КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

  • 65 958
  • 739
  •   1
Отговори
# 735
  • Sofia
  • Мнения: 21 640
Като го ударихме през просто накрая на темата...  Laughing

Merelenda, аз с Ювата правя с 8г страхотен хляб, та с маята, която ти ползваш, ще рече, че с 4г ще стане.  Grinning



Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 23:18 от Morena

# 736
  • Мнения: 11 737
Правила съм с нея, Morena . Наистина много хубава мая. Peace
Първоначално като взехме тази от калъпа слагах както слагам по принцип от купешката. На 500 г брашно, 20-21 г мая ( 1/2 кубче). Не само ми избута капака на хлебопекарната, ами направо излезе отвън. Грозна гледка. После пробвах с 15 г мая и накрая се спрях на 10 г мая за стандартен хляб 900 г или 950. Не помня сега точно, а и е късно да смятам продукти.
За френския с 450 г брашно и 250 мл вода обаче, 10 г от тази мая идва много. Мисля, че 8 г ще са достатъчни. И сега чистя всеки ден капак на пекарна. Laughing
Значи, долу-горе ще идва еднакво.

Достатъчно оспамих темата за козунаците, ама се надявам да ми е простено, че е финална и има нова.

На козунак с 600-700 г брашно слагам 20 г от тази мая.

# 737
  • София
  • Мнения: 7 878
ИМА НОВА ТЕМА, ПИШЕТЕ ТАМ !

# 738
  • Sofia
  • Мнения: 21 640
В новата тема не се започва веднага, щом бъде пусната, а когато изпишем старата!

# 739
  • София
  • Мнения: 2 265
В новата тема не се започва веднага, щом бъде пусната, а когато изпишем старата!

В новата тема вече са изписани 3 страници
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=716426.15;topicseen

Общи условия

Активация на акаунт