Искам да кажа ... (101)

• 56 058
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро!

Моля за помощ, че вече главата ми е бръмнала.
Трябва ми семпло, елегантно пожелание за празниците за колежките.

Снощи бяхме на гости, тази сутрин едва станах. А се прибрахме сравнително рано.
Бях забравила, че приятелите ни имат котка. Много обичам и си я погушках. Simple Smile

# 211
  • sofia
Сесили много ми прилича на една актриса, обаче не мога да се сетя на коя - само откъслечни сцени от филми ми хрумват, но имена - не. Ако се сетя, ще пиша пак.

Никол Кидман
Тцъ. На Джоди Фостър ми напомня  Simple Smile (от вчера се мъчех да се сетя името, иначе имах образ)

И както ми каза сутринта мъжа ми "хайде, само два дни до Коледа".....божеее, как го чакам тоя петък и да си почина, и да не ходя никъде, и да не се налага да ставам рано Laughing

# 212
Хубаво сте се разприказвали, посмях се сутринта с историите ви   Grinning
Жаки, ще ти пиша на лични за астроложката, че аз съм от вярващите и от време на време ходя я на астролог, я на констелации Crazy
Сега да се похваля, че съм новодомка и те така.Щастлива съм Grinning

# 213
Добро утро!
Екатерина, много щастие в новия дом.
Всички болни да оздравяват. Аз вече съм на крак и даже съм в офиса. Не съм на 100 % оздравяла, но ми просветна, чувствам се като човек, нямам температура. Абе друго си е. Иначе прокашлям и подсмърчам, но нищо притеснително.

# 214
Добро утро!

Екатерина, честит нов дом! Да го изпълните с любов и щастие!

Аз още съм дроб, но съм на работа. Трябва да избутам поне днес...

# 215
  • някъде ... тук ...
Изпуснах цялата предна тема. Сега видях, че има нова. Не съм ви чела. Дано всичко е наред и коледното настроение ви е завладяло!
Много работа, много ангажименти...
Не знам дали ще успея да се мерна до края на годината.

Весели празници ви пожелавам!

По темата на темата - никога не съм се боядисвала. Засега имам 3 бели косъма, ама ... да си седят Simple Smile

# 216
  • Sofia
Закусих с меденки, мляс  Whistling. Днес празнуват Анастасия, Наташа и производни, да са честити,ако имаме наоколо  bouquet. Жените не трябва да работят  Whistling.Ей сега продължавам да удрям крак връз крак, официално и разрешено  Mr. Green.
Обади ми се една дружка да я съпроводя на симфоничен концерт утре вечер, ММ ме е поканил на един коктейл с него, пък на мен не ми се ходи никъде  newsm78. Не бях такава жена...повредих се нещо. Каква хайманлива бях,ехеее...сега племенницата и мама ме отменят  Heart Eyes.
Днес си чакам още една/последна,уж поръчка с подаръци...за мен, следобяд ще напазарувам дреболии за родата и уж да приключа с Колдения харч  ooooh!.

# 217
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Бреее, не се работи ли? Пък аз колко неща си бях наумила за днес да свърша. Ми тогава ще украсявам елхата и ще опаковам подаръците. А сладки ако правя, брои ли се за работа newsm78
По въпроса за боядисването - не съм се боядисвала, докато не започнаха да ми излизат бели косми. Дори и тогава фризьорката измисли нещо с кичури около моя цвят, а после даже и винено червени ми сложи. Беше хубаво, интересно, но беше точно във времето на кичурите, а аз губя интерес към нещо, като стане много често срещано. Много си харесвах естествения цвят на косата - точно като токущо-обелен кестен и също така лъскав. Това е единственото достойнство на моята коса - блясъкът, иначе може много критика да понесе. Та поисках да намери възможно най-близък до моя цвят, но не стана. И съм златисто-шоколадова, кой както иска може да го разбира Joy Но поне изглежда естествен цветът. Аз побелях късно, бях минала 50-те, а и сега не са много белите коси, та мога да изкарам два месеца, не се забелязва въобще разликата. Но много досадно нещо е боядисването и се чудя на тези, които се боядисват без нужда. Преди ходех в салона да ме боядисва, но като ми се смени стандартът от две години, си се боядисвам сама, ужасно е. Още повече, че сме заедно с ММ в дневната и аз с това нещо наплескана не се чувствам никак добре. Ама няма как, това е положението. Химията в полза на физиката. Joy

# 218
  • До морето
Ужасна нощ изкарахме с малката - тя кашля, кашля и тъкмо се унесе и почвам аз и тя пак се буди. Цяла нощ! Носът ми поне спря да тече, ама не ми е по -леко. Тинтина, вкъщи сребърната вода е много на почит  Hug

До утре трябва да съм оздравяла, че на Коледа ММ има имен ден и ще посрещам гости.

Сега е моментът да помоля: Внимание, внимание, много моля всички изявени кулинарки в темата да споделят меню за Бъдни вечер, че миналата година беше голям провал. Нищо не ми се получи като хората и ММ лекинко подхвърли, че не искал пак да остане гладен. Нито чушките с боб ми се получиха, нито постните сърми, нито дори простият боб не стана. А содената питка беше тотал щета  chef Та, ако се смилите над болната ми душа, дайте някоя и друга рецепта за постни манджи и содена питка.

Честит Нов Дом на Катето! Да го напълните с много, много любов!

# 219
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Хубаво сте се разприказвали, посмях се сутринта с историите ви   Grinning
Жаки, ще ти пиша на лични за астроложката, че аз съм от вярващите и от време на време ходя я на астролог, я на констелации Crazy
Сега да се похваля, че съм новодомка и те така.Щастлива съм Grinning

Честито, Кате! Да сте много щастливи в новия дом! Да живеете там в здраве и радост! Hug
Отивам да видя какви са тия констелации.

# 220
Марипоса, може би, ако кажеш какво не ти се е получило, ще може някой да ти помогне. Че те рецептите за постните ястия не са много сложни, а и често един и същ човек готви една и съща манджа всеки път различно, макар по същество продуктите да са еднакви, но си има специфики.

# 221
  • До морето
Съни, потката беше хем камък твърда, хем глетава отвътре  newsm78 Как го постигнах не знам. Правих сушени чушки с боб - ми, просто не бяха вкусни  hahaha Постните лозови сърми и те не ставаха! Абе всичко беше за кофата  chef

# 222
  • Sofia
Аааааа,бобът хич не е прост  Naughty,само така изглежда  Mr. Green.Важно е от къде е (аз купувам насипен), да е киснат, посварен и запечен в гювеч и ЧАК тогава може да ми се получи  ooooh!. Та,още се чудя дали да си причинявам постно меню или да го поръчам. Младежът е заявил пържоли  Rolling Eyes.
На салати ще наблегнем ние и на винце. Питка...правя тутманик, всъщност-непостен. Но ММ ме убеждава да поръчам по една порция от всичко и да не се моря  Whistling.И е прав човекът- по-сигурно е,че ще е ядливо, а и жената ще е в настроение за шеги и закачки. Че като се вкиселя от готвене...отидЕ празникът по ягодите  Laughing.
Пуйка някой ще приготвя ли за Коледен обяд? Ей,една година правих,по заръка на детето.Голям салтанат си е,.Едно,че под 4-5 кг няма, напълних я ,обвивах я в сланина,поливах я 100 пъти,докато се пече...и ядохме,ядохме 2-3дена,та накрая нагостих и кварталните кучета.
Коледният обяд ще го изядем в ресторанта на един приятел.Коледният следоябд- при родата  Peace.

# 223
За питката не мога да помогна, там е по-специфично, но сърмите - сложи повече подправки.
Скрит текст:
Слагам в скрит текст, че не всеки обича да чете рецепти. Сармите се правят лесно - слагаш гъби, моркови и чук да се задушат, слагаш ориз да се запържи малко, сипваш вода, аз го правя в съотношение 2 части вода, 1 час ориз. Слагам сол, черен и червен пипер, оставям да ври на бавен огън. След като поеме водата - слагам магданоз, чубрица и джоджен. Но те подправките са по вкус. Завивам сармите и слагам да врят с вода, колкото да ги облее. Щом ги правиш с лозови листа, а не зелеви, стават бързо.
Бобът, ако е вкусен, няма какво да му объркаш, или си случила кофти боб, или си имала наистина кофти ден в кухнята.

# 224
Добро утро.
Тази сутрин направих опалянки за пръв път, с овесени ядки,ям ги с малко лютеничка. Супер са! Много вкусни!
Марипоса, аз често правя содена питка, рецептата е:
1ч.л сода + 4 ч.ч брашно се объркват. Слага се едно яйце, кофичка кисело мляко, 1ч.л сол, 1/2 ч.л захар, 4 с.л олио. С дървена лъжица бъркам аз, като стане еднородно се изсипва в намазнена тавичка. Отгоре се замазва с желтък или малко вода и се пече в гореща фурна на 200° около 40мин.

Имам и още една:
2 яйца, коф.кисело мляко, 1 с.л олио, по половин ч.л сол и захар, 600 гр брашно (може и типово), 1ч.л сода бикарбонат.

Яйцата се разбиват с киселото мляко. Доб.се олиото, захарта, солта, пресятото брашно със содата (пресята заедно с брашното). Разбърква се добре и се пече в намазнена тавичка на силно загрята фурна.

Нямала съм случай да не се получи питката, и по двете рецепти съм я правила и все става добре.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 10:45 от Захир

Общи условия

Активация на акаунт