Руло Стефани

  • 64 460
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 310
Една тайна при печенето. И boniani ти го е написала като печеш рулото сипи до половината на рулото вода така няма да се свие, ще остане сочно и вкусно  Peace

Няма ли да остане долу като варено? Ако прекаля с олиото и бульончето и остане долу много с течност, ми остава едно бледо и меко такова  Rolling Eyes

Не, изпича си се много добре, не личи че е сипвана вода, запазва си размера не се смалява и никога не ми се е нацепвало рулото.

# 31
  • Бургас
  • Мнения: 79
Здравейте!  Hug

* Какви подправки слагате в каймата?
* 500гр кайма за колко голямо руло стига - на мен ми трябва за трима човека, поне по три парчета на всеки - какво количество ще ми трябва?
* Някои мажат рулото с белтък, а други с олио .... и после поръсват с галета или кашкавал - как е по-добре според вас?
* Каква гарнитура е подходяща за руло Стефани - освен картофи?
* Задължително ли е рулото да се пече във фолио или може и без него?

Ще ми е първи опит, затова задавам такива въпроси.  Crazy

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 18:49 от kzbsn

# 32
  • Мнения: 169
Обижавам руло Стефани.
Записвам, за да следя идеи за приготвянето му.

# 33
  • Мнения: 9 123
Една тайна при печенето. И boniani ти го е написала като печеш рулото сипи до половината на рулото вода така няма да се свие, ще остане сочно и вкусно  Peace

Няма ли да остане долу като варено? Ако прекаля с олиото и бульончето и остане долу много с течност, ми остава едно бледо и меко такова  Rolling Eyes

Не, изпича си се много добре, не личи че е сипвана вода, запазва си размера не се смалява и никога не ми се е нацепвало рулото.

това с напукването не е от водата, а от каймата  Peace винаги слагам малко водичка преди печене (и вино или бира ), защото пека повече време, тъй като каймата ми в повечето случаи е домашна, от месо.  Първо под фолио, ако е домашна кайма, после   махам и пека без фолиото. Водата се изпарява, остава само на мазнина и добре изпечено, съвсем не е бледолико.  Напуква ми се, когато не случа на хубава купена кайма,  като последната, от която ръцете на щерката се надуха  #Cussing out добре, че е  заредена с алергозан.  явно има някаква чувствителност към каймата и на всяка лоша, която случа, веднага така реагират ръцете и.

Ето ми рулото, но след публикацията Ева Тонева сподели  за намазването с белтък и поръсване с галета преди печене и вече така правя всеки път.  А кашкавал поръсвам отгоре да се запече обикновено да замаскирам напукванията   Laughing ако е имало такива. Или по изрично желание на младежите.

kzbsn, мисля, че няма да ти стигнат 500 гр. за трима души. При всички случаи каймата ще се свие, предвиди по 300гр. на човек. А докато не ти остане парче, няма как да ти стигне Simple Smile
Можеш да направиш минирулца, всъщност - на човек - по брой, но пак ще е малко 500гр.

подправки - любими. Сега всеки ще ти напише тези, които слага, но наистина сложи тези, с които харесваш каймата за печене. Аз слагам всеки път глава съвсем ситно нарязан лук и скилидка чесън, черен пипер, кимион, а понякога  - червен+лют, понякога щипка риган, мащерка, куркума.  И много хубаво омесена да е.

гарнитура -  сотирани картофи са любима гарнитура за всякакви меса, също картофено пюре. у нас то е обичано в няколко вариата - или класик с масло и прясно мляко, или картофено пюре с чесън,  или с кисели краставички . Освен това пюре от грах и пюре от бял боб

# 34
  • Бургас
  • Мнения: 381
аз слагам съвсем малко вода, така че да се е изпарила накрая. освен това намазвам с вода с малко разтворено брашно вътре преди да го сложа, по време на печенето намазвам 1-2 пъти пак.
обожавам го с гъбен сос и варен ориз за гарнитура  eat eat eat
ама мноооого трудно се прави. в смисъл - голямо варене, голямо кълцане. ако имате трикове за лесно приготвяне, ще се радвам да споделите Simple Smile

