КОЛЕДАТА май вече приближава,че студенко взе да става

  • 132 115
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Понеже се опитах да отворя линкчето с галерията на Джули и открих, че не работи, ето последния и албум:

https://picasaweb.google.com/116990825612212354263/MojeVanocniPernicky#

 Heart Eyes Flutter Crazy

Лурдес http://e-kulinari.com/index.php?area=1&p=recipe&id=2746
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9488616

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 15:50 от Tatitt

# 661
  • Мнения: 6 713

Какво е това? Да не е сладък хляб с плодове и ядки?

# 662
  • Пловдив
  • Мнения: 786

Какво е това? Да не е сладък хляб с плодове и ядки?

Правих панфорте по рецептата на Йоана- http://www.kulinarno-joana.com/2010/12/panforte/
Не е хляб, по- скоро е като бонбон от ядки и сушени плодове. Аз го разрязах на малко правоъгълници. Много ми допадна на вкус- много интересна комбинация от портокал, шоколад,сушени плодове и ядки

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 09:28 от portokalche

# 663
  • Мнения: 411
извинявам се, но дали някой може да ме насочи от къде мога да купя меласа и марципан бадемов, а не моделиращите маси. Рецептата, която ползвам за  pepparkaka е с меласа. Благодаря

# 664
  • Мнения: 1 983
Здравейте,
последните години ви чета, а миналата година се престраших да направя капучиновите звезди и едни меденки. По принцип хич ме няма в декорациите, но пък имам огромно желание за направа на всякакви коледни вкусотии.
Та имам един въпрос, момичета, как смогвате, специално тези от вас, които работят? Като се замисля, аз само през уикендите ще мога да творя, и то само по няколко часа, а не целодневно.
Бих искала да ви помоля да ми препоръчате лесни и ефектни рецепти, защото мисля и тази година нещо да направя.  Praynig
Много ви благодаря.  bouquet

# 665
  • БГ
  • Мнения: 735
Понеже се опитах да отворя линкчето с галерията на Джули и открих, че не работи, ето последния и албум:

https://picasaweb.google.com/116990825612212354263/MojeVanocniPernicky#

 Heart Eyes Flutter Crazy

Лурдес http://e-kulinari.com/index.php?area=1&p=recipe&id=2746
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9488616
аууууу останаха ми очите, всяка следваща по-хубава!страхотни са!мерси,че сподели   bouquet

# 666
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 685
Та имам един въпрос, момичета, как смогвате, специално тези от вас, които работят? Като се замисля, аз само през уикендите ще мога да творя, и то само по няколко часа, а не целодневно.

Ами, аз поне се развихрям вечер след 21ч, когато Камбанката е вече в леглото. Понякога "готвя" на порции, стига рецептата да го позволява - тази вечер, например, забърках ганаш за утрешните макарони. Освен това, се опитвам да си направя "график" по седмици/уикенди кое кога да направя. Меденките, например, ги пека един ден, а ги украсявам 2-3 дни по-късно, пред телевизора. Все се намира някое дебилно предаване, което не изисква интелектуални усилия от моя страна, та мога да се концентрирам в шприца Simple Smile. Да не говорим, че вкъщи поводите за празнуване започват от края на ноември - първо рожденият ден на Камбанката, после годишнина от сватбата ни, после предколедните приготовления  ooooh!.

# 667
  • Мнения: 3 034
Всичко правя със сина ми, иначе ми е невъзможно, пък и за мен да усети духа на КОледа значи д аучаства, това са прекрасни спомени. Да, правим мазало, но аз като се обзавеждам и това взимам предвид.  Laughing Резултатът съответно никога не е супер красив, но пък е пипнат от много ентусиазирани ръце.  Grinning

# 668
  • под тепетата
  • Мнения: 9 350
Добро утро!
  Някой беше питал за форми за курабийки джинджър бред. Вчера съвсем случайно ,разглеждайки каталога на Орифлейм , се натъкнах на тях и смятам да си ги поръчам. Две са- една малка и една по-голяма за около 4,50лв.
 portokalche, айсинга го слагам във фунийка от готварска хартия и си режа отвор с големина колкото ми трябва.

# 669
  • Пловдив
  • Мнения: 786
portokalche, айсинга го слагам във фунийка от готварска хартия и си режа отвор с големина колкото ми трябва.

Благодаря, ще пробвам по този начин.

# 670
  • София
  • Мнения: 18 679
Ох, толкова неща съм си харесала, че ако не започна този уикенд, няма да смогна до Коледа да направя всичко Mr. Green
Моите момчета са големи почитатели на коледните сладки, вкъщи за този празник купешко не се яде, затова ще гледам да се запася с количество  Laughing
Мисля да започна с меденките и ваниловите рохлички, сякаш са най-издръжливи?

# 671
  • при принцесите
  • Мнения: 90
Предвид, че поне две дози са ми за раздаване от меденките - ще ги украсявам основно с ММ. Когато постигна достатъчно добри умения с РА, тогава определено ще мина на тази вариант. Ама засега хич не съм доволна от уменията си  Rolling Eyes
Ще вземете да ме навиете да крася и меденките така Rolling Eyes А, Tatitt, отгоре върху MM рисуваш ли нещо и с какво?

Аз като се поразрових из нета, а и из оня магазин, дето го казахте вчера, видях разни тесктури сякаш им казват. И сега съм изровила на децата всички джаджи за пластелин, които имаме, формички с очички, усмивки, инструменти (от комплекти на Play-Doh) ... подозирам, че ще са от полза, а и каката ще си умре на кеф. Но са все животни и разни детски работи, не коледни, естествено.

# 672
  • Мнения: 1 243

а какво е ММ?

# 673
  • Мнения: 0
jennie.to, моделираща маса - общо название (доколкото разбирам) за всякаквите видове захарни теста, фондан, гъмпейст и т.н.

# 674
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
jennie.to, моделираща маса - общо название (доколкото разбирам) за всякаквите видове захарни теста, фондан, гъмпейст и т.н.
Peace

didi_im, има текстури, може с айсинг пак, може с тънички фитилчета от самата ММ, може направо с бои (разтворени в капка алкохол) .... Безгранични са възможностите и идеите из интернет!

Общи условия

Активация на акаунт