Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 360
 • Реъкйавик
 • Мнения: 378
Тази програма  ако може  да    си я разпространим  ще   бьдем благодарни  bouquet
Даите ми адрес и веднага изпраЩтам

# 361
 • Мнения: 485
Ето оттук можете да изтеглите споменатата книга за аутизма "Поведенчески стратегии за справяне и програма за интензивно поведенческо лечение на аутизма"- тя е преведена  от Асоциация "Аутизъм":
http://ivanrilski.org/images/stories/materiali/autism.html

Последна редакция: нд, 01 апр 2007, 16:15 от _Zara

# 362
 • Реъкйавик
 • Мнения: 378
Ето оттук можете да изтеглите споменатата книга за аутизма "Поведенчески стратегии за справяне и програма за интензивно поведенческо лечение на аутизма"- тя е преведена  от Асоциация "Аутизъм":
http://www.ivanrilski.org/autism.html
Благодаря

# 363
 • Мнения: 100
А това е материала, които изпратих на Зори.
http://tancheto.hit.bg/autizum/autizum.exe

# 364
 • Реъкйавик
 • Мнения: 378
А това е материала, които изпратих на Зори.
http://tancheto.hit.bg/autizum/autizum.exe
Благодаря за безценните книги

# 365
 • Мнения: 3 504
Снощи през ноща всъщност, гледах по СNN шоуто на Лари Кинг, даваха актьори и певци, чиито деца са аутисти, цялото предаване беше по този въпрос. Беше много интересно, впечатли ме реакцията на Тони Бракстън /детето й е аутист на 3 г./ много земна, много човешка, и то няма как да е друго. Но при тях още от 2-3 годишни ги подхващат и следват терапия след терапия, докато усвоят поне определени неща. имат си училища, колежи дори.  Ако някой се интересува сайта им е www.autismspeaks.org  Знам на английски е, но за някой от Вас може да е интересно.  Simple Smile

Благодаря, в момента гледам видеото  Cry тъжно е... Колко много деца има по света, защо Боже те питам днес на този ден и Защо....?????

# 366
 • Мнения: 1 710
За тези, които се интересуваха от семинара в университета от петък вечер. Съжалявам, че чак сега пускам малко инфо. Значи лектор е била французойка и за съжаление впечатленията не са особени. не е имал о много практическо приложение на теорията. бил е прекалено теоретично-фройдистки. дано има и други хора, които да разкажат нещо - особено ако има почитател на Фройд, защото както се изрази моя мъж - превеждаха от френски на фройдистки и после се налагаше отново да си превеждаме на български.  Wink

# 367
 • Мнения: 212
превеждаха от френски на фройдистки и после се налагаше отново да си превеждаме на български.  Wink
Това са супер точните думи Simple Smile!
Лекцията беше доста изолиран аналитичен поглед върху аутизма. Все пак тя си беше обявена като през погледа на тази школа. В никакъв случай не смятам, че е подходяща за родители на деца с този род проблеми в развитието. По принцип идеите заложени там отдават доста голяма вина на майката. В известен смисъл могат да дадат обяснения за важни ранни интеракции, но на родител това не се поднася по този начин. Всичко се обясни и пред призмата на Лакан /разбирането му езика за психозите/, както и неосъзнатите влечения/ примерно непрестаннните ритуали, специфичното боравене с предмети и обекти/ . Все пак голяма част от тях се дължат на реалните сензорно-интегративните проблеми . И при тези деца какво ги правим ако само ги анализираме. Последното ми впечатление беше, че не е ясно особено какво правят като терапия. Прекалено много време ги анализират и наблюдават... Всъщност накрая почти нямаше въпроси и според мен остана впечатление у неспециалистите, че това е достатъчно. За мен разбирането,подхода и стратегиите при спектъра трябва да са холистични/цялостни/.

# 368
 • София
 • Мнения: 4 407
А ще има ли някъде публикувана лекцията? На обучението СКОК в ресурсния при Мая, една майка беше ходила, прегледах записките и на мен ми се видя интересно. Беше ми интересно това, че храната не трябва да се използва като награда, имаше нещо за държането на децата  в банята. Аз си мисля, че майката трябва да знае и по-теоретично тещата, така ще може да приложи повече неща и идеи за детето. Така, че ако бъде публикувана, ще ми е интересно да я прочета.

Обучението в Ресурсния ми хареса, работата с картинки е полезна и може да се приложи по-различни начини. Мая, чудех се дали да ти пиша на лични, обаче реших тук, а ти ми отговори където прецениш. По повод картинките - понеже повечето от вас търсят безплатна алтернатива, но като ги пуснете на цветен принтер, ламинирате, време за изработка не са съвсем безплатни. Та Мая кажи колко струват картинките и как ги предавате - ламинирани, с лентичка и т.н.?

# 369
 • Мнения: 1 710
Да, знам че всички търсим максимално безплатния вариант и винаги съм се притеснявала да пиша за това. По принцип работата ни се спонсорира - за сега и затова картинките струват, толкова колкото да покрием с тях консумативите. Значи - тези малките, които видяхте са по 5 стотинки с ламинат и велкро, а по-големите по 6 ст, ако е без велкро и по 7, ако са с велкро. Правим ги в различни варианти и големини, но това е възможно най-евтиното като вариант. Дано ви устройва  Sad

# 370
 • София
 • Мнения: 4 407
Мая, кога се използват малки и кога по-големи, има ли разлика от възрастта на детето?
Въпроса е и до всички, това не успях да питам на обучението:
 - по-колко картинки в една тема трябва да имаме
 - с колко теми да се започне

# 371
 • Мнения: 3 504
Юлче, може вече да си го видяла този линк, но за всеки случай пак го пускам http://www.autismspeaks.org/

# 372
 • Мнения: 3 205
Благодаря  Heart Eyes
Ще погледна и като имам време, ще преведа   Simple Smile

# 373
 • София
 • Мнения: 4 407
юл4е, Честита нова лентичка!!! Пожелавам ти прекрасна и безпроблемна бременост!!!

# 374
 • Мнения: 4 559
Дааа, затова казват, че жените били по-наблюдателни. И аз може би щях да забележа.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт