Банята - 30-та тема

• 130 321
  • 844
  •   1
Отговори
# 375
Аз съм ядосана Sad нашата баня има хубав прозорец.... с гадни ръбове, много кофти стои този външен ръб, който е сложил майстора, и няма вече оправяне....
Той не Ви ли предложи варианти и не Ви ли демонстрира как ще стане преди да го завърти? Аз винаги предварително гледам и одобрявам или отхвърлям в зависимост какво ми хареса.
Ако искаш дай някоя снимка да видим това място, може пък да не е имало друг вариант и напразно да се тормозиш?

Става въпрос за пластмасовите лайсни, които се слагат на външен ръб (ъгъл). Не е предлагал нищо друго, а и аз не знам да има други варианти. Просто не ми харесва изпълнението. Има ли всъщност и други начини?
Ако са прави гладки плочките могат да се изпилят под 45 градуса. Има и едни метални хромирани лайсни, които стоят доста симпатично.

Ех, имало е варианти значиииии Sad Но вече е късно... Sad Нищо друго не може да се направи вече, нали?
То преди да ги сложи по-добре си беше...

Не няма за съжаление, ще им свикнете.

# 376
  • София
А за моята вана никой нищо не писа ....Нямате ли вани или само аз го имам тоз проблем? Confused

Какъв беше проблемът ти? Аз имам хидромасажна вана.

# 377
Скрит текст:
Аз съм ядосана Sad нашата баня има хубав прозорец.... с гадни ръбове, много кофти стои този външен ръб, който е сложил майстора, и няма вече оправяне....
Той не Ви ли предложи варианти и не Ви ли демонстрира как ще стане преди да го завърти? Аз винаги предварително гледам и одобрявам или отхвърлям в зависимост какво ми хареса.
Ако искаш дай някоя снимка да видим това място, може пък да не е имало друг вариант и напразно да се тормозиш?

Става въпрос за пластмасовите лайсни, които се слагат на външен ръб (ъгъл). Не е предлагал нищо друго, а и аз не знам да има други варианти. Просто не ми харесва изпълнението. Има ли всъщност и други начини?
Ако са прави гладки плочките могат да се изпилят под 45 градуса. Има и едни метални хромирани лайсни, които стоят доста симпатично.

Ех, имало е варианти значиииии Sad Но вече е късно... Sad Нищо друго не може да се направи вече, нали?
То преди да ги сложи по-добре си беше...
[/quote]
Не няма за съжаление, ще им свикнете.
[/quote]

Ох, той и мъжът ми - "е, какво толкова, нали влизаш, къпеш се и излизаш?" Ми да бяхме хвърлили една мозайка тогава и готово! Иде ми да ги изкъртя значииии  #Cussing out

# 378
Проблемът е, че ваната има 5 см ръбове, до сега не намерих нито една акрилна вана с улеи да се оттича водата.
Всички са проектирани да са отделно душ и вана, а не заедно. А моите са заедно и като си взимам душ, всичко около ваната става във вода.
В апартамента имаме стара чугунена вана, много е тънка и водата от душа се слива във ваната и не се мокри целия под.
Решила съм да купя чугунена вана, но това което има са само свободно седящи, а не за вграждане.
Вече съм решила и от Али експрес да си я внеса ....
Някъде да знаете акрилни вани с улеи или чугунени за граждане?

# 379
  • София
Проблемът е, че ваната има 5 см ръбове, до сега не намерих нито една акрилна вана с улеи да се оттича водата.
Всички са проектирани да са отделно душ и вана, а не заедно. А моите са заедно и като си взимам душ, всичко около ваната става във вода.
В апартамента имаме стара чугунена вана, много е тънка и водата от душа се слива във ваната и не се мокри целия под.
Решила съм да купя чугунена вана, но това което има са само свободно седящи, а не за вграждане.

Ако говориш за страничния ръб - и нашата има, не знам колко см e.
Според мен пръскането е от ползването на душа / нали сме прави и водата пръска от допира с тялото /, няма връзка с ръбовете на ваната.

Това може донякъде да се ограничи със статичен или сгъваен параван, монтиран на външния ръб на ваната. Мислих го, но не сложихме.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 16:20 от Vayana

# 380
  • София
Имаме този сифон - https://baniastil.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B … deante-10420.html , някой беше питал за него преди време и казах, че сме взели, но не е монтиран. Е, вече е монтиран и пробван. Установихме, че водата не изстича достатъчно бързо и се получава малко гьолче. Не знам дали е нормално и дали има някакъв начин това да се поправи. Ползван е само веднъж.. може би очакванията ни да са били други..

# 381
Аз не мога да разбера за тези улеи, съжалявам. Имаш предвид, че се събира вода по периферията на ваната и понеже периферията няма наклон навътре водата се събира и в един момент прелива и навън ли?
И аз освен да предложа параванче, не виждам как ще спреш водата. Тя винаги ще пръска и извън ваната.

# 382
Really , покажи ако не те притеснява за какво иде реч, че е толкова зле. Нещо не мога да разбера колко зле може да е, че човек да се нервира..За криви плочки и фуги го разбирам.

# 383
Really , покажи ако не те притеснява за какво иде реч, че е толкова зле. Нещо не мога да разбера колко зле може да е, че човек да се нервира..За криви плочки и фуги го разбирам.

Ще снимам довечера, дразни ме как стърчат тези пластмасови лайсни над плочките, не са равни с тях. То на тази баня големият прозорец й е най-хубавото нещо, сега е едно голямо л......

# 384
Пред голяма дилема съм за банята, не мога да реша каква да е душ кабината. Така както тръгнахме да го правим е с квадратна 90х90 душ кабина с две плъзгащи се врати (като са отворени вратите стават наполовина и се влиза от ъгъла). Реално откъм минаване ще може да мине спокойно човек, но ще трябва да си гледа в краката и да прескача бордюра. С овална кабина има други недостатъци (бордюра не става толкова красив, отварянето е по-кофти) и реално спестеното разстояние не е голямо 5-10см. Мисля си за петоъгълна евентуално, но там пък вратата ще трябва навън да се отваря навън и ще се удря в тоалетната чиния.
https://imgur.com/a/leMjJ
https://imgur.com/ST1edBx

# 385
Ние с ММ имаме някаква фобия от душ кабини и така и никъде не сложихме, защо не монтирате стъклен параван?

При майка ми как няма такова мокрене по пода, а ваната е вградена чугунена и доста по-стабилна от акрила.
Та искам чугунена вана за вграждане, някой да си е сложил такава? От къде я взехте?

# 386

Има! Алуминиеви, изчистени и семпли. Страхотни са!

# 387

Има! Алуминиеви, изчистени и семпли. Страхотни са!

Определено ще го карам да преправя! Маха плочките от вътрешната стана на прозореца и оправя мазалото, че ще подивея  Twisted Evil

# 388
А ти как “прие” обекта/банята като не ти харесва? То тези лайсни не могат ли да се демонтират и отгоре с други

# 389
Тънките и красиви алуминиеви лайсни се застъпват от плочката, няма как да се сложат отгоре. И на мен ми е интересно вие не го ли гледахте тоя майстор какви ги твори по вашата баня, че се е стигнало до там? Не обсъждате ли предварително кое как ще стане, какво предстои да се прави по банята днес, утре, какви непредвидени обстоятелства изникват и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт