Снимките са от същия сайт, щото моя апарат замина за София
Сами разбирате че рецептата я модифицирах за кукъра и по мой вкус.
Съставки:
500 гр пилешко аз имах обезкостени 4 бутчета
1 ч.ч ориз (остана ми от пълнените чушки които правих преди 3дена)
1 буркан царевица (аз имах италиански микс на бондюел царевица+ зелен грах+ червена чушка)
400 г червена чушка може прясна, става и печена
1 стрък праз или 2 глави кромид
200 гр моркови
200 гр настърган кашкавал
500 гр подквасена сметана може и готварска
олио
сол
Нарязвате праз, чушки и морковите(те са на ренде) и ги слагате в кукъра да се изпържи.
Ако ориза не ви е сварен, сварете го с малко сол и масло.
В тенджерката се реди по този начин
ориз
зеленчуците пържените
намазвате със сметана
редите месото
върху месото царевицата
пак мажете със сметана
ръсите с настъргания кашкавал
В кукъра на програма печене. Аз накрая като готово го слагам понякога във фурната да хване златиста коричка.
Ето и моята снимка на готовото ястие.