Дюканка стани и килата свали - 280

  • 43 462
  • 730
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 13
При мен явно нещо не се получават нещата след една седмица на диетата и 6 дни ударен и вчера 1 ПЗ ден днес съм същите килограми, с които стартирах  #Crazy  newsm78

Ще ви напиша менюто ми да кажете къде греша:
 ПЗ ден засега само вчера
з.1 кисело мляко 0,1% и няколко курабийки от трици
о. пилешка пържола на скара без кожа с хляб от трици и зеле/просто нарязано и неовкусено/
в. три забулени яйца с едно кисело мляко 0,1% по панагюрски

ако почувствам глад междувременно пак курабийки

един ПП ден:
з. сандвичи от тричав хляб с телешка кайма
о. кюфтета от телешка кайма и хляб от трици
сл.з. варени белтъци от три яйца
в. две забулени яйца с едно кисело мляко 0,1% по панагюрски

Горе долу хапвам яйца задължително всеки ден, по две кисели млека 0,1% на ден, и другото или телешко или пилешко засега. Започнах да хапвам и малко люто за раздвижване на метаболизма и в кафето слагам канела.
Ще съм Ви благодарна да кажете греша ли някъде или трябва да почакам още за ефект  bouquet. Иначе си минах през етапа на виенето на свят и безсилие и сега вече се чувствам много добре, даже за пръв път не ми се яде шоколад.



# 46
  • Мнения: 53
деси, никак не съм специалист по режима - тук има направо светила, които със сигурност ще се включат с компетентно мнение, но ми прави впечатление 2 неща - ядеш доста трици и то не само сутрин а и като междинни хранения (курабийките), които все пак са си въглехидрати. и въпреки това, при изброения режим е странно да не свалиш нищо, та ми се струва, че е възможно да нямаш нищо за сваляне...

# 47
  • Мнения: 90
Здравейте Simple Smile  Не съм се отчитала от доста време, но то няма и какво да се каже....На трета съм и кг са с няколко грама,до кг, нагоре от втора. Към днешна дата съм около 58 кг. Все се надявах да достигна така жадуваните 55, но.....Спортувам интензивно 2 пъти в седмицата и 2 пъти ходя на народни танци, но този кантар не помръдва надлу  Thinking Ако успея да се настроя за 2 фаза, пак ще я започна, но все се надявам, че и в трета ще има положителен разултат. Пожелавам ви един усмихнат ден Simple Smile

# 48
  • Мнения: 5 128
Здравейте, банда  Hug Много нови имена гледам са прописали, чак в първия момент се замислих правилната тема ли чета  Mr. Green Бравос и добре дошли  bouquet
desislavaid, същото щях да ти кажа и аз, много ми се струват триците, които консумираш. Максималното е до 3 с.л. на ден, разпределени в различни храни, както ти прецениш. Основното правило е, че е добре да се приемат до обяд, но наскоро Архмих беше писала, че е чела не помня къде, че Дюкан препоръчвал приемането им поетапно през деня. Млечните продукти като общо количество за деня не трябва да превишават 1 кг/л. Относно яйцата, бих ти препоръчала всеки ден да си хапваш белтъците от тях, с жълтъците по-умерено  Peace Не пишеш дали пиеш повечко вода, а тя също е фактор  Peace
kama3, ще ти отговоря на тези въпроси, на които мисля, че бих ти била полезна:
- Има ли определени часове за закуска / обяд / вечеря? - Не, но с уговорката, че не е добре вечерята да е твърде късно
- Може ли да се правят водни дни по фазите на луната? - При Дюкан не се гладува  Wink
- Допустимо ли е смесването на различни белтъчини - яйца + мляко / яйца + месо? Абсолютно да  Peace
- Има ли ограничение на калориите за деня? - Не, стига да се консумират само разрешените храни. Единствено по-горе вече писах, има ограничение в количеството на млечните за деня
bebeshki, твоите кг ми звучат прекрасно, за къде повече?  Grinning

# 49
  • Мнения: 13
Благодаря за отговорите  bouquet

гледам да се  ограничавам в триците до 3 суп. лъжици, забравих да го спомена, не хапвам, чак толкова много бисквитки и хляб, но ще взема да ги огранича няколко дни. Днес си направих попарата /тя много вкусна/ и повече няма да хапвам трици за днес и ще пробвам така тази седмица.
 Пък за водата пия повече от 2 литра на ден, аз по принцип си пия много вода и това не ми е проблем.

mamaslon така ми се искаше да няма какво да свалям, но уви има доста сланинки по корема, краката направо навсякъде /при положение, че съм с 11 кг. над теглото ми преди бременноста и то май само на сланинки Embarassed /

# 50
  • Мнения: 154
Камаз, във втора фаза не съм спазвала никакъв режим по часове. Яла съм когато съм гладна,  даже и късно вечер. Трета е друга бира Grinning

# 51
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Камаз, във втора фаза не съм спазвала никакъв режим по часове. Яла съм когато съм гладна,  даже и късно вечер.

...както всъщност е по книгата на Дюкан.  Simple Smile

# 52
  • Мнения: 33
Здравйте, Дюканки ! Аз започнах в неделя ( днес ми е трети ден ) и се чувствам чудесно ( така ми каза кантарът тази сутрин ). Тоя Дюкан е някакво чудо. А сега малко да си изкажа мъката, от утре започвам едни пътувания и толкова ме е страх как ще се случат нещата. Бих си взела храна или поне трици, но юе пътувам със самолети и ... Но ще ви чета ! Ако няма да пиша, то ще  е от срам Simple Smile

# 53
  • Плевен
  • Мнения: 369
Как сте, сладури?
Не мога да се включа в темичката, както трябва! Много работа, много ангажименти, много нещо!
Добре дошли на всички новички и на тези, дето не бяха писали отдавна!
Ще се опитам довечера да се включа!
Целувки!
 

# 54
  • София, Люлин-8
  • Мнения: 1 760
От нещо отключих копривна треска та преустановявам за момента. Инначе за 2дена 1кило надолу Peace

# 55
  • Мнения: 154
Овесенкооо,  ще ни изгубиш дирите Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 20:40 от Alt+F4

# 56
  • Мнения: 557
Прехвърчам набързо да се отчета:
* киселото зеле - оказва се, солта (а и захарта) не е необходима за ферментацията на киселото зеле. Ще се отчета след няколко дена, когато изпробвам пробните партиди, използвах интернет рецепти и в момента "зреят" 9 буркана, със зеле, зеле и моркови, зеле, моркови и цвекло, + подправки всякакви. И фал да стане, пени се, не пени...   Crazy Кисело зеле кльопам всякакво! Но ще докладвам резИлтатите де...
* а бе що демонизират пилешката кожа? да, има доста мазнини, но пък те не са вредни. Не се опитвам да опровергая Дюкан, просто се чудя.

Момичета, помагайте с идеи: хайвер рецепти? Традиционната тарама хайвер никога не ми е харесвала, а и не е режимна (хляб). Има разни рецепти за "кюфтенца", изискващи пържене - е, може да се опита на сух тиган със спрей, но все се надявам, че има и за фурна.

# 57
  • Плевен
  • Мнения: 369
Добро утро, дами! (щото Захи-Лени се загуби по трасето! Стопи се и физически! Е, това е - моделират хората телцата и спрат да пишат!)
Аз пък спрях да свалям! Сега ще си кисна в плато сигурно до НГ, а и след нея! Но поне нещо ценно стана с мен - бягам като дявол от тамян от всички бързи въглехидрати, които до скоро все успяваха да ме съблазнят! Пия по една вода и готово! Но никак не ми харесват ежедневните показания на кантара! Май ще го прибера за известно време да не ме депресира! Винаги става така с моя милост! Щом и фитнеса е замесен - аз почвам да стопирам свалянето. Сега няма да правя грешката да захвърля режима! Тук съм си!
Фрактал, то и на мен ми харесва НВ ВМХ (с кожите на пилето и сланинките на бекончето, ама в Дюкан за по-бърз ефект мазнините са на минимума, даже на нулата, ако може! Не е демонизиране, а режимстване. То много полезни неща има освен храната в режима за първа и втора фаза, амъ... Без сол едва ли ще стане ферментация - най-много да ти се развали туршийката... Без захар и оцет може, но не и без сол. Заместваш всички продукти от рецептите с режимни такива и готово. Печенето върху хартия изключително успешно замества всякакво пържене. Аз си го обожавам. Снощи пак си пекох кюфтетата във фурна. Не съм правила истински хайвер, но може би става за разбиване със жълтъци с миксер/пасатор. Той си е мазен и ще стане като майонеза ... предполагам.
Mbracciano, приятни полети и пътешествия! Хапвай изборно от храната и не се притеснявай да носиш, да вадиш... Каквото и да приготвиш - нали след 2-3 дни ще останеш без него. А знаеш какво можеш и какво не можеш да ядеш.
romanol, лоша работа! Алергия явно към някоя храна?! Дано да не е към протеините изцяло. Лекувай се и внимавай!
Деси, вече момичетата са ти отговорили за триците. Увлича се човек с тричавите неща и лесно превишава дозата от 3 с.л. на ден. Колко килограма си сега? Тялото трудно пуска килцата си, когато не са наднормени.
Ври, специални поздравления за теб! Толкова борбена и дисциплинирана девойка си станала! Браво! Видя ли сега - как ти се възнаградиха усилията! Кило и нещо надолу! Супеер!  bouquet
Бебешки, прекрасни килца! В никакъв случай не се връщай към втора! За какво? Хайде, моля те! Прекрасни постижения, запази ги с трета фаза, спортувай и танцувай - това ти е играта, момиче!
Ками, вече ти е отговорила Ври. За добавките също няма ограничение. И аз пия колаген всеки ден. Гледам, че е с аспартам. Даже го ползвам за десерт - така или иначе се пие след ядене - а той е едно сладичко питие с прасковен аромат... ммм - много ми харесва. Идеално ми удовлетворява вечерния глад за нещо сладичко като завършек на вечерята и замести дори киселото мляко с подсладител, разни други мъфини, кексове с трици... За какво ти е да пиеш сукралоза? Има и по-безвредни подсладители. Ако може въобще да не ги употребяваме - най-добре, но... няма начин. Стевия е добре да ползваме, но аз не я тача. Ползвам си суитли - рядко и по мъничко. Колкото по-малко отрови - толкова по-добре!
Скрит текст:
  http://gotvach.bg/n8-46967-%D0%A1%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B0 Сукралоза /Sucralose, Splenda или Е955/ е сравнително нов, термоустойчив, силен подсладител, разработен от британската компания Tate & Lyle, която е лидер в производството на захар и захарни продукти. Напоследък сукралозата се използва все по-често в направата на много напитки и хранителни продукти.
История на сукралоза

Сукралозата е била открита съвсем случайно през 1976 година във Великобритания при проучване на изследователя проф. Лесли Хю и неговия асистент Шашикант Фаднис. Проведеното от тях изследване било с цел да се проучи използването на захарозата като химично вещество в области, различни от кулинарията. Шашикант Фаднис получил задачата да тества хлорните съединения на захарта. Помощникът на професора обаче не владеел много добре английски и когато чул думата „тествай“ (на англ. test), му се сторило, че му казват да опитва на вкус (на англ. тest) веществото. Фаднис го опитал и така случайно открил, че то е изключително сладко.
Производство на сукралоза

Всъщност сукралоза е шестстотин пъти по-сладка от захарозата и два пъти по-сладка от захарин. Сукралозата не е точно изкуствен подсладител, тъй като е получена при хлориране на захароза, но за разлика от нея вместо три хидроксилни групи има три хлоридни йони. Това е и причината сукралозата да е неусвоима от организма (от приетата такава се абсорбират едва петнадесет процента, които в рамките на едно денонощие се изхвърлят в непроменено химично състояние). До момента сукралозата се произвежда от компанията Tate & Lyle в заводи в Сингапур и Алабама, САЩ.
Дневна доза сукралоза

Около 4500 продукти съдържат подсладителя сукралоза. Този заместител на захарта се употребява в производството газирани безалкохолни напитки, дъвки, желета, конфитюри, сухи смеси, консерви, млечни продукти, полуготови продукти, замразени десерти, сосове и много други. Тя е много популярна в продукти без захар, особено в протеините на прах.

В забързаното ни ежедневие консумирайки пакетирани храни и напитки, приемаме по около 80 мг сукралоза на ден. Иначе максималната дневна доза е 4 мг подсладител на 1 кг телесно тегло. Според някои специалисти дори тази доза да се превиши, това няма да доведе то тежки здравословни последствия. Комисията за контрола на храните и напитките в САЩ установила, че сукралозата не трябва да се приема всеки ден, въпреки че за момента не са известни нейни токсични свойства. Продуктът също така не бива да се употребява от деца под 14-годишна възраст.
Ползи от сукралозата
кафе

Истината обаче е, че съществуват различни мнения относно безопасността на сукралозата. Този продукт има както защитници, така и върли противници. По думите на някои експерти сукралоза може спокойно да се употребява от всеки, който се придържа към диетичен режим на хранене, без това да има странични последствия. Нещо повече-този подсладител е подходящ най-вече за диабетици, тъй като той не влияе върху кръвната захар и инсулиновите нива. Дори в минимални количества подсладителят е способен да задоволи нуждата от сладко.

Специалистите твърдят, че бременните жени също не трябва да се притесняват от употребата на сукралоза, защото тя не може да премине нито през плацентата, нито в кърмата. Според същите сукралозата може да бъде токсична, само ако се приеме в изключително голяма доза, каквато всъщност рядко може да се набави. Другото предимство на даденото вещество е, че то, за разлика от захарта, не оказва влияние върху състоянието на зъбите и не предизвиква поява на кариеси.

Сукралозата може да се приема както самостоятелно, така и в комбинация с други подсладители. Тя все по-често се употребява в лекарствената индустрия. Сукралозата влиза в състава на различни лекарствени препарата и сиропи. В последно време сукралозата все повече се употребява като подсладител поради най-голямото ѝ преимущество пред аспартам – стабилност при топлинна обработка и при широк диапазон на стойности на pH.
Сукралоза в кулинарията

Както вече споменахме, сукралозата може успешно да се използва в кулинарния свят при приготвянето на различни сладкарски изделия. Сукралозата се предлага в гранулирана форма, което позволява лесното ѝ дозиране. Сукралозата се разтваря в течности, но не е хигроскопична като захарта (не привлича водни молекули) и печивата, приготвени с нея, обикновено се отличават със сухия си вид. При печене сукралозата запазва зърнестата си структура и в някои рецепти просто не е удачно да се употреби.

Плодов сладолед със сукралоза

Необходими продукти: сукралоза - 2 ч.л., вода - 5 ч.л., боровинки - 1/2 ч.ч. (замразени), малини - 1/2 ч.ч.(замразени), къпини - 1/2 ч.ч.(замразени), сметана -1 ч.ч.(бита)
Сладолед

Начин на приготвяне: Разтворете сукралозата във водата. В кухненски чопър поставете замразените боровинки, малини и къпини. Пасирайте, докато получите гладка смес. След това добавете внимателно сладката вода и разбийте сместа отново. Накрая сложете сметаната и пасирайте за последно. Изсипете получения сладолед в подходяща купичка и го поставете в камерата на хладилника за няколко часа.
Вреди от сукралоза

Учените, отричащи сукралозата, не са никак малко. Според най-запалените врагове на този подсладител сукралозата всъщност не може да се отделя от телата ни. Съществуват специалисти, който смятат, че веществото причинява щети на нашия метаболизъм и в крайна сметка, ако ние продължим да го поглъщаме, то може да увреди вътрешните ни органи. Учените твърдят, че човешкият черен дроб не е в състояние за детоксикира тялото ни от Е955 и че сукралозата нанася щети на хепатоцитите /метаболитни клетки в черния дроб/.

Експертите настояват, че няма такова понятие като безопасно количество от това токсично вещество. Проведени са експерименти с опитните животни, които са яли сукралоза и всички от тях са получили разширяване на черния дроб и калцифициране на бъбреците. Според скорошни данни сукралозата има отрицателен ефект върху мозъка, нервната система, имунната система. Смята се, че този подсладител може да причини вродени дефекти или дори ракови болести. Немащабно ново изследване сочи още, че комбинацията от глюкоза и сукралоза оказва негативно влияние върху нивата на кръвната захар и инсулина.

Разбира се, нужни са допълнителни проучвания, за да се потвърди дали редовната консумация на заместителя на захарта ще се окаже вреден за организма ни. Но експертите все пак съветват никога да не приемаме подсладителя сам, а само в комбинация с хранителни продукти и напитки като кафе и чай. [научи повече...]
Алтче, не ще да ни чуе Овесенкото, а?! Алинка и тя! Но  Пиратчето се отзова! Hug
Диди, и аз така се чувствам с този кантар! Ще мръдне, бе - няма къде да ходи! И за коледната украса съм на твоята вълна! Вчера си взех картички -  с бебо - направих поръчка в една печатница... много готини станаха! И календарите ще станат след 1 седмица. Само му се кефят на коледната визия и го искат за рекламен модел. Да ми направят тогава услугата без пари - кво ме баламосват!
HighSpeed, малкото мазнини в 2в1 нес кафе няма да ти навредят, но си почти на глад и суха храна - готови солени филета (макар и пуешки)... няма да станат така нещата. Трябва да се готви, пече, носи в кутийки и хапва. Работата си е работа, яденето в режима си е важно! Без разнообразие и готвене - не става! Бързо се стига до първо прегрешение, второ и лавината тръгва.
velvetvoice, прекрасна визия и умения!  bouquet Нямаш нужда от режим ти! Спортувай си и се наслаждавай на живота! Гледай да си винаги първа цигулка в него!
Мимсче, сладурче, не така, де! Само в петъка ли се гласиш да ни пишеш!?! Аааа, не мой тъй! Я си тъчи чергата всяка вечер, че котнчетата ще ти разбъркат преждата! Ми и мъжо трябва да яде от тези лакомства, не бъди егоист!
Пускам материала, че много време му отделих!
 

# 58
  • София, Люлин-8
  • Мнения: 1 760
ArhMih Ами да от една риба тон реагирах, сега съм на зиртег, но януари смятам пак да пробвам просто ще изолирам рибата и яйцата от менюто си.

# 59
  • Пловдив
  • Мнения: 94
Благодаря! За сукралозата питам, че работя с нея и ми е лесно да я ползвам (рядко се случва, но да го имам като вариант). И стевия имам, но не ми харесва вкуса никак.
Колагена е 100%, така че там едва ли е проблем, чисто животински е (телешки).
Инулина са растителни фибри - действат идеално на перисталтиката и предотвратява проблеми с 00.

***
Старт 78 кг / 175 см ... Цел 62-3 около, без претенции.
Първи ден 30.11

Ден 3: В момента - 75,5 кг

Менюто от вчера:
Закуска - 3 яйца
Обяд - 1 кофичка кисело мляко
Вечеря - задушен свински дроб
Течности - 1 кафе с мляко, 1 л. чай с джинджифил, 1 л. вода

Днес:
Закуска - 3 яйца (че ми стоят сварени от вчера)
Обяд и вечеря съм в процес на мислене... ще готвя пълнени чушки.. та май ще си напрвя някакви режимни кюфтаци с кайма само  newsm78

Въпрос: Мога ли да слагам няколко капки лимон в чая?

Отивам да чета офис-идеи за обяд.

Общи условия

Активация на акаунт