Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 435
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 945
  • Euskal Herria
Отчетох се с едни рогчета днес, станаха разкошни. Направо се топят в устата. И приключих с изявите в кухнята. От тук вече е дежурен мъжът ми  Grinning.
Слънчево и студено е при нас, ще мързелуваме цял ден.

Ако книгата е на Иво Иванов - "Кривата на щастието", може да я дръпнете от тук, различни формати са:
http://4eti.me/%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE … 0%B5%D1%82%D0%BE/

# 946
аз ще правя лимонов кекс за следобедна закуска, фурната трябва да е загряля вече

YanaDG, какви рогчета направи?

# 947
Mariposa, пратих  Peace

alvina, не съм аз, аватарът и подписът са ми подарък от момичетата в аватарната тема. Аз в момента съм с къса, лилава коса. До преди няколко месеца бях с дълга, руса коса Wink

# 948
Алечка,
момичетата добре са ти избрали снимките  Simple Smile
къса, лилава коса - звучи един път  Sunglasses

аз се чудя дали тия дни да не ида да си направя едни ярко сини крайчета

# 949
  • До морето
Мерси Алечка  Hug Верно ли си лилава? Якоооо!

Алвина, дай рецепта за лимонов кекс ( дано да е с един лимон, дано да е с един лимооооон, омммм)

# 950
Алвина, направи си  Peace Обаче, ако не си руса, ще ти обезцветят крайчетата, а боята няма да седи много дълго време, да знаеш.

Щях да пиша, че за русокосите деца, които искат експерименти с цветовете може да пробвате с оцветяващи шампоани. Аз ги ползвам между боядисванията, защото върху изрусеното не се задържа особено. Не са много трайни, лесно се борави с тях и не изгарят косата. Така като гледам, вероятно са по-безвредни от степчето Wink

Лилава да, това ми беше цел върху изрусеното, за да стане.  Ама да се вижда  Mr. Green Вероятно на слънце ще съм като светофар, добре, че няма слънце  Laughing

# 951
  • Euskal Herria
Алвина, рецептата за рогчетата скоро я писах. Лалето я е добавила в готварската книга:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=822303.345;topicrefid=20

# 952
Али, с цветовете е лесно да се експериментира, но рязането на косата ми се струва, че се изисква голяма смелост, сигурно бързо ти расте. Моята толкова бавно расте, че като ходя на фризьор, всеки път дължината  уточняваме минимум по 2 пъти Crazy

Аз още не съм почнала да готвя. Замислям супа, мусака, ще е добре и десерт да направя, но синът ми иска пак Пирог, който той запомнил като Порог hahaha и може пак да направя, поне е лесно.

Сега и броколи ми се доядоха, а точно в момента нямам Tired

# 953
Срам не срам, развалих диетата. Сестра ми беше тук, китайско поръчахме единия ден, ядох люто-кисела супа ама после нямаше какво, и ядох филии с лютеница. И бонбони Рафаело, и семски. Свинска работа. Упражненията не правих в петък, защото нещо ми играе кръвното и ми е едно замаяно. Но от утре с нови сили! Няма да се дам!

Кривата на щастието, поне за мен е написана по много трогателен начин. Това е сборник със статии, спортни, но е толкова човешка и вдъхнивяваща..,аз много рядко така се впечатлявам от книга, че наистина я препоръчвам.

# 954
Срам не срам, развалих диетата. Сестра ми беше тук, китайско поръчахме единия ден, ядох люто-кисела супа ама после нямаше какво, и ядох филии с лютеница. И бонбони Рафаело, и семски. Свинска работа. Упражненията не правих в петък, защото нещо ми играе кръвното и ми е едно замаяно. Но от утре с нови сили! Няма да се дам!

Кривата на щастието, поне за мен е написана по много трогателен начин. Това е сборник със статии, спортни, но е толкова човешка и вдъхнивяваща..,аз много рядко така се впечатлявам от книга, че наистина я препоръчвам.

