Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 март 2018, 11:24 ч.

Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 33 829
  • 561
  •   1
Отговори
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 793
добре дошли в новата мартенска тема.

# 1
  • София
  • Мнения: 1 424
честита ни нова тема

тези дни съм пак до късно на работа, но онзи ден правих доматена супа с два вида паста - звездички и тортелини. одобрила се е

постя и намерих много хубаво овкусен сейтан. днес ще си изям последната опаковка

за събота и неделя ще ви следя за вдъхновение

# 2
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 443
Тъкмо казахте и я заключихте-много сте бързи.

Благодаря Ася за новата тема. 🌹

Ирка аз на почти всички готвени манджи слагам и по 1-2 препечени червени сухи чушки начупени. Този боб е много вкусен и в пъти има повече омега от рибеното масло. И у нас много се уважава и ние гъст го харесваме повече, но аз слагам всичко на куп в тенджерат под налягане, няма запържване.

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 793
Този боб е много вкусен и в пъти има повече омега от рибеното масло.


супер важна информация, добре, че спомена.
ще го слагам да се готви!!! Mr. Green

# 4
  • Мнения: 8 388
Благодаря за новата тема.

# 5
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 443
много късно приключих с тофу супа - целина, лук, ряпа, морков, тофу. За подправки само соев сос, малко копър & мерудия.

# 6
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 391
Честита мартенска тема!
При нас сух жълт грах(сухи фаве) и леща с черен ориз.
Салата от червено цвекло и моркови.

# 7
  • Мнения: 303
Благодаря, за новата тема, Ася!
Честит ни март! Да сме здрави и засемни Simple Smile

Днес безглутенова паста с гъбено сметанов сос.
Печена пикантна соя.
Оранжева леща по индийски.
Черен ориз към лещата.
Спаначена салата с лимон и чеснови крутони.

# 8
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 3 953
   Ася, извинявай, но не успях да вляза тук последните ден-два и затуй не ти отговорих. Още от малка знам, че с изхвърлянето на първата вода (която е вряла за известно време с бобовите) се изхвърлят и отпадъчни вещества, причиняващи подуване и газоотделяне. Практикувам с всички видове боб и нахут, но не и с грах, леща, зелен боб. Просто навик, но нямаме оплаквания.  Party
   Бейби, и аз не знаех за полезната старна на мунг боба, преди една потребителка (Фея Кръстница  bouquet) да ги беше споменала. Заинтересувах се и прочетох; купих и опитах; сготвих и ... се пристрастих  Crazy. Вкусен е и дори в Бг. носих преди години да го опитат. Сега и там го има, Пеп-4о ми изпрати линк към фирмата и разпространителите, които го предлагат.

   Аз временно съм на вегетарианско-веган режим. Имам последен шанс, даден ми от моя доктор, да намаля протеина в урината и съотношението протеин към креатинин. Тя иска да ме слага на специални лекарства (дълга история, не питайте), но аз помолих за едноседнична отсрочка и сега карам предимно на салати/сурови зеленчуци/хумус/бобови - сурови и сготвени/авокадо, плодове, маслини, хлябове разни. Дано успея, че хич не ми се иска да започвяам медикаментозно лечение. Но положението е така от години и за съжаление напоследък нещата видимо се влошават.

   А колко ви е Витамин Д, какви стойности? Прави ми впечатление, че тук нормата е между 30 и 100 някакви си единици, а моята преди 6 месеца бе 25, а тази седмица показа 22.  Sad.

   Мерси, хубави и спокойни почивни дни!

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 793
 

   А колко ви е Витамин Д, какви стойности?

Скрит текст:
моят е  Vit.D   84 pg/ml    (15,2 -90 pg/ml), но преди да го изследвам взимах високи дози вигантол (4 000 - 6 000 IE на ден).
като го взимам и спя много по-добре и без деня съм много по-жизнена.
сега не взимам след тези резултати. смятам скоро пак да почна, зимата няма как да си го набавям от слънце.

