Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 7

• 87 000
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
Това са реплики.
Бебетата може да се сложат в регулируеми раници на 3,5-4 месеца минимум. Тези не са регулируеми, зачи бебето трябва да е поне 6месечно.
Умаляват бързо. Рисковете с тях са свързани с това, че може закопчалките да не захващат хубаво, да се счупят. Също и не се знае с какво е багрен плата.
Аз съм ползвала реплика ергобейби и беше ок, бебето не е смукало плата(имах смукалки), беше дребно, но му умаля преди годинката. На година беше 72см и тя му беше малка.
А оригиналните раници стандартен размер стават на децата над 70см. Т.е. тази беше малка на бебе, което имаше още поне половин година носене в стандарт раница.
Благодаря ти за бързата реакция и за полезната информация.

# 451
https://tulababy.co.uk/products/concentric-tula-baby-carrier?variant=30574923474

Може ли мнение за тази? Искам да я ползвам от както бебка навърши 3-4 месеца до максимално възможно след това.
Замсилям се дали да не поръчам и вложката за новородено, но взех слинг и не мисля, че ще ги ползвам успоредно за есенно-зимно бебе.

# 452
  • София
Раницата си е хубава, но не е за 3-4 месечно бебе, а за поне 5.5-6м. Трябва да наближава 70см и да седи, да си контролира добре гръбнака.
За 3-4месечно-слинг или Тулата да е модел Free to grow.

# 453
Дали някой знае Lillebaby ергономични раници ли са и дали имат реплики, както Ergobaby?

# 454
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ергономични раници са ( но не са регулируеми, както твърдят), нямат реплики.

# 455
Здравейте, момичета. Реших да се гмурна в бебеносенето със... слинг  втора ръка. Въпросът е как да го изпера - ниски градуси, студено преплакване, в торба за пране - така добре ли е?
Сигурно е от значение - слингът е Boba wrap. Екстра изглежда, носен два пъти по обява, но знае ли човек, пък и бебешки му артикули са!

# 456
До колкото си спомням, слингът на Боба се переше 30 градуса на деликатна програма. Би трябвало да е Ок да се сложи директно в пералнята, но и аз бих го пъхнала в торба за по-сигурно.

P.S. Точните инструкции от сайта на Боба:
Boba recommend machine wash cold with like colors. Do not bleach. Tumble dry low. We recommend washing the wrap before use.

# 457
Здравейте, беб е вече 74 см и стандартната раничка на лени ламб ни умалява (укъсява панелът), защото си подава ръцете отгоре и като започне да се протяга и разтяга трудно го удържам.
Към тодлър раница ли да се ориентираме направо? Или може би тула или друг модел са с по-дълги панели? В чуденка съм, вече доста по-рядко я ползваме (отново предимно ако беб зареве в количката или когато мама се налага да стигне до някое място пеша, че е недостъпно с количка.)

# 458
  • София
На крачетата как е платката? Не би трябвало да умалява стандарт раница на 74см.
Те си вадят ръцете, но не значи, че е умаляло. Да не би да правите по-дълбийа седалка и затова платката да стига по-надоли?

# 459
Повечето тодлър раници са от 81-82 сантиметра.

Панелът на Лени по принцип е от по-високите и не би трябвало да има проблем с тези размери на детето.
Уверете се, че поставяте правилно раницата.
Тук добре се вижда кога става въпрос за умалял панел.

# 460
Минавам само да се похваля, защото доста изтормозих комепетентните тук и още една приятелка, която се занимава с бебеносене. Днес приключих с пазара за бебчо, на това се спрях, надявам се да са ми удобни и да свикнем и двете бързо с тях:

https://www.hanababy.co.uk/baby-carrier/ - светлосива

Lenny Lamb woven size 6

# 461
  • NE
Ленитата са много добри.

# 462
И мекички Grinning

# 463
  • NE
Моята любов е LITTLE HERRINGBONE IMAGINATION

# 464
  • София
Много харесвам слинговете им. Аз рядко си падам по десени, да не кажа по почти никой. Мисля, че на Лулуна и Roar са ми по-симпатични.
Една позната има на Лени, в невероятни цветове и нещо като мандали .
Мисля, че като този, но сякаш има повече преливащи розови, лилави цветове
Скрит текст:
Аз се надявам поне другата седмица да има зареждане в коала бейби, за да си купя раница. Заради изплащането Satisfied Иначе отдавна да съм поръчала на преордър. Иска ми се да видя дали ще заредят нещо интересно, че от базовите Ъп само 1-2 ми допадат.

Общи условия

Активация на акаунт