Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 836
Здравейте на всички! Сигурно и между вас има родители с такива проблеми,  но аз започвам много сериозно да се притеснявам! Моят син е на 9 години, имаше отговорност за подготовката си за училище, но вече само за компютъра мисли и отказва да пише домашните, набързо проключва с уроците и пропуските и забележките са много! Какви ли не методи опитвахме с баща му да го вразумим, с наказания и т.н., но той е като хипнотизиран! Днес го наказах, забраних му да играе на комп. и той започна да се тръшка по земята и да истерясва! ShockedАко има някой от вас със същите проблеми, ще съм много благодарна да сподели как се справя с това чудо!

# 1
 • Мнения: 694
Аз не съм попаднала все още в такава ситуация, но имам по-малък брат - ученик. Баща ми му прибра компютъра за една седмица и да видиш как нещата се успокоиха. Заплаши го, че ако пак се случи ще го вземе и повече няма да види ПС.

Защо не го приберете и вие за няколко дни?

# 2
 • Мнения: 836
Ние сме го наказвали няколко дни да не играе, лошото е,че аз работя на компютъра и само като чуе, че го включвам, веднага пристига и се втренчва в него! Като го накажем, слуша докато му мине наказанието, но след това пак наново! Той за друго вече не мисли!

# 3
 • Мнения: 229
ще му определиш часове в които да може да го ползва, и ако не ги спазва го премести някъде където можеш да контролираш колко го ползва, не е зле и да проверяваш в хистори какво точно гледа в интернет и може да му забраниш накои сайтове.

# 4
 • Мнения: 229
и не се поддавай на детските манипулации, той да се тръшка и ти да отстъпваш, все пак си голям човек, ако от сега се налага за в бъдеще как ще е.

# 5
 • Мнения: 836
Той има един час на ден за игра, поне в това сме категорични, но и през останалото време  само за това говори и друго не го интересува!

# 6
 • Мнения: 836
Абсолютно съм съгласна, "актьорско майсторство за драматичен театър"! А и ме гледа враждебно...незнам дали не влизаме в пубертета!!

# 7
 • Мнения: 229
ами както има 1 час за игра така може да има и 2 часа за компютър. просто не отстъпвай

# 8
 • София
 • Мнения: 7 147
Не можеш ли да го запишеш да тренира нещо newsm78 Евентуално да си създаде други интереси.
Сега  вече съвсем разбирам мъжо, защо категорично е против да имаме комп у дома  /в работата и двамата сме по цял ден пред екрана/

# 9
 • Мнения: 836
Имах предвид, че 1 час му е разрешено да играе на комп. малко нееднозначно се изразих, извинявам се! смятам да го запиша на плуване, дано отвлече малко вниманието! Като гледам в този форум повечето майки са с по-малки деца и още не им е дошло до главата! Но това се случва с повечето по-големи деца и ми се струва,че тенденцията е към  масово затъпяване на подрастващите!

# 10
 • Мнения: 375
За затъпяването си много права.
Проблема с компют. при нас е същия. Справяме се трудно. Той само за игрите си говори и прави всичко само и само да му разрешим да играе. Ако не е пред компют. то тогава със сигурност е пред телевизора. 
И ние като вас сме оппределили време в което му е позволено да стои пред компют. Друг начин просто не виждам.

# 11
 • Мнения: 836
Аз се притеснявам, че и вече не иска да играе навън с децата, а за четене на книжки да не говорим...пак с уговорки и увещания!  Rolling EyesТо, не че има много деца, които да играят..

# 12
 • Мнения: 3 740
Проблемът е много сериозен и стои пред много деца. Пристрастяването към компютъра си е вид зависимост, която има много общи черти с наркоманиите. Знам го от опит - моите деца също минаха през това. Особено най-малкият.  Имаше и тръшкане, и пазарлъци, и хитруване, и пълно пренебрежение към всичко останало. И трябва много търпение, за да се пребориш. При нас помогнаха няколко неща - първо, строг регламент за времето за ползване. Второ, списък от задължителни неща, които трябва да се свършат КАЧЕСТВЕНО, преди да се седне на компютъра. Като този списък включва не само домашни и уроци, но и домакински задължения /макар и леки/, свирене на пиано, четене на книга /с последващо преразказване на мама, за да не се прави формално/, три пъти в седмицата спорт... Отачало това предизвикваше съпротива, но постепенно дребният си върна вкуса към живота. И сега компютърът му е най-любимото развлечение, но поне не е единственото нещо, което го занимава. Но непрекъснато съм нащрек за рецидиви. Да не те притеснявам, но ти предстои нелека борба. Успокоителното е, че шансовете за успех са добри.
Стискам ти палци!

# 13
 • Мнения: 836
Ооо, много благодаря!! Simple SmileКато се замисля, това си е като болестно състояние  newsm12, а ние не му обръщаме внимание, докато не излязат симптомите! Хубаво е, че има лечение!  smile3508 Не трябва да допускаме децата да живеят във виртуален свят, поне докато ние отговаряме за тях!Много ви благодаря момичета за покрепата и съветите!  bouquet

# 14
 • Мнения: 310
Искам само едно да ти кажа - всички момчета на тази възраст са така. По добре го оставяй да си играе отколкото да тръгне по разни интернет клубове, да бяга от училище и пр.
Опитай се да му обясниш, че не е полезно да се стои дълго на компютъра, намери заниманията които ще му харесват, какво обича да чете и малко по малко ще видиш, че желанието му към компютъра намалява.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт