От два дни имам коте - на 40 дни е. Много му се радваме, но....
Малкият ми син точно в същия ден, когато взехме котето, вечерта, след като заспа, започна да хърка доста. И друг път е правил такива задни хреми с хъркане и кашляне от секретите....На девет години е.
На следващия ден вдигна и малко температура. Успокоих се, че не е от котето.
Но днес вече няма температура, а продължава да кашля - кашлицата е влажна и доста дразнеща.
Питам го дали има някакви сърбежи, трудно ли му е да си поема въздух...казва, че не.
Сега стоя и цивря, защото котето е чудесно по характер...Изпитвам голяма мъка от мисълта, че може да се наложи да се разделим.
Не сме сигурни какво става.....Може да е вирус, но заради съвпадението на нещата сега съм в шах....
Как да постъпя? Тест? Сигурни ли са тестовете? Докато е раздразнен организма може ли да се направи?
Ох, ще се пукна.....
Котенцето е най- обикновено, не е породисто..Сивичкото, като тигърче. Имаме и куче - болонка от осем години....Вече си играят даже....

Да добавя, че сме ходили на гости на хора с по три котки и не е реагирал....
Алергията не е ли към козината/ космите. Щом имате куче без да прави алергия, не виждам логика/ без да разбирам/, защо към коте да прави алергия, а това е въпрос на който лекар може да отговори. Имаме съседче което ни идва на гости, много обича животни и им се вре на котките, но понякога прави алергия. Чудехме се защо, защото не е всеки пък, но са имали алергии при други познати с котки при които са ходили. Накрая го измислих, че като съм занемарила тоалетната и е за смяна, тогава се алергизира. Пробвайте да слагате по малко бенто и да се мие често целия съд и да се сменя бентото.