За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 297
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
Мога ли да замразя прясна мая и за колко време? ...
... Аз моите кубчета ги държа във фризера и нямам проблем с качеството на маята после. Но за колко време - не зная. Докато ти върши работа.
Точно и аз съм държала, но колко не съм гледала, взимам и ползвам. Не ми е хрумвало да ползвам къдрав нож, с прав режа маята.

# 31
  • Мнения: 2 643
Имам кайма от съомга (от Беръозка) и мислех да направя кюфтета с ориз. Някой правил ли е да ми каже пропорции? Има едни кюфтета от съомга пак в Беръозка, които много харесвам, но не намирам рецепта за тях. Каймата принципно е много мазна и трябва да се сложи или картофи или ориз за да поеме. веднъж правих с овесени ядки но направо накъртваха от мазно, а ги пека във фурната.

# 32
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
Имам кайма от съомга (от Беръозка) и мислех да направя кюфтета с ориз. ...Каймата принципно е много мазна
Аз съм правила от сьомга, ама не на кайма и без ориз/картофи. И не бяха мазни, сервирани са с ориз.
Ето ги моите, глазирани са.

Скрит текст:

# 33
  • София
  • Мнения: 11 018

- тук не се слага ориз, а галета и белтък.

При теб, на овесените ядки може би им е трябвало време да престоят с каймата, преди да печеш кюфтета.

# 34
  • Мнения: 1 320
И аз благодаря за новата тема! Flowers Tulip

Имам прясно телешко месо- ребра и рибица, които ще приготвям на фурна.

Моля за хубава рецепта!
Какви подправки подхождат на това месо?
Разполагам с пресни подправки- мента, дафинов лист, риган и розмарин.
Какво  да добавя  като гарнитура-  някакви зеленчуци ли .....?

# 35
  • Мнения: 2 643
Ваня бях оставила ядките да се надуят за поне час, но пак станаха мазни. Сега ги правя по твоята рецепта, да видим като се опекат. Благодаря!

# 36
  • Мнения: 10 301
Аз пък си смилам овесените ядки като брашно и добавям колкото ми трябва. В такъв вид за рибени кюфтета ги ползвам и за кюфтета от тиквички.

# 37
  • София
  • Мнения: 11 745
Мога ли да замразя прясна мая и за колко време? ММ пазарува по списък и ми донесе за козунаците "кубче"... от 0,5кг! Ще го ползвам доживот Stuck Out Tongue Closed Eyes И с какъв нож да го режа,че да не се рони? Къдрав за хляб или гладък тип сатър?
Голямо количество си имаш, нищо де, ще си я ползваш във времето. Може да се замразява съвсем спокойно нарязана на кубчета по40- 42 грама, опаковани в свежо фолио за много време, повече от 6 месеца, така е сподели и |Морена. За нож....ми гладък май е най-удобно.

# 38
  • Пловдив
  • Мнения: 40 926
Момичета, може ли идея за сочни пилешки филенца, хапки? Simple Smile

# 39
  • Мнения: 4 859
Момичета, може ли идея за сочни пилешки филенца, хапки? Simple Smile

Аламинутно ,много се се харесва ,на фурна се прави
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B2%D0%B0%D0%BB

Пак на фурна ,като панирани с корнфлейкс ,пак са си сочни ,много точна рецепта
http://pep-4o.blogspot.com/2015/04/blog-post_16.html?m=1  

И в паста патафри пържени ,аз не око правя ,но горе-долу съставките
http://sivichkoto.blogspot.com/2012/11/blog-post_9125.html?m=1

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 16:50 от lady_gothic

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 40 926
Май ще е нещо като последното, че веднъж правих на фурна и повече не Simple Smile станаха кочан.

# 41
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
Момичета, може ли идея за сочни пилешки филенца, хапки? Simple Smile
На тиган, за кратко.
Смятам, че си личи на снимката, колко са сочни. Simple Smile В случая първо готвих, после нарязах на хапки.

Скрит текст:

# 42
  • София
  • Мнения: 4 735
Предложете ми крем за торта в който да има маскарпоне 😇

# 43
  • София
  • Мнения: 11 018
Предложете ми крем за торта в който да има маскарпоне 😇

Сладкиш от козунак и крем с маскарпоне

# 44
  • Мнения: 4 859
Предложете ми крем за торта в който да има маскарпоне 😇

Бисквитена торта "Щастливеца "
http://antoaneta77.blogspot.com/2012/09/blog-post_27.html?m=1

Бисквитена торта с Боровинки на Пепчо ,любима
  http://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post_16.html?m=1

Общи условия

Активация на акаунт