Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 ноем. 2005, 19:33 ч.

Какво става във Франция?

 • 5 170
 • 148
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 1 194
А, и нека не забравяме , че в същия ден, в който двете момчета са загинали в трафопоста, в същия квартал един служител на кметството (бял) е бил пребит и е починал пред очите на жена си и детето си. човекът си вършел работата и снимал някакъв уличен фенер, когато трима "онеправдани" вместо да се трудят или да си учат уроците, решили да му откраднат фотоапарата. Да , но неговото семейство още нищо не е запалило...
Напълно съм съгласна с казаното от Тея, докато съм пишела предишния постинг.

# 31
 • MERIGNAC, FRANCE
 • Мнения: 1 551
Само да добавя, 4е ба6тата на едното мом4е се нуждае6е от превода4 за6тото не говоре6е и дума френски  ooooh!
И аз познавам много имигранти, и въпреки, 4е като хора бол6инството са ми симпати4ни , мога да кажа 4е възпитанието и дисциплината не са от най-силните им характеристики.

# 32
 • Мнения: 1 194
Точно в това е проблемът - като те хакат по гетата и те използват само за неквалифициран труд на черно даже е по-удобно и не ти дават никакъв шанс - в крайна сметка си ставаш бандит и хич не те е еня занякаква си там интеграция. Има естествено и други причини, не е само тази .иТук се правят доста неща за имигрантите вкл. има и места , където умишлено се назначават хора от т.нар. " minorites visibles"( азиатци, негри , араби, латиноси), за да не се чувстват дискриминирани. Което от друга страна пък дискриминира мен, бидейки бяла и съответно minorite invisible (както се бъзикаме, че ние сме невидими малцинства). Но това е друг въпрос.


Не е вярно, че не им се дава НИКАКЪВ шанс. Просто искат да им се даде прекалено много без нищо в замяна. Говоря за тези, които в момента се бунтуват. все млади, все французи по националност, тук родени и с равни шансове , ако полагат поне малко усилия.

# 33
 • Мнения: 179
Цитат

Винаги са парадирали с това, че са черни или мургави и все са онеправдани.Вкл.и тук .Често в училище се отпускаме на расистки теми и става много интересно. Обаче едно е ясно - имат огромен комплекс на тази тема, донякъде може би основатен..
Цитат
Същото важи и за САЩ - черните са ужасно комплексирани, винаги парадират с това, че са онеправдани, гонени и като нищо могат да спретнат постановка на расова основа  .
Мога само да кажа едно - черните в 90 % от случаите са мързеливи, крадливи , лъжливи и пр. Може да звучи расистки, но е факт .

# 34
 • Мнения: 3 146
Ситуацията много ми прилича на тази с нашите цигани.На този хал са , защото се сещат за тях само по изборите и ги поставят често над закона.И затова инкасаторите не могат да пристъпят в гетата , спират влакове с камъни, за да ги обират и правят един куп поразии.
Та и във Франция - всичко това не е станало за няколко години, дори за едно поколение.Нещата се натрупват и са общо взето резултат от много фактори, за някои дори не си даваме сметка. Та с две думи искам да кажа и двете страни са виновни, но все пак у французите е топката. В никакъв случай не защитавам негрите и арабите, които безчинстват - просто се опитвам да си обясня защо става така.

# 35
 • Мнения: 1 194
По време на алжирската война (през 60 -те години), когато алжирците са се освободили от френската колониална власт, френската армия е извършвала ужасяващи убийства и кланета и мародерства, пред които башибузуците са като срамежливи девици.
И сега франсетата се чувстват задължени, другите пък са озлобени. И така ще е с поколения. Те са ни клали, сега да ни отглеждат. ...

# 36
 • Мнения: 3 146
По време на алжирската война (през 60 -те години), когато алжирците са се освободили от френската колониална власт, френската армия е извършвала ужасяващи убийства и кланета и мародерства, пред които башибузуците са като срамежливи девици.
И сега франсетата се чувстват задължени, другите пък са озлобени. И така ще е с поколения. Те са ни клали, сега да ни отглеждат. ...

това е така.

# 37
 • по пътеката
 • Мнения: 3 116
така стана интересно. защо смятате че алжирците са само жертжи ами явно не познавате по новата исторя на алжир а и няма как да я познавате ако нямате някои които да ви посвети а на мене ми помогнаха да вляза в забранените по късно сайтове  където се говореше за изтреблението и бомбените експлозии на пазарите и автобусните спирки. мой познат загуби 13 членното си семейство тои загуби всичко 5 деца жена сестри баща майка братя- шанс че е бил в алжер, тогажа по работа, а фермата е била  опустошена не от французи а от алжирски бандити тяхна марка на терроризъм върху свои за да опознаете един народ наця или раса триабва да живеете в самото ядро там където е   корена им иначе те се изменят към добро  или към лошо според пресонналната им обремененост , социална и семейна, а също и религиозна. те всички мечтаят за франция, за германия за италия  там смятат че парите падат еи така женят се за богаташка и хоп след документите стават французи е и богати отгоре. живеят си живота идват с коли леле колко съм богат преспиват с всички ученички и студентки заради наивноста на момичетата и после хаиде обратно а какво работят никои не казва само че е много добре  и е супер живота в франция  понеже това е заветната им .не знам какво знаете за магреба но наистина триабва да ги познаваш тука на родна земя за да си наясно за какво  всички на запад имат проблеми - едно е като цяло с изключенията за които казаха мамите за успелите да се измъкнат от блатото- ами да характерно е бездействието и мързела те не са дори и добри родители как да станат добри хора -завист ревност разни трикове да си прилагат и свади е там са силни и да извъртат нещата в своя полза.  аз сам сред тях и зная  че са трудни хора те самите някои осъзнати го казват( мога и да цитирам какво казват)   не мислете че има черно и бяло никои не е чист  лист  винаги има лошо и по лошо жалко за човешките животи

# 38
 • Мнения: 3 146
Ами нали за това си говорим тук - за да научим повече факти и да си изградим по-обективно мнение.

# 39
 • Bristol
 • Мнения: 7 371
marsy, напълно те разбирам. Ти живееш там сред тях и можеш да ги усетиш много по-добре като хора от колкото ние тук.
Имам познати, които живеят и работят в една черна Африканска страна. От както отидоха се промениха и станаха ужасни расисти. Непрекъснато им правя забележка да се изказват по-внимателно. По този повод те ми разказаха един местен виц:
Въпрос:   Каква е разликата между турист и расист в Черна Африка?
Отговор: 3 седмици...
Така че аз не смея да се изказвам по подобни въпроси. Все още съм в категорията на "туриста".

# 40
 • Мнения: 7 837
Защо тогава толкова ни натискат от ЕС, да си оправяме хала на циганите, а не погледнат в собствените си дворове  Thinking Явно по им отърва  Rolling Eyes

# 41
 • O.A.E./ Пазарджик
 • Мнения: 2 477
Аз също съм на мнение, че след като ползваш благата на една страна, или оставаш в нея и се съобразяваш, или си тръгваш, ако не ти харесва. Не е нормално да се инвестират купища европейски пари за построяването на джамии, и след това да ти взривят автобуса. Някоя арабска страна да е построила църква на пребиваващите в нея европейци?

Обединените арабски емирства- в Дубай и Шарджа специално има квартал с вси4ки видове христиански църкви- нашата православна, протестански, католи4ески и други. построени са от шейховете и се потдържат от донации. за вси4ки големи празници, поне за православната знам ,4е идват попове от Русия.

а проблема във Франция не е от в4ера и само 4акаше малък"фитил" за да се запали. но както винаги е игра на други, които използват не много образовани и фанати4но настроени, и от това си страдат невинни хора.
от българи съм 4ула за французите, 4е са лицемерни за либерализма си и им е писнало да се правят на "нерасисти".
и да тръгнем пак с обобщенията за раса и потекло няма да е обективно.
не ни е много приятно като слагат вси4ки българи под един знаменател на мързели, крадци и проститутки, така 4е нека да не го правим и с другите.
дано скоро нещата се оправят там и хората да си живеят пак спокойно.

# 42
 • MERIGNAC, FRANCE
 • Мнения: 1 551
И тази но6т има най-малко 918 изгорени коли!
И това са само предварителни данни!
А 6То се отнася до заловените младежи , в полицията се държат като деца обвинени, 4е са изяли пове4е бонбони от разре6еното, когато родителите им идват да си ги приберат- с наведени носове.

# 43
 • Мнения: 235
Я гледай каква интересна темичка сте отворили вчера, докато съм се разхождала из спокойния, но пълнен с полиция Париж!

Не искам да повтарям вече казаното до тук. Напълно съм съгласна с мненията на mariakara, mama kenga, както и с констатациите на marsy.
Само искам да добавя, че за мен проблемът, като цяло на всички европейски страни е, че се опитваме да налагаме нашите европейски ценности, без да се помъчим да ги адаптираме към дадената ситуация. И в зависимост от това кое е по-лесно - или се дават много неща на готово (като помощи, жилища, данъчни облекчения), или просто много неща се налагат силово. Друг въпрос е, че след като хората решават да се установят в една държава, трябва и те самите да полагат усилия, за да се интегрират. Не могат да искат да черпят от благата, които даденото общество е натрупало въз основа на определени принципи, без те самите да ги споделят и подкрепят. Но си мисля, че това също е въпрос на ценностна система и култура. Историята показва, че това са неща, градени и натрупвани с векове. Само времето ще е покаже какъв период ще е необходим, за да се изгладят различията и кой ще вземе превес...
 
И малко off topic : някои гледал ли е Crash (Collision на френски)?  Аз лично бях потресена от този филм. Иронично съвпадение е, че всичко това се случва тук, само няколко седмици, след като този филм излезе на екран...Последна редакция: нд, 06 ное 2005, 12:53 от Mika

# 44
 • Мнения: 235
Защо тогава толкова ни натискат от ЕС, да си оправяме хала на циганите, а не погледнат в собствените си дворове  Thinking Явно по им отърва  Rolling Eyes

това се нарича "двоен стандарт" в политиката...

Общи условия

Активация на акаунт