по едно предаване споделиха, че гъбите го синтезират много бързо и ако си купиш съвсем пресни гъби и ги оставиш за 10 мин. на слънце и успяват да синтезират доста от витамина и така си го набавяш от храната.
промишлено отгледаните в халета нямат никакъв вит.Д иначе...


сготвих мунг боба на яхния с морков и картоф и стана супер.
първо накиснах за 24ч., после залях с вряла вода и го сварих за 10 мин. в тенджерата под налягане.
къде го има в Бг?

днес ще го дояждаме, ще направя салата към него.

# 10
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 443
Скрит текст:
 

   А колко ви е Витамин Д, какви стойности?

Скрит текст:
моят е  Vit.D   84 pg/ml    (15,2 -90 pg/ml), но преди да го изследвам взимах високи дози вигантол (4 000 - 6 000 IE на ден).
като го взимам и спя много по-добре и без деня съм много по-жизнена.
сега не взимам след тези резултати. смятам скоро пак да почна, зимата няма как да си го набавям от слънце.

по едно предаване споделиха, че гъбите го синтезират много бързо и ако си купиш съвсем пресни гъби и ги оставиш за 10 мин. на слънце и успяват да синтезират доста от витамина и така си го набавяш от храната.
промишлено отгледаните в халета нямат никакъв вит.Д иначе...


сготвих мунг боба на яхния с морков и картоф и стана супер.
първо накиснах за 24ч., после залях с вряла вода и го сварих за 10 мин. в тенджерата под налягане.
къде го има в Бг?

Скрит текст:
днес ще го дояждаме, ще направя салата към него.
в био магазините, но мисля съм го виждала и в Кауфланд.

Дояждахме тофу супата днес. Направих нахут с мариновани сухи домати, и млечна баница.

# 11
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 3 953
   Ася, ето част от Пепчо-вото обяснение за продуктите, които ме интересуваха: "...Има ги в магазините СВА със сигурност. В хранителни супермаркети, без големите Лидъл, Кауфланд." А ето и сайта на разпространителя:

http://familex.bg/bg/products

   Аз днес за закуска хапнах обилно бадемово кисело мляко. За обяд (бях на работа) си взех два двойни сандвича от плосък хляб от спелта, намазани с лютеница, малко бг. сирене и с по листо зелена салата вътре. Моите ученици ми казаха, че дори с храната си (бяло-зелено-червено) съм празнувала трети март  Laughing Laughing Laughing. За вечеря сме на гости, но домакинята е полувегетарианка (хапва по малко морски дарове и риба), та се надявам менюто да е добре за мен. Аз направих вчера една разкошна бисквитена торта с маскарпоне и боровинки от блога на Пеп-4о, която всеки път се получава страхотно. 

  А между другото горещо препоръчвам новата ми страст - два вида леща "Белуга" и "Зелена френска леща", много са ароматни, пълни с потребности Simple Smile и вкусови качества.

# 12
  • Мнения: 303
У нас хумус с грах и авокадо



Бързи скони с лимецово брашно



Мързелив ябълков щрудел

Може да се приготви и в безглутенов вариант.



ir74 и аз много харесвам леща Белуга и френската дребна леща. Експериментирам с различни видове ориз. Опитах снощи да приготвя ризото от кафяв объл ориз, но не се получи резултата като с арборио. Вкусно, но не е ризото- кремообразно и т.н.

# 13
  • Мнения: 278
У нас хумус с грах и авокадо



Бързи скони с лимецово брашно



Мързелив ябълков щрудел

Може да се приготви и в безглутенов вариант.



ir74 и аз много харесвам леща Белуга и френската дребна леща. Експериментирам с различни видове ориз. Опитах снощи да приготвя ризото от кафяв объл ориз, но не се получи резултата като с арборио. Вкусно, но не е ризото- кремообразно и т.н.

  страхотни неща ,благодаря за идеите

# 14
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 793
 Joy точно и аз днес правих този щрудел (ама тва не е щрудел, защото не е завито  Wink)

отделно: настръгани варени картофи с праз, яйце и моцарела на фурна.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт