Явно съм го яла, щом нямам спомен от него.
Аз мразех ашурето и млякото с ориз, както и разните супи с месо
Даже бях чула от някъде думата алергичен и им твърдях на учителките, че съм алергична към месо, обаче ядях всякакво друго месо, което не беше във вид на супа Не съм била достатъчно голяма да се сетя да си поддържам тезата, като откажа всякакво месо
Произволно копната рецепта за кисЕл, че и думата "алергия" ми хвана окото, :
Рецептата е подходяща за деца с алергия към белтъка на кравето мляко.
Продукти:
1 средно голяма ябълка (круша, няколко череши)
1 ч. л. захар
10 г оризово нишесте
150 мл вода
Начин на приготвяне:
Измитата ябълка се настъргва на ситно ренде. Залива се с гореща вода и се вари 10 минути. Нишестето се размива в малко студена вода и се добавя към ябълковата смес, сипва се захарта и се вари до сгъстяване. Киселът се сервира охладен."
Аз имам бегли спомени (то от годините, ), че на нас ни даваха просто нишесте, залято с някакъв кисловат сок и го пробутваха за кисЕл.
*** Неприятно ми беше да ям от онези кремове във фунийка по селските сборове - роднините се надпреварваха да ми купуват, аз не се сещах да ги хвърлям и...