АГ-гр.Русе

• 134 595
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Това сериозно ли е? Кой го казва и къде си го чувала? Би било ужасно да няма друг избор, освен АГ-то  Rolling Eyes
незнам дали е сериозно,така  ми подхвърли една докторка(няма да споменавам имена). доколкото знам в момента в Ескулап нямат много работа и нищо чудно да се окаже вярно. просто се надявам  да успея да им ползвам услугите август месец и дано да не не затварят.

# 466
Раждах в АГ. Доволна съм. Не исках да раждам в Ескулап, защото там ме подготвяха за секцио, което не исках. В АГ бяха с добро отношение. Хреса ми, че ежедневно даваха информация за мене и бебето - за състоянието.
Не препоръчвам д-рЕмил Тодоров от Транспортна болница. При него бях през бременността. Не ми беше водил добре документацията. Не ми даде направление за БХМ, въпреки че му напомних. Когато щях да влизам в Родилното и ми трябваха някои изследвания, според Рамковия договор на Здравната каса, той трябваше да ги е направил още в началото на бременността, а ме изпрати едва накрая. От лабораторията ми казаха, че тези изследвания се плащат от Здр.каса. Когато му се обадих по телефона да му кажа това, той ми се скара и направо ме изпъди. Така трябваше да си търся друг АГ, когато бях в 9-ти месец. Не ми направи и СД със запис на ехограф, въпреки че го хвалеха, че има отличен апарат. С една дума, не го препоръчвам този доктор.

# 467
Запис.

# 468
Привет!

Бихте ли ми разяснили последно има ли някакъв списък със задължителни неща, които трябва да се носят при постъпване за раждане в АГ-то, или няма?

ЛЕкарката ми по ЖК ми каза, че нямало такъв списък и никога не е имало, но същата тази жена ми каза и още нещо, което ме същиса - че нямало да ми дава направление за хоспитализация, било достатъчно да се явя в родилното само с изследванията си от последните месеци, никакви обменни карти, нищо...

А по този втори въпрос какво знаете?

МЕрси много и лек ден на всички!

# 469
Привет,  bonniem.  Hug
Лекарката ти е в час.  ooooh! Направление за хоспотализация ми даде моя гинеколог в началото но 37 г.с. + останалите неща, последни изследвания, обменна карта.
Ако искаш звънни в АГ-то и ги питай какво точно искат за теб и бебчето за престоя. Аз имам смътни спомени от преди 7 години.  Grinning
Родилно отделение        (082) 834257
Неонатологично отделение     (082) 834210
Късмет!  Praynig

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 10:22 от chibi

# 470
Мерси, Chibi - за инфото и телефона.

Току-що звъннах в родилното - информацията се потвърди - можело без направление и обменна карта, само с изследванията и естествено лична карта и т.н.

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 10:28 от bonniem

# 471
bonniem, дано личният ти лекар да е по-наясно с нещата от гинеколожката.  Praynig

# 472

това ми дадоха на мен на консултацията при Д-р Георгиев.

# 473
Хм, този Оксикорт го има в Продавалника- ако на някой му трябва не си струва да купува за няколко пръсвания нов. Wink

# 474
Zl-76, благодаря за списъка.

А преди колко време си го взела? В смисъл, че е много странно - на него има толкова много неща (аз точно някакъв такъв списък очаквах да получа), а днес от родилното ми казаха, че нищо не трябвало да нося. Само малко памперси и мокри кърпички за бебето, ама то можело и на деня след раждането да се донесат.
Много странна история с това разминаване...

# 475
Преди 2 години, но докато беше жив Д-р Георгиев даваха този списък.

За бебето ще ти вземат нещата, след като се роди, за теб така или иначе тоалетните принадлежности ще са необходими.

Мед.документи са задължителни.

Документът за брак също ще ти искат на втория-третия ден. Ако нямаш такъв ще трябва бащата да дойде в родилното и да припознае детето.

Профенид е добре да си имаш - обезболява; Оксикорта - ако си секцио няма да ти трябва, ако ти се вижда скъп, може и с риванол на превръзката да минеш, но това ако имаш шевове.

Дефламола е за разранени зърна при кърменето. Има нови продукти, без отмиване които са по-удобни за ползване, имаше и едно лекарство, ама го забравих. Но ако си 3 дни само може би нищо няма да ти трябва за гърдите, особено ако си ги подготвила.

# 476
  • Русе
Медицински изследвания и тоалетните принадлежности за теб са ясни, както и памперсите и мокрите кърпички за бебо. А останалите неща явно вече са пренаситени (пудри, спирт), защото в крайна сметка се използва само малка част от това, което носиш. В крайна сметка, ако ти трябва нещо, може да ти се донесе после. Профенида на мен ми беше доста полезен! Не се притеснявай излишно! Този списък е напълно достатъчен! Бих добавила само помпа за кърма, която може да ти потрябва на следващия ден. Леко раждане!

# 477
И аз бих добавила, нещо за мазане на зърната, докато загрубеят.
За кърмачки, де.

# 478
Благодаря ви много на всички!

# 479
Привет, да се включа и аз, макар с не-много скорошно инфо.( от преди 2г)
За теб: Изследванията, лична карта, ножчета за бръснене (ако не си се подготвила сама), нощници, дам.превръзки, тоал. принадлежности, телефон, вода!
Това на първо време.
После могат да се донесът нещата за бебо: Памперси, сапун, олио, спирт. Моите наблюдения бяха такива, че ако не им занесеш сапун, ще го мият само с вода!  Naughty
За теб: Мехлем за зърната, аз ползвах Гармастан (или нещо подобно), Помпа за кърма, Риванол за компреси (ако имаш шевове).  Аз Профенит (обезболяващи) си носех, но така и не ги използвах! Документ за брак не са ми искали, дори и ЛК на съпруга ми не са. Само моята и да кажа неговото ЕГН, но това е на 2-3 ден, като записват бебето.
Това е общо взето!

Общи условия

Активация на акаунт