Тази рецепта ми я даде приятелка, много е вкусна, става мека и лееекичко клони към тутманик. Може да се прави по класическия начин с наложени кори, може да се навие на пурички.
4 яйца
1 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч.брашно
250 гр (аз слагам повече) настъргано сирене (аз го разтрошавам с вилица)
2 пакетчета фини кори
1/2 пакетче масло
Яйцата се разбиват, добавят се олиото, прясното мляко, киселото мляко със содата, брашното. Сиренето се добавя с леко разбъркване. Всяка кора се намазва лекичко с 2-3 с.л. от сместа, от която се оставя малко за намазване отгоре. Нарежда се в тавичка, залива се с разтопеното масло и остатъка от сместа.
Искам да питам Морена и другите, които са правили нейната баница - Лабрекс сподели, че корите се били слепили. Как избягвате това?
Благодаря за рецептата ))