Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 ян. 2018, 14:57 ч.

Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

 • 37 398
 • 754
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 049


Имате въпроси за кърменето, но не желаете да пускате нова тема?
Задайте си въпросите тук!

Ползвайте и търсачката, като укажете да търси по ключови думи в подфорум "Кърмене" за по-точни резултати, а в ..::..БИБЛИОТЕКА - всичко за КЪРМЕНЕТО е ТУК!..::... ще намерите много и полезна информация, която вероятно ще отговори на много от въпросите ви!

**********
Стари теми:
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 2
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 5
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 6
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 7
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 8
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 11
Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

# 1
 • Мнения: 54
Здравейте, бебето ми е на 8 дни и е на кърма на поискване, но редува дълги периоди на сукане( 2 часа) после сън
(3 часа) като усетя, че се разбужда я вземам иначе ще спи и повече. Отделно акото и е зелено. Притеснявам се да не се прехранва с това дълго сукане. Опитвала съм да я приспя като се унесе, но тя търси гърдата, докато не реши, че се е нахранила. Друга.с таккъв режим имала ли е с новородено, че се чудя дали да не я будя на 2 часа, докато не е огладняла напълно, че по малко време да се кърмим.

# 2
 • Мнения: 3 049
Пробвайте!

А през тези два часа активно ли суче или само си мляска на залъгалка?
Принципно интервалите на хранене се смятат от началото на предходното кърмене, до следващото. Ако сте започнали да кърмите в 10, независимо, че бебето стои 2 часа на гърда, три часа се броят от 10 часа и следващото хранене трябва да е около 13 часа. После 16, 19, 22, 01, 04, 07 часа. Често кърмените бебта не откарват по 3 часа и се хранят на 2-2:30. Големи интервали почивка не са препоръчителни за толкова малко бебе и за млекопроизводството.
Зеленото ако може да е от претопляне. Някои хора твърдят и от охлаждане.
Честито бебе!

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 15:39 от isa_pisa

# 3
 • Мнения: 54
Благодаря,
И мен ме притесняват тези големи интервали между кърменията, след като я накърмя се изцеждам, уж за да има по голямо производство.
Не суче ефективно, в началото е добре но после се унася, сама пуска гърдата, вдигам я да се уригне, ококорва се и пак търси да суче, или направо заспива, слагам я в кошарата и след 5-10 мин. търси да суче.
Но аз съм със плоски зърна и засука чак като се прибрахме от болницата и може би по - бързо се измаря.

# 4
 • Мнения: 3 049
Благодаря,
И мен ме притесняват тези големи интервали между кърменията, след като я накърмя се изцеждам, уж за да има по голямо производство.
Не суче ефективно, в началото е добре но после се унася, сама пуска гърдата, вдигам я да се уригне, ококорва се и пак търси да суче, или направо заспива, слагам я в кошарата и след 5-10 мин. търси да суче.
Но аз съм със плоски зърна и засука чак като се прибрахме от болницата и може би по - бързо се измаря.
Ами, малко е бебчето и бързо се изморява.
Когато повтаряте процедурата N пъти за около 2 часа, в крайна сметка се нахранва и заспива, и спи три часа, правилно ли съм разбрала? А след тези три часа вие ли го будите, или то само се буди? Три часа, погледнати по този начин, хем са добре, за да се понаспи, хем са много като пауза.

За да компактизирате времето за нахранване, може да пробвате няколко неща. Изправяйте го по-често за оригване. Не чакайте да заспи или пусне. След оригване предложете пак. Понякога, ако е погълнало голямо количество въздух, няма място за млякото, а когато се освободи въздуха, се намира място за още мляко.
Другото е да го разбуждате, за да си довърши. Когато започне да се унася, му давайте една-две минутки за почивка, след това пощипвайте леко тук-там: раменце, носле, петичка откъм ахилеса, за да се разбуди; или, преди да е отпуснало вакуума, подръпнете леко гърдата, за да се подсети какво прави и да захване пак. Може, като се унесе, да го сложите за малко да легне извън скута ви и като се разхленчи, да предложите пак, но без да чакате онези 10-15 минути. Бебчето, като се гушне и затопли, е най-нормално да се унесе и да заспи, а като го оставите в студеното легло - да се разбуди.
Друго, което мога да ви предложа да пробвате, е да не слагате бебето да си ляга в студени чаршафи, а да го обвиете в топла пеленка. Това, след като се понахрани по гореописания метод. Представете си, както се е сгушило на топло и тясно в скута ви, с млекце в устата, в един момент да се озове сред студените чаршафи, на неясно колко широко място, с празна уста, без мама...
Не е зле да поддържате още известно време изцеждането, докато понабере сила бебето, но не прекалявайте, за да не се анажирате твърде дългосрочно.

Ако никое от гореизброените неща не помага, мога да ви успокоя, че всичко е временно и ще отмине. На периоди около две-три седмици нещата се променят, обикновено с "ново 20", но отминава и полека-лека се появява едно 2-3-годишно "извънземно" в дневната ви, което ви вика "мамо" и не иска да се къпе...
Търпение, сила и когато може - почивка.
Ако се сетя още нещо, ще пиша. Дано се включи и някой друг с идеи!

# 5
 • Мнения: 5 361
Освен горе описаните, аз сменях памперса, за да го разбудя. Но трябва внимателно, без много лашкане, за да не върне.

# 6
 • Мнения: 54
Благодаря за отговорите. През тези два часа суче активно после се унася, понякога има дрямка около десетина минути, спи на гърдата.Будя я като видя че се размърдва без да чакам да се събуди напълно. Иначе другото което сте описали го правя без това със затоплената пелена. Понякога след като заспи я гушкам по - дълго да заспи по-дълбоко. Сега и едното ми зърно е разранено и кърменето стана по трудно , но си казвам това ще мине. И ден с ден не си приличат, така че ще гледаме нататък как ще караме.

# 7
 • Стара Загора
 • Мнения: 2 800
Инфлуцид и Осцилококцинум позволени ли са при кърмене?

# 8
 • Мнения: 3 049
http://oscillococcinum.boiron.bg
„Фертилитет, бременност и кърмене
Не се очаква неблагоприятен ефект по време на
бременност и кърмене, тъй като системната експозиция е пренебрежимо малка”

http://www.zdrave.org/23905/инфлуцид-хомеопатия/
„Инфлуцид е продукт, подходящ за всички пациенти, като в това число се включват бременни жени и деца. Разбира се, тяхната доза трябва да бъде определена от специалист.”

# 9
 • Мнения: 2 393
Здравейте, имам проблем - изписах ни съвсем скоро и съм много неука какво да правя. Едната гърда изостава, произвежда по-малко, а и зърното е по-голямо от на другата. В резултат бебето предпочита другата, от която може да си набави цяло ядене и дори и да предложа първата първоначално, не я ще или захваща и се пуска след малко и след многократни опити пак стигам до вариант да дам по-пълната. Идеи как да компенсирам изоставането? Благодаря ви!

# 10
 • Мнения: 3 049
С цедене. Но си е задължение 24/7.
Другото е да цедите по-пълната и да давате да суче от по-празната с прикачена сонда към изцедената кърма. Малйо хамалогия.

Все пак, не спирайте да предлагате първо нехаресваната гърда, защото нещата се менят и може статутът ѝ да се промени с времето, дори в рамките на 2-3 седмици

# 11
 • Мнения: 4 528
Към момичета, които имат Хашимото и са приемали еутирокс по време на бременността  - след раждане по кое време ще приемате еутирокс спрямо кърменето?

# 12
 • Мнения: 3 049
Към момичета, които имат Хашимото и са приемали еутирокс по време на бременността  - след раждане по кое време ще приемате еутирокс спрямо кърменето?
Според следящия ме ендокринолог,  непосредствено след първото сутрешно кърмене, така че да има 2-3 часа до следващото.
На листовката пише, че количеството, което отива в кърмата е пренебрежомо малко.

# 13
 • Мнения: 1 992
А в какви граници трябва да се поддържа ТСХ? Колко трябва да са Фт3 и Фт4? Какво да направим ако например слагаме бебето на гърда, то суче, а кърма не потича? Има ли такава възможност- заради Хашимотото да не се произвежда кърма? Или дори и с Хашимото кърмата тръгва както винаги? А и какво да правим ако бебето един час или дори и по-малко след хапчето поиска да суче? Ще има ли проблем да се сложи пак на гърда?

# 14
 • Мнения: 75
Здравейте, с мъжа ми плануваме един ски-ден. Около 12 часа без бебето. Ще го оставя на майка ми, запасила съм го с кърма за деня, но не знам на мен как ще ми се отрази. Няма да имам възможност да се цедя. Дали ще има проблем с кърменето за 1 ден?

Общи условия

Активация на акаунт