# 955
Коте, да бързо ми расте, за това така експериментирам. Само дето до юни трябва да е пораснала за прилична официална прическа, иначе ще съм малко пънк кума  Mr. Green Дано поне до брадичката да стигне, да има мегдан за някоя букла там, че булката ще ми изяде черния дроб  Laughing

# 956
  • Euskal Herria
Иво Иванов има интересни статии. Гледах репортажите му в "120 минути" по БТВ. Има и страница във фейсбук - за неговите статии, репортажи, за книгите му:
https://www.facebook.com/IvoIvanovkansas/

# 957
На последните избори за президент в САЩ не харесвах нито един от двамата кандидати. Безумни кандидатури, много показателни за изкривената им политика и изборни правила.
Същата история и с последните президентски избори в Бг. Кандидатите бяха кой от кой по-неподходящи. Пък за церемонията днес, ще открадна мнението на ФБ дружка, което напълно съвпада с моето.
Скрит текст:
официална церемония за смяната на президентите... сиво, грозно, първата дама със слънчеви очила, официални власти в грейки и полицаи потропващи да се сгреят на заден план, на всички кадри се виждат автобуси и колите са повече от хората (автомобилът е ценност в България, ама чак пък толкоз), помощни метални скелета стърчат, а президентите говорят от странна метална червена сценичка, найлонова двуцветна лента пази от хората....

Любимата ми приятелка се оказа изненадващо с много силен стомашен вирус, помоли за помощ, та се наложи днес да храня двойно количество деца и мъже, отколкото обикновено. Тук неделя няма отворени магазини, ще се оправяме с наличните провизии. За обяд им спретнах голяма салата и импровизирана мусака с картофено пюре и плънка от каквото имаше в хладилника. Хареса се. Памук печива за следобед + плодова салата. Ориз с манатарки и пачи крак за вечеря.

# 958
Тъмните очила и на мен ми направиха впечатление, но те по-скоро са със затъмняващи стъкла.
Ето я в началото като отидоха и по-късно очилата са й тъмни: https://nova.bg/galleries/view/2017/01/22/2709/как-изглеждаше-първата-дама-по-време-на-церемонията/36197/
Друго което забелязах, всички хубаво облечени с палта, а Румяна Бъчварова с грейка.

# 959
Мерси Алечка  Hug Верно ли си лилава? Якоооо!

Алвина, дай рецепта за лимонов кекс ( дано да е с един лимон, дано да е с един лимооооон, омммм)

даже е с 1/2 лимон  Laughing
много е любим, ухае божествено

току що го сложих да се пече, ще ти напиша рецептата при все, че съм малко мързелива в описание на рецепти

1/ 4 яйца на стайна t + 1 пакетче ванилена захар + 1 водна чаша /200 мл/ захар
се разбиват на хубава пяна

2/ в сместа се добавят 2-3 с.л кисело мляко пак на стайна t и се разбива с миксера

3/ добавят се 2 в.ч. брашно разбъркани хубаво с 1 пакетче бакпулвер на Др.Оеткер и се разбива набързо да е гладка сместа

4/ подготвила съм си:
а/ в тиган на слаб огън съм разтопила 70-80 гр.масло и 2-3 с.л. олио
б/в чиния настъргвам кората на 1/2 лимон и изтисквам и сока
изсипвам тези 2 неща върху тестото, разбърквам внимателно с лъжица и изсипвам в продълговата кексова форма с хартия вътре

пека в предварително затоплена на 200 градуса фурна върху долна решетка на фурната, като го сложа намалявам на 180 градуса

допълвам се: като е готов отварям фурната, вадя кекса от формата както е в хартията и го оставям на отворена фурна така да изстине

Алечка, знам, че трябва да се обезцветят връхчетата, но пък ще си струва

Захир, не те е срам, че не правиш упражнения. Прави упражнения и ще видиш, че няма да има нужда да си толкова стриктна с диети

YanaDG,
благодаря  Simple Smile
и те ще чакат, 2 дни ще се радвам на манкюр и няма да меся тесто

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 16:26 от alvina_maria

Общи условия

Активация на акаунт