Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 7

• 87 608
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Стига да не го навличаш с много дрехи и да не излизате в най-горещите часове на деня, няма проблем (това всъщност важи и за разходките с количка)

# 241
И аз си купих Литъл фрог с бамбук 210гр. Мисля, че ще му е добре на бебето с него.

# 242
Диди, от официалния сайт ли го поръча? Не открих български магазин.

# 243
  • NE
Little frog ги внася Христина от Slingoteka. Има профили във Фейсбук и Инстаграм.
Slingoteka.bg

Последна редакция: сб, 24 мар 2018, 13:43 от Flower Fairy

# 244
  • София
И аз имам LIttle frog, ето този https://littlefrog.shop/product-eng-5557-Little-Frog-Woven-wrap- … orite-size-6.html  Удобен е и лесен за връзване. Малкият е тежичък за месеците-към 7500гр е. , но е добре.

# 245
Аз си взех слинга втора употреба за 70лв. Доста чаках преди да се появи в групата подходящ за лятото слинг, но си струваше.

# 246
  • Русе, България
Имате ли опит със слингове, предлагани от ЗиЛана? Нарочно не давам линк, за да не се счете за реклама, но един слинг шал там ми хареса, цената е много добра (на фона на останалите предложения), но няма информация дали се води еластичен или тъкан, само е отбелязан видът на материята - фин памук.

# 247
  • NE
Зилана са само еластични. Силно казано еластични защото в сравнение с Боба (които обаче са твърде плътни за лятото) и имам чувството, че бебето ще изпадне. По-добре да се дебне някой втора употреба или промоция.

# 248
  • София
За Зилана съм чувала, че много провисват.

# 249
  • Русе, България
Търся нещо за първите три, три и половина месеца, докато не мога свободно да си ползвам ергораницата, която остана от първото дете. Същевременно обаче не искам някакъв крайно компромисен вариант, все пак трябва да ни е комфортно (при това в най-топлите месеци се пада да ползваме слинга), а и би било хубаво, ако състоянието му се запази добро, така че да мога да го дам на приятелка след време примерно.
Благодаря ви за мненията! Тъкан вариант май е по-добре, м? Гледах клипчетата на Олга Дукат, заснети в център Естествени идеи, и като че ли тъканият вариант повече ме грабна. На техния сайт обаче слинг шал се предлага само в еластичен вариант. Ох, обърках се!

# 250
  • NE
За лятото и новородени е по-добре тъкан слинг - бюджетни варианти има като little frog, lennylamb и т.н. Ако слинга е с бамбук, лен е повече комфортно. Дори да си вземете слинг втора употреба, той вече е мек и няма нужда се очупва. Макар, че литълфрог и лесното идват доста меки като нови. При правилна експлоатация този слинг си откарва много време.

# 251
  • София
Аз целенасочено си взех употребяван слинг. Исках да съм сигурна, че е очупен.

Иначе, на Олга Дукат са полезни, но май са малко старички.При еластичния покрива краката на детето, например. Иначе и аз ги гледах и по тях се учех.
Обичам да гледам "Дъчката" Smiley  https://www.youtube.com/user/Bikerbaby2011 
Това е плейлиста и с базови връзвания https://www.youtube.com/playlist?list=PLMhpQ6vlEszXxET9UPf8pEpwzvEnH8aQi   Има за новородени, за различни размери слингове и с субтитри на различни езици.

# 252
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Буквално на предната страница се обсъждаха бюджетни варианти и какво е подходящо за лятото.
Да се задават едни и същи въпроси на всяка страница е неуважение към отговарящите, които също имат деца (което е дежурното извинение на всеки, на който не му се чете)

Олга Дукат обнови своите клипове за ергономични носилки, но все още пази и старите, което според мен не е много редно. В старите й клипове има вече отречени и забранени като опасни практики

Това е новата й поредица:

# 253
  • София
Здравейте, нова съм в бебеносенето. По-точно искам да си купя нещо подходящо за едномесечно бебе, което тежи близо 5 кг. Имам сериозни проблеми с кръста и ако тежестта е разпределена ще ми е по-комфортно. Бях се насочила към еластичен стинг, но след като прочетох назад темата май се отказвам.
От тъканите слингове размер 6 дали Ще бъде подходях и колко дебел да бъде според вас? Чудя се и close caboo baby дали е подходящ. Благодаря на всеки отзовал се Simple Smile

# 254
  • NE
Еластичният слинг е хубава опция за начало, но спарва в летните жеги. Неговото връзване е трислойно и затова.
Тъкан слинг предлага повече опции на връзване и продължителност на носене. На мен 190-220 грамовите жаби ми идваха тънки в сравнение с 250 грамовото Лени, което първо пробвах, но на новоторено това не се усеща толкова.
6-цата е подходяща за почти всички връзвания, но някой да сподели опит. 5-цата е опция също.
Caboo го хвалят за новородено, но нямам опит.

Общи условия

Активация на акаунт