Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 283
На мен хлябовете с мая ми горчат, затова правя с квас или разни питки със сода.

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 4 593
Моля за изпитана рецепта за "панна кота"!  Praynig

Оказа се, че по здравословни причини трябва да наблягам на желираните храни, пък пачата  някакси не ми е по сърце..  Wink

# 17
  • Мнения: 2 966
И аз  в тази връзка питам - откъде  да си купя животински желатин - той всъщност е полезния за стави, а не другия, който е химия?

# 18
  • София
  • Мнения: 10 944
Записвам се в новата тема с питанка за идейки ,как да приготвя замразени коктейлни скариди?

Погледни тази:http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1562-kartofena-iahn … idi#axzz1zqQyXe5A

Моля за изпитана рецепта за "панна кота"!  Praynig

Оказа се, че по здравословни причини трябва да наблягам на желираните храни, пък пачата  някакси не ми е по сърце..  Wink

http://www.bobbiecooks.com/2011/02/blueberry-pannacotta.html

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 15:40 от Vanja77

# 19
  • София
  • Мнения: 1 193
Записвам се в новата тема с питанка за идейки ,как да приготвя замразени коктейлни скариди?

Погледни тази:http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1562-kartofena-iahn … idi#axzz1zqQyXe5A


Мерси ,но продъ;жавам търсенето ,ще ми се нещо по-леко и по-като за мезе.

# 20
# 21
  • Мнения: 493
Моля за изпитана рецепта за "панна кота"!  Praynig

Оказа се, че по здравословни причини трябва да наблягам на желираните храни, пък пачата  някакси не ми е по сърце..  Wink

За "панна кота" не мога да ти дам рецепта, но мога да ти предложа моите рецепти, които са със желатин и са много леки и подходящи за жегите

Плодова торта
"Парфе" с кайсии
Ягодово "парфе"

Аз използвам подсладител Стевия заради режима, който спазвам, но ти може да си добавиш мед или захар на вкус, а и плодовете могат да се заменят с всякакви други налични у вас.

# 22
  • Sofia
  • Мнения: 4 593
dani, Vanja,

Благодаря за предложенията   bouquet  bouquet

# 23
  • Мнения: 5 001
Записвам се в новата тема с питанка за идейки ,как да приготвя замразени коктейлни скариди?

Погледни тази:http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1562-kartofena-iahn … idi#axzz1zqQyXe5A




Мерси ,но продъ;жавам търсенето ,ще ми се нещо по-леко и по-като за мезе.


Коктейл със скариди

Кипват се скаридите за 2 мин. във вряща вода,изцеждат се,посоляват се.Разбъркват се с майонеза,черен пипер (1 щипка), 1 с.л. лимонов сок.
Поднасят се във широки коктейлни чаши с препечени филийки.....

# 24
  • София
  • Мнения: 7 938
Какъв сос върви на пълнени чушки с яйца и сирене ?

# 25
  • София
  • Мнения: 10 944
Доматен сос с чесън.

# 26
  • Мнения: 1 753
Останала вишновка мога ли на терасата да държа, да не се развали от топлото?


Много интересно. Видях още едно оплакване от тази рецепта:
 http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2136.msg85423#msg85423

Нека и аз да споделя. Първо въобще не ми бухнаха, второ според мен олиото е доста...?! Тези, които ги правите, точно тези пропорции ли спазвате? Въобще не се получиха. Остана малко от сместа и на другия ден добавях брашно, още бакпулвер и сода, и взеха, че леко се надуха, но не и това прекрасно нещо, което виждам на снимката. За мен нещо куца тука.

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 22:05 от Be Light

# 27
  • Мнения: 4 358
Привет кулинарки Hug
Дано въпросът ми да е за тук..нали много готвите не може да не знае някоя Hug
Има ли такова животно на пазара като БГ зрял боб ,а не от Китай и т.н и на коя фирма?
Ще се радвам ако някоя е открила такъв да ми пише къде да търся и на коя фирма.
Мерси Hug  bouquet

# 28
  • Мнения: 9 123
от пазарче си купувам. Насипен. Виж при вас. Нашенски е, защото увира бързо и е вкусен.

# 29
  • Мнения: 1 777
Останала вишновка мога ли на терасата да държа, да не се развали от топлото?


Много интересно. Видях още едно оплакване от тази рецепта:
 http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2136.msg85423#msg85423

Нека и аз да споделя. Първо въобще не ми бухнаха, второ според мен олиото е доста...?! Тези, които ги правите, точно тези пропорции ли спазвате? Въобще не се получиха. Остана малко от сместа и на другия ден добавях брашно, още бакпулвер и сода, и взеха, че леко се надуха, но не и това прекрасно нещо, което виждам на снимката. За мен нещо куца тука.

Съжалявам че не са станали.Но в рецептата нищо не куца.
Правя ги с години(рецептата имам от майка) и винаги ми бухват.Олиото също не е много.Доста хора тук от форума са ги правили и никой не се е оплакал досега.
Чашата с която меря е с вместимост 240 мл,ако това има значение.

Общи условия

Активация на акаунт