Банята - 30-та тема

• 131 151
  • 844
  •   1
Отговори
# 240
За фирмата, която бях избрал, чувам лоши отзиви. Някой може ли да препоръча в София фирма, която дава complete solution - проект, материали и ако може майстори. Добро съотношение цена/качество.

# 241
За фирмата, която бях избрал, чувам лоши отзиви. Някой може ли да препоръча в София фирма, която дава complete solution - проект, материали и ако може майстори. Добро съотношение цена/качество.

Фирмата ти не става. Мързеше ме да пиша.
Видях я в един от постовете ти, първия, в който я спомена. Звънях да питам какви са цените на майсторите им.
Не ми каза, не можела да говори от тяхно име, тръгна да им се обажда кога могат да извършат оглед, оказа се, че работили извън София по обект и не може да се свърже с тях дамата от магазина. Щеше да се свързва и да връща обаждане и до там. Не разчитай.....

# 242
Питай в Керамо и Банястил имам спомен, че и двете фирми работят с майстори и могат да ти предложат от до услуга.

# 243
Милева, разбрахме те и е грозно!

Та на 98% когато се ползва фирма от до дори и за 1 помещемие, надценката за труд е кошмарна. Те така и така тарифите на майсторите са неоправдано високи - монтаж огледло 50 лв, мивка нищо работа пак толкова и една баня става златна.

# 244
Magnifique, високи са цените на монтажа на огледало. Аз знам за 30 лв за монтаж на огледало и за шкаф с мивка 50 лв, но представи си майсторът без да иска изпуска огледалото или тези пластмасови шкафчета, на които отгоре е залепена често тежка керамична мивка.... кой после ще ги плаща?! Естествено че него ще накарам. То не става всеки ден, но се случват и такива неща и не, защото майсторът го прави нарочно и не внимава, но случва се, а за него загубите ще са доста над тези 30-50 лв.

Прави ми впечатление, че едно време майсторите казваха цена за труд на една баня колкото излизаха материалите. Сега хората купуват плочки от по 40-50 лв./кв.м., скъпи структури, шкафчета по 700-800 лв, паравани и т.н., понеже баня не се прави всеки ден, а за труд им се свиди на някои да платят. Онези плочки ги прави машина, а ръчния труд и хамалогия никой не цени. И аз в интерес на истината понякога се стряскам колко чак изнагляват някои фирми/майстори и какви цени за труда си слагат. Ние като поръчвахме нашите паравани за двете бани в апартамента и като видях колко ще ми е монтажа и се уплаших. Обаче ако сбъркат размера или счупят параваните си е за тяхна сметка. Сега в гаража ми седи една объркана душ кабина, която бяха тръгнали да бракуват и трошат заради грешка на стъкларите. Запазих я някой ден ако ми потрябва да взема само едни панти и крепежи.
Тук в темата все пък се случва някой да се оплаче, че майсторите му окепазили банята и си оставили ръцете, ама взели майстор дето лепи плочки по 15 лв в София. Не че цената е гаранция 100% за качество ама аз като отида в магазина не взимам най-евтиното сирене, за да не си хвърля парите на вятъра. Просто с такива майстори трябва и за крайния резултат да се досетиш и да не залагаш големи очаквания и да нямаш кой знае какви претенции, както ако си купиш плочки 2 или 3 качество, защото за първо нямаш пари да речем.

# 245
Много ли повече ще вземе майстора от фирмата, от която ще купя материалите спрямо друг майстор? Не е ли логично, да не излезе по-скъпо, след като им търся пакетна услуга и би трябвало да ми направят някаква изгодна цена за всичко?

Честно казано ми се иска да използвам майсторите от фирма за баня, защото смятам, че ще подходят по-отговорно с материалите. А не да наема някакъв, да счупи нещо скъпо и после да трябва да му чупя главата, ако не иска да си го плати...

# 246
На нас ни монтираха огледалата за 40 лева всяко. За мен цената е ок, защото си е труд - трябва да се измери, нивелира и нагласи много точно, да се пробият съответния брой дупки, което ако говорим за гранитогрес, хич не е лесна работа, а пък ако говорим за фаянс - там много трябва да се внимава да не се пукне плочката при пробиването. След това самото закрепяне на огледалото, на мен ми го фиксираха и с малко силикон, за да не вземе да падне някой ден, като го бърша, но не чак толкова, че да не мога да го откача съзнателно по всяко едно време. И хората наистина внимават, бяха си от фирмата, от която купих огледалата. Вероятно защото знаят колко струват. Така че го има този момент с майсторите към самите фирми, но не трябва да се разчита на 100 % на това, защото има и кофти фирми.

# 247
Аз изхождам от тази гледна точка: работа за 2-3 пълни дни взима 2 бона. Сори, ама аз не взимам толкова и много много хора. Да, има риск, но педиатърката като слага ваксина на децата ми или ги диагностицира, не ми иска 500-1000 лв примерно, защото от това зависи живота им. Майстор като повреди нещо ще е 1:200 обекта, според мен риска не е оправдан. И друг риск- ВиК. Какво да повреди, освен да не си оставя ръцете?