# 35
  • Мнения: 9 123
ааа  Naughty точно пък руло Стефани трудно  Rolling Eyes но по-мързеливия вариант е в кексова форма - кайма по стените на съда, плънката, отгоре пак кайма и печеш  Peace

# 36
  • Бургас
  • Мнения: 79
kzbsn, мисля, че няма да ти стигнат 500 гр. за трима души. При всички случаи каймата ще се свие, предвиди по 300гр. на човек. А докато не ти остане парче, няма как да ти стигне Simple Smile
Можеш да направиш минирулца, всъщност - на човек - по брой, но пак ще е малко 500гр.

подправки - любими. Сега всеки ще ти напише тези, които слага, но наистина сложи тези, с които харесваш каймата за печене. Аз слагам всеки път глава съвсем ситно нарязан лук и скилидка чесън, черен пипер, кимион, а понякога  - червен+лют, понякога щипка риган, мащерка, куркума.  И много хубаво омесена да е.

гарнитура -  сотирани картофи са любима гарнитура за всякакви меса, също картофено пюре. у нас то е обичано в няколко вариата - или класик с масло и прясно мляко, или картофено пюре с чесън,  или с кисели краставички . Освен това пюре от грах и пюре от бял боб

Много благодаря!!!  Hug
Ще взема 1кг. кайма, но от готовата..... ("Народна" май се води универсална).
Мислех си и аз да сложа същите подправки, но не се сетих за кимиона.

А от гарнитурите..... потекоха ми лиги като цъкнах върху линка за "сотирани картофи".  Crazy Май си избрах с какво да предложа рулото.  Heart Eyes

# 37
  • Бургас
  • Мнения: 381
ами трудно ами. аз всичко за плънката го обработвам топлинно. освен киселите краставички. вие зеленчуците варите ли ги предварително или сурови ги слагате?

# 38
  • Мнения: 9 123
лекинко. за 5-7 мин. докато омеся каймата и те са готови. Вкл. и яйцата са готови през това време. А моркови, ако имам мариновани/трушия - слагам от тях. Грах ако е замразен, или от консерва - не.

# 39
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 761
Наскоро гледах Иван Звездев, поля рулото, преди печенето, с няколко лъжици горещо олио и вече два пъти така го правя и аз. От горещото олио каймата побелява , стяга се и хем не се пука, хем става по сочно. Аз слагам цели варените яйца, понеже са ми домашни и имам.

И аз така го правя и откакто ми казаха тази хитринка винаги става добре и не се цепи. Само да уточня че първо намазвам с белтък и после поливам с горещо олио.

# 40
  • Мнения: 27 524
винаги слагам малко водичка преди печене (и вино или бира ), защото пека повече време, тъй като каймата ми в повечето случаи е домашна, от месо.  Първо под фолио, ако е домашна кайма, после   махам и пека без фолиото. Водата се изпарява, остава само на мазнина и добре изпечено, съвсем не е бледолико.  

Да, и на мен, когато е малко водичката/бирата. Но до половината на тавата изобщо не ми се струва малко  Grinning

# 41
  • при Дядо Коледа
  • Мнения: 220
Едно от любимите ни ястия вкъщи. Правя го както повечето са описали,но от скоро ми хрумна един експеримент. Имах от тези замразените мини морковчета,които си се продават замразени. Бяха около 500гр и ги сложих от страни в тавата около рулото,слагам ги да се пекат заедно.Става много вкусно,като гарнитура към рулото.Забравих да кажа,че слагам и водичка малко,морковите стават като сварени,но са си цели и много сочни. И картофи съм слагала да пека с рулото,но с моркови ми харесва повече!Вече винаги правя тази гарнитура към това ястие.  Wink

# 42
  • София
  • Мнения: 2 658
Аз рулото Стефани го правя с цяло яйце, краставица и цял, леко сварен морков. Вкъщи децата имат претенции, коя част от плънката ще ядат и като не е на дребни парченца много лесно се маха.
Иначе аз винаги слагам в тавата едно бурканче доматен сос. Хем остава много сочно, хем е много леко така с доматчето.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт