер, разбърква се, слага се 150 мл вода и се връща на огъня, бърка се, докато се изпари водата. Слага се смлян черен пипер на вкус (1 ч.л. слагам аз) , може половин лъжичка сол, ако зелето не е много солено и се оставя да поизстине. В това време си подготвяте листата. Големите листа се разделят на две, като се изрязва дебелата средна жилка, а на малките жилката се изтънява с ножа. Навивате си сармите и или ги варите в тенджера, затиснати с чиния, с вода на нивото на сармите, или ги печете в тава.
Постните зелеви сарми се правят по същия начин, но за подправка освен черен пипер аз им слагам и чубрица за кюфтета.
От това количество продукти 500 г кайма, чаша от 150 мл ориз и една средна кисела зелка излизат 22-25 средноголеми сарми. Ако са постни, същото количество излиза от 2 чаени чаши ориз.
Сармите могат да се навият вечерта и на другия ден да ги варите или печете
Ако каймата ви е от пакетче, т.е. омесена и сбита,може предварително да я разбъркате с малко студена вода в една купа - така ще се раздроби лесно на ситни частички. И за мусака се ползва този способ - да не е на едри парчета.

Още не съм се престрашила да погледна новата версия.

Последна редакция: сб, 17 дек 2016, 11:49 от svetal4o27

# 397
Излизах до Еконт и да напазарувам, страхотен студ.
Мислех да извеждам децата на разходка, но ще им го спестя.

Ще готвя кисело зеле с ребра. Simple Smile Малкият месото го признава под формата на кокали. Simple Smile

# 398
  • Mediterraneo
Значи такъв дъжд се лее тук, че и да искам, не мога да изляза, даже с колата! Живеем на огромен баир отгоре, целите улици са реки; и да сляза надолу, не знам ще мога ли да се кача обратно. А трябва да изляза все пак по някое време, нямаме хляб и вода вкъщи.

# 399
Тарти, с хляба е лесно - ще омесиш, ама с водата...трудна работа.
Дано по-скоро спре!

Сесили, и аз съм като сина ти - от всичко най-много обичам ребра, ама от ония, дето приличат на патрондаш и има месце само между ребрата. Обаче вече почти ги няма. На едно място видях: ребра лукс, цена 10 лв и стотинки. Доживяхме кокалите да са лукс и да са по-скъпи от пържолите. Joy

# 400
Добро утро и от мен! Главата ми е камбана, снощи до малките часове танцувахме.
Жаки, купих картофи и строих три двойки колеги за играта.Голям смях падна и големи чупки в кръста Laughing

Сега продължавам с прибирането на багажлъците.Нашето зеле не е станало още, а как ми се ядааат сарми  Crazy

# 401
  • Телиш/Плевен
Благодаря за рецептата, Светълчо! Hug Все има още някой като мен, на когото дори обикновените рецепти му трябват, така че нека си я има.

Тарталета, дано дъждът намалее и успееш да излезеш и да се върнеш безпроблемно. Praynig

И на мен ми се ядат сарми, но и аз чакам киселото зеле. Пълнени чушки правих тези дни, та горе-долу ми мина меракът и ще изкарам до Бъдни вечер. Тогава пък ММ щял да сготви всичко. Shocked Да видим дали няма да се отметне. Whistling Не, че не го е правил вече, де - през 2013-та като бях бременна и ми ставаше лошо от миризмата на храна, той направи цялата вечеря за Бъдни вечер и се справи страхотно. Тази година няма причина да го прави сам, ама като е мераклия, няма да му преча. Mr. Green

# 402
  • Sofia
Са/ърми смятам да не правя. Само таткото яде,така че е малцинство  Whistling. Ще му купя от нейде сготвени, или пък ще си поиска от майка си  Peace.
Младежът пак ми скроява обичайния номер с гостуването у баба си  Crossing Arms. Уговаря се, защото му е неудобно да й откаже и като стане време да го водя,почва да ми мрънка и да ме увещава АЗ да й се обадя и да откажа от негово име  Naughty. Да,ама -не. Не позволявам аз. Жената се приготвя, чакат го....Мъчно им е,че все по-рядко ходи и той при тях. Имат още един внук, но той е голям, почти 30 годишен,та се надяват на нашия...Нещата от живота,ама...
Ще поошетвам аз, довечера сме се наканили на кино и вино да идем. Получих си обувките  Heart Eyes.Много ми се получава електронното пазаруване  bowuu.Ей сега пак сдиплих една поръчка...трябва да се спра, че дядо Коледа ще се разгневи  Mr. Green.
Май и меденки няма да пека.  WhistlingМного шум за нищо, ще трябва аз да ги ям,а не искам да се одебелявам  Naughty.

# 403
Чудя се довечера дали да не направя малко коледни сладки - вие какви правихте? Ясно е, че меденките няма да ги бъде, пропуснах момента. Много натоварени няколко месеца във всякакъв аспект, отдавна не се бях будила през нощта да смятам и пресмятам какво не е и какво трябва да се направи... Но пък Коледа е близо, много я обичам, гледам си светещата елха и се кефя

Сядам да си чета книжка за удоволствие, после ще видя как ще придумам мъжа ми да ми почете едни творения по работа... Smirk

пп - толкова много емотиконки, които изобщо не знам какви са, малко ми е хаос още. искам си Mr. Green иконката, веднага! Тя ми е като емблема на Клюкарника. И това бяло, бяло, бяло...

# 404
Не си пропуснала времето за меденките, Мър. Аз моите коледни сладки в понеделник ще ги почвам. На меденките им трябват два дни, не повече. Ако внимаваш с печенето, даже и след два часа са хубави.

Общи условия

Активация на акаунт