# 248
Само не разбрах за 2-3 дни как изкара 2-3 хиляди от оборудване майстора? Моята баня цялата за оборудване е около 350 лв без паравана.
Както дядото на моите деца казва: „Който за каквото е учил!” Който може да си купи машина да лепи тръби, да се забие в л____та на хората. Интересно защо майсторите като толкова много взимат не карат коли за по 100-200 000 лв?
Та не е коректно това сравнение ама хич. Той колко ми взима, аз колко взимам. Като не ни харесва или не правим или търсим друг майстор. Като сменях дограмата взех 7 оферти и реших сама спрямо цената, която мога да си позволя. Не съм коментирала колко ще работя аз за да я платя, за да ми я направят и сложат тая дограма и колко им е печалбата.
Та дядото е професор и преподава за 700 лв информатика, кака им на моите работи в кол център с хора предимно завършили средно образование и взимат по 2000 чисто и нагоре отделно купони за храна, здравна застраховка и т.н., лекари в болницата 1000 лв.
И дори в колцентъра има недостиг на персонал и плачат, че са им малки заплатите спрямо конкуренцията. Не разбирам защо манталитета на повечето хора в нашата родина е все да гледат в чуждата паница, а не се погрижат за себе си, ако трябва се преквалифицират и така.
Ето Маделейн. Никога не чух коментар колко много е платила за ремонта и т.н. Доволна е от майстора на баните и не му брои за колко време колко пари е изкарал, а колко съвестно е работил и си е заслужил възнаграждението. А банята после ще си я полва 10-15 години или докато и омръзне. В крайна сметка затова плащаме. Аз лично искам като платя цената, която ме устройва да получа това, за което сме говорили.

Последна редакция: нд, 26 ное 2017, 11:08 от drago_2008

# 249
Ние също сме в бранша с ремонтите, но нямаме такива тарифи. Това, което ще се наложи да ползваме е вик, който по неговите думи ще оправи нещата за “2-3дни”, офертата беше 2500 лв за 3 помещения, подчертавам вик, не огледала и етажерки Simple Smile Та отивам и вдигам цените. Аз такива цени като нашите не съм виждала. Просто се учудвам хората как са склонни да дадат 1000 лв за латекс само работа и пр.

# 250
Не разбрах колко би струвал труда от фирмата от която ще купя материалите и колко би струвал, ако намеря някакъв “баш майстор”?

# 251
Ами майстор е около 1000-1500 от до баня плочки и аксесоари, без вик.
От фирма ще ти дадат оферта, не може да се каже.

# 252
Ние също сме в бранша с ремонтите, но нямаме такива тарифи. Това, което ще се наложи да ползваме е вик, който по неговите думи ще оправи нещата за “2-3дни”, офертата беше 2500 лв за 3 помещения, подчертавам вик, не огледала и етажерки Simple Smile Та отивам и вдигам цените. Аз такива цени като нашите не съм виждала. Просто се учудвам хората как са склонни да дадат 1000 лв за латекс само работа и пр.

А това е друго. Цената е космическа наистина. То като за коооперация тая цена. Да нямате мръсен канал за смяна нещо. Там е много висока цената. За една баня 600 лв само за него ми взеха щото другите съседи не искаха да се включат и да сменим отгоре до долу на 5 етажа за 2000 лв.

Ivan_Mihov, около 1500 лв ти е една стандартна баня за труд с преправяне на ВиК даже ако нещо се налага и в случай, че нямаш някакви специални изработки и творчески хрумвания за осъществяване.

# 253
Ще видя явно още оферти за вик. За съжаление е трудно да се даде цена без оглед, защото са специфични неща.

# 254
Значи, аз само като чуя срок за направа на баня "2-3 дни" и директно прекратявам разговора. Ако ще с 3 феи-кръстници да разполага майстора, това е абурдно кратко време и няма начин нещата да се случат, поне не и както трябва. Една баня от-до не се прави за дни, нито за седмица-две в тоя студ, така че, ако ще и без пари да се закълне, че ще я направи майстора за това време, не бих се навила за нищо на света.

Относно цената и качеството - в момента с тоя строителен ужас, с това куцо и сакато, титуловало се "майстор", не мисля, че двете неща са пропорционално обвързани, т.е. това, че някой ще обяви егати цифрата за труд, съвсем не означава, че ще си свърши работата като хората. Аз затова никога не съм се пазарила за парите - колкото са ни поискали - толкова сме плащали, обаче преди да си стиснем ръцете, съм разпитвала най-подробно какво ще получа за тази цена и после съм изисквала с пълна сила и в пълното си право нещата да се случват така, както ми е обещано. Имаше един-двама, които в началото се опитваха да ми придават номера и фасони, но при мене тия не минават и като разбраха, точно на третия ден бяха като пружинки - точни, изпълнителни и мнооого премерени в приказките най-вече (много мразя да ми се обяснява последната люлинска мода в окачените тавани, особено когато не съм питала за нея и как трябва обезателно да си направя и аз тавана в дневната по този начин, за да стане "стилно"). Така че... така, това е положението, в момента това с майсторите малко е игра на руска рулетка - не се знае на какъв човек ще попаднеш, но пък си в пълното си право да го разкараш в момента,в който почне да те дразни, да изискваш да си плати счупеното по негова вина, да настояваш да не се офлянква по други обекти преди да си свърши работата по твоята баня в срок и т.н. Особено след като си се съгласил да платиш цената, която ти е обадил за работата, която ти е обещал, че ще свърши. Няма скъпо и евтино, има добре свършена работа от първия път и ремонт веднага след ремонта, и това не зависи само от майсторите, но и от собствениците на жилища и то даже до голяма степен повече от тях. В крайна сметка, който плаща - той трябва да поръчва музиката, не обратното.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт