Кой какво сервира снощи, кой какво ще готви днес - 2

  • 13 829
  • 355
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 1 564
Сирене по шопски.салатка,а за десерт-бисквитена торта.

# 331
  • Мнения: 7 640
stellina, и аз така го правя, много е вкусно!

# 332
  • Варна
  • Мнения: 4 818
О, снощи сразих присъстващите с канелони с телешки жюлиенчета, морковки и праз, в бешамелово-сметанен сос. Такъв разкош не бях си представял, много вкусно беше. Crazy

# 333
  • Мнения: 2 125
stellina, и аз така го правя, много е вкусно!

 newsm10 Обаче, когато има пресен става още по-страхотно!

# 334
  • все тук
  • Мнения: 1 716
тази вечер направих зелен боб - плакия (страхотно го приготвям  chef bowuu).
Ще споделиш с нас как го правиш?
Макар и със закъснение...споделям (това е зимния вариант, поради липса на пресен зелен или бял боб):
През зимата използвам зеления боб от буркани (1,20 лв. е в магазина и има СОЛ), та...
2 глави лук нарязани на дребно...
2-3 средни моркова, също на кубчета...
4-5 скилидки чесън пак на дребно или на филийки...
2-та буркана с боб + сока от бурканите + олио (около 1/2 кафена чашка)...
Всичко това се разбърква в тенджера и се оставя да се задушава, докато боба омекне...
След като всичко е задушено (омекнало) размиваш 1 лъжица брашно с връх в студена вода, като добавяш към размитото брашно 1-2 с. лъжичи оцет + 2-3 скилидки чесън (но този път счукани). Изсипваш във къкрещия боб и той леко се сгъстява. Прибавяш шепа магданоз и след като поври около 5-7 мин. нарязваш 1-2 домата на кръгчета и ги подреждаш отгоре (като капак) върху боба (ако нямаш домати, слагаш консерва домати за готвене и разбъркваш). Така всичко си къкри още 10-на минути...и е готово. Сервира се СТУДЕНО!
Да ви е сладко! bowuu  chef
А копър дали не може да се сложи?  chef

# 335
  • Мнения: 2 125
doraan, за да не стават хиляда цитати, отговарям...
Не съм пробвала, но не пречи ти да направиш експеримента  chef
Пък после ще споделиш! Все си мисля, че с магданоз е най-вкусно. Копъра ме избива на зеле Wink

# 336
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Благодаря, ще експериментирам и ще докладвам.
За протокола - снощи винен кебап с гъби, салата-кьопоолу, за десерт - шоколадова торта.
Малко ОФФ - дайте ми линк за тортата с кисело мляко на Снежи

# 337
  • Мнения: 4 370
За закуска спагети , а вечерта мисля да направя ориза по китайски на StaM

# 338
  • Мнения: 3 089
снощи-паница.
днес - идея си нямам

# 339
  • Мнения: 81
снощи салата- червено цвекло с орехи и синьо сирене
основно- пил.пържолки с гъби сметана и топ.сирене в МВ
десерт-баклава
Днес ще доядем каквото е останало

# 340
  • Мнения: 992
Снощи- пица
днес- рибени филенца с гарнитура от зеленчуци.

# 341
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 371
Днес съпругът ми е готвачът:
-пържени кюфтенца
- картофи на фурна за гарнитура
- таратор
Е, десерт може плодове, обожаваме киви.

# 342
  • София
  • Мнения: 974
О, снощи сразих присъстващите с канелони с телешки жюлиенчета, морковки и праз, в бешамелово-сметанен сос. Такъв разкош не бях си представял, много вкусно беше. Crazy

Охххх потекоха ми лигите eat
пусни рецептата pleeeese  Hug та и ние да се облажим Joy

# 343
  • Мнения: 1 153
За вечеря съм направила сърмички с пуешко месце,пача и пудинг за десерт Blush

# 344
  • София
  • Мнения: 3 679
Снощи- пица
днес- рибени филенца с гарнитура от зеленчуци.
Вие почти като нас - снощи пица, а днес рибени филенца оваляни в майонеза и галета на фурна със чеснов сос и винце Wine Glass а за десерт - плодове Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт