Банята - 30-та тема

• 130 990
  • 844
  •   1
Отговори
# 135
И аз го мисля бойлер резервен и тец. Исках да се откачим от “топлото”, но засега на мъжката част не му се занимава само с бойлер навсякъде. Споделете тоя бойлер пречи ли и как работо с тец?

# 136
Избрахте ли си вече плочки за банята, проект има ли? Simple Smile
Банята е почти готова, всъщност  Mr. Green
Като я понаредим, ще снимам.  Peace

# 137
  • Sofia
Момичета (и момчета) , търся си плот с излята мивка за баня, но успях да открия само някакви от полимермрамор. Дали имате впечатления от качеството на този материал, заслужава ли си или по - добрият вариант е да сложа плот от технически камък и отделно мивка, под плота или върху него, въпреки че предполагам, че отгоре би станало много високо , тъй като под плота искам да сложа пералня  newsm78

# 138
  • София
И аз го мисля бойлер резервен и тец. Исках да се откачим от “топлото”, но засега на мъжката част не му се занимава само с бойлер навсякъде. Споделете тоя бойлер пречи ли и как работо с тец?
Ние сме с ТЕЦ и за бекъп проточен бойлер. Супер доволна съм, защото дори и да сме влезли в банята и чак тогава да установим, че е спряла топлата вода, само го включваме и продължаваме с къпането. Това няма как да се случи с нормалните бойлери, които трябва да чакаш да загреят водата.
Но, на нас никога не ни е минавало през ум да не искаме "топлото", така че разсъждавам само от гледна точка на задължителен бекъп, нищо повече Simple Smile Изкарва си безпроблемно всякакви профилактики, но ако трябва да си постоянно на бойлер вероятно по-добре друг Simple Smile

# 139
  • Бургас
И ние сме с бойлер, който ползваме само при профилактика на ТЕЦ-а.
Пуска се по някакъв специален начин - въртят се разни кранчета - ММ се занимава.
За близо 4 години да сме го ползвали 5-6 пъти, но е голяма екстра - скоро имахме профилактика, която продължи седмица.

# 140
Момичета (и момчета) , търся си плот с излята мивка за баня, но успях да открия само някакви от полимермрамор. Дали имате впечатления от качеството на този материал, заслужава ли си или по - добрият вариант е да сложа плот от технически камък и отделно мивка, под плота или върху него, въпреки че предполагам, че отгоре би станало много високо , тъй като под плота искам да сложа пералня  newsm78

Ама ако сложиш мивка под плот тя нали ще висне под плота, тогава как ще събереш пералнята отдолу? Според мен за твоя случаи става само някое плитко легенче, сложено над плота. Има такива мивки - и каменни, и стъклени, и порцеланови...

Резервният бойлер е хубаво нещо, но се налага да се преправи водопроводната инсталация с отклонения от студената и към топлата вода + отсекателни кранчета и когато се наложи да се ползва се спира топлата вода от щранга, а се отварят кранчетата, които пускат студената през бойлера и вкарват изхода му в контура за топла вода. Ако не спреш топлата от щранга рискуваш да подаваш топла вода на съседите Laughing

# 141
  • София
А, да, нашият бойлер си е предвиден още при довършителните работи. Изкараха ни допълнителните изводи, а даже и трифазен ток с отделен предпазител направиха, защото знаехме, че ще взимаме проточен.
Инак превключването е точно както го е обяснила Черна станция и е супер лесно. Аз го правя, а на мъжа ми само му се провиквам да вдигне предпазителя при ел.таблото Simple Smile

# 142
Може ли да споделиш модел проточен. Аз не съм сигурна дали проточен, май не ни пречи да изчакаме 30 мин, стига да знаем, че ще има някога вода. С тея профилактики си е ужасно. А и не само - при нас вечер след 22-23 ч топлата вода е хладка, не знам на новото как ще е, но не ми се влиза в този филм да не може да се изкъпеш, когато искаш.

# 143
  • София
Някакъв на Дипломат е, не знам модел. Не ни се наливаха много пари, предвид, че ще се използва рядко и взехме такъв. Той пък вече е на 8 години някъде и си работи безупречно. Ние така или иначе нямахме място за голям бойлер, защото сме със скосявания и мястото във височина ни е ограничено. Проточните са много компактни, нашият е монтиран под плота за пералнята и има подвижен шкаф пред него - напълно невидим е Simple Smile

# 144
  • Sofia
Скрит текст:

Ама ако сложиш мивка под плот тя нали ще висне под плота, тогава как ще събереш пералнята отдолу? Според мен за твоя случаи става само някое плитко легенче, сложено над плота. Има такива мивки - и каменни, и стъклени, и порцеланови...

Пералнята е до мивката, имам около 160 см. и се чудя дали да не сложа един цял плот  и ако да, от какъв материал да бъде (но клоня към техническия камък).

# 145
Ние се чудехме дали да е проточен или нормален и понеже имаме място, а пък и цените им са горе-долу еднакви, та взехме нормален, 80л., за да се къпем цялото семейство спокойно, без да се изчакваме, па било и седмица-две през годината само.
Минахме през 2 фирми за стъклени паравани - цените са отврат  Sick

# 146
Проблемът на проточните бойлери е, че ако нямаш специално изведено трифазно захранване са много маломощни. Та ако нямаш такова няма какво да се чудиш. Иначе ако го имаш имат само предимства - нито грам излишна енергия, може и 20 човека да се къпят един след друг и заемат малко място.

# 147
  • София
Всички ли си импрегнирате фугите, има ли смисъл?
И какво ще стане ако остане малко импрегнатор по плочките отстрани..

# 148
Всички ли си импрегнирате фугите, има ли смисъл?
И какво ще стане ако остане малко импрегнатор по плочките отстрани..

Трудно е да се каже, ама цената на импрегниращата течност е пренебрежима и защо не? Досадно е, но е идеално възпитателно средство за подрастващи - даваш им една четчица и да действат Grinning
Нищо не става, ако остане по плочките.

# 149
  • София
Нямам подрастващи и трябва аз да го правя. Grinning Но щом нищо не става, ако остане на плочките е добре, значи няма за какво да се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт