Живот без семейство и деца

• 76 704
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 180
Аз не смятам имането на дете за някакво постижение.
Нещо съвсем нормално е, но чак пък постижение, не.

Ох, Есме, как да ти обясня, че това усещане за самота не е познато на всички хора??? Rolling Eyes
Мен повече ме плаши мисълта да живея постоянно с някой, отколкото да живея сама.
Разбираш ли?

О, да! Разбирам! И много лесно ще разбера, че не всички самотни са еднакво самотни.
Но точно това е, че който се чувства самотен и прецакан, може да се чувства така и на ваканция с 20 човека.

Нищо не си разбрала. Simple Smile
Да, мога да се чувствам прецакана с 20 човека, защото ще ми е досадно, но да се чувствам прецакана, ако съм сама, не! Никога!
Не ме плаши това, за което си мечтая. Heart Eyes

# 181
  • SF
Ама можем да го дискутираме това, но ще изместим фокуса.
Има мноооого мъже, с които не искам да бъда и само един, с когото искам. Без него е самотното и смотаното. С всички останали правя избор да не съм и ще се чувствам прецакана, ако по някаква причина съм.
Не говорим за много различни неща.

# 182
Как си представяте живота си ако нямахте късмета (или нещастието) да бъдете семейни и с деца ? С какво щяхте да се занимавате, какви мечти щяхте да реализирате, как щяхте да живеете за разлика от сега ?

Има моменти, когато си мечтая да започна отначало, без семейство и деца, за да реализирам детските и младежките си желания. Особено като стане петък и задълженията натежат, децата дърпат към техните интереси и приятели, а аз нямам 2 минути свободно време.

Петъчно 13-ти, мечтаете ли си да бяхте останали сама в живота (включително без деца) ?  Щяхте ли безнадежно да търсите любовта на живота си/ половинката или просто щяхте да се занимавате с музика или някакво друго изкуство, спорт, пътешествия, купони с приятели, обучение и  професионано развитие.

Нямаше да бъде по-приятен, със сигурност Laughing .

Ако не бях открила човека може би щях да съм сама. Купоните, обучението и пътешествията са до време. С изкуство мога да се занимавам през свободното си време.

Всъщност, в момента завиждам на жени, които са родили по-рано , щом децата им отидат да учат/работят, ще имат цялото свободно време на света.

# 183
Това човек да си зададе въпроса "Какъв би бил живота ми, ако нямах семейство и деца?" според мен е равносилен на всички въпроси от този род... Според мен този въпрос е абсолютно равносилен на въпросите "Какъв ли щеше да е живота ми, ако не се бях развела?", "Какъв би бил живота ми, ако се бях развела?", "Какъв би бил живота ми, ако бях се оженила за ученическата ми любов?", "Какъв би бил живота ми, ако бях завършила медицина, както мечтаех?", "Какъв би бил живота ми, ако не се бях омъжила на 19 години, а бях изчакала да навърша поне 28 - 30 години?" и т.н. и т.н. и т.н.
Има безкрайно много въпроси, които човек си задава в един или друг момент от живота си и в това няма нищо лошо  Peace
Защо не се омъжих за Пища Хуфнагел? Grinning

# 184
Аз не смятам имането на дете за някакво постижение.
Нещо съвсем нормално е, но чак пък постижение, не...
Не е. Но ти дава емоции, които нищо друго не може в този вид.
Можеш да имаш всичко останало, но няма да изпиташ точно тези.
А си заслужават, едни от най-хубавите са.

# 185
  • София
всъщност на Коледа съм с толкова много народ, че ми се ще да си бях останала  в къщи редовно
на Бъдни вечер е по-друго, но и за тогава има къде да бъда, не сама у дома
пак генерализираме и вадим от осемнайсе кладенеца вода, за да докажем на човек, дето знае как се чуства, че всъщност не знае
много ми е странно това
аз  казвам, че се чуствам прекрасно
а тук таме някой ми обяснява как не е възможно това и че всъщност съм самозалъгваща се самотна женица
бре

# 186
  • # супернатурална #
Представих си го веднъж, в най-трудния за мен момент, когато загубих майка си. Едва тогава осъзнах това, което само подозирах - че без децата и без семейството си щях да съм се реализирала като психично болна. Единствено те не ми позволиха да потъна. И не заради подкрепата, която получих от тях, а точно заради грижите, които продължих да полагам. Когато има за какво да се стегнеш - просто се стягаш. Същото е и с професионалната реализация. Това, което съм постигнала - малко-много...постигнала съм го само защото ги имам. Без тях щях да съм истерясала стара мома, така че колкото и време да отделях за професионално усъвършенстване, това нямаше да компенсира негативните личностни промени, които със сигурност щяха да настъпят.
Имало е случаи, когато съм си представяла, че съм без ММ. Когато излизам с приятелки и оглеждаме материала. Представям си да не съм омъжена и тепърва да търся гадже  ooooh! Честно да ви кажа, свестните сме ги пообрали  Flutter Наборите са се занемарили, младите са странни...Мерси съм и чукам на дърво да не търся никога вече  Laughing

# 187
  • SF
всъщност на Коледа съм с толкова много народ, че ми се ще да си бях останала  в къщи редовно
на Бъдни вечер е по-друго, но и за тогава има къде да бъда, не сама у дома
пак генерализираме и вадим от осемнайсе кладенеца вода, за да докажем на човек, дето знае как се чуства, че всъщност не знае
много ми е странно това
аз  казвам, че се чуствам прекрасно
а тук таме някой ми обяснява как не е възможно това и че всъщност съм самозалъгваща се самотна женица
бре

Не. За Коледа отговорих на мнение, в което пишеше, че може и да е с женен мъж. Ти ли беше? (не съм запомнила ника)
И не е, за да й обясня как се чувства, а за да обясня аз как се чувствам, ако изборът ми е да съм с такъв мъж.
Радвам се, че се чувстваш прекрасно! Искам и аз!

# 188
много ми е странно това
Нищо странно няма, не генерализираме, отговаряме на темата, а тя е как ние бихме се чувствали. Не ти или другите. Всеки отговаря от свое име.

# 189
  • София
ми не бях аз
нищо им няма на женените мъже, криво ми е само за жените им, затова по правило ги избягвам

ама мечтата ми е да си намеря щастливо женен, относително богат и най-вече опитен любовник
със сигурност няма да се налага да измислям обяснения защо да не живеем заедно, без тези обяснения да доведат до раздяла
идилия

НСЧ, малко ме мързи да се ровя назад, но срещнах доста мнения в които се обясняваше, наред с това, че авторката им не може да си се представи без семейство и деца, как същата много добре си представя, как хората нямащи си от последното са всъщност самотни ама се самозалъгват

# 190
  • SF
Генерализирането идва от това, че не се познаваме и не знаем подробности един за друг, за да сме по-конкретни. А и няма нужда.
Моето мнение звучи като обобщено, че е по-добре да си имаш семейство, отколкото да нямаш.
Е, естествено, че можем да раздърпаме темата в посоки: ако семейството са алкохолици, насилници, ако живеят в Австралия, в Япония, на Луната... и ги няма близо и физически до нас. Е, да, в днешно време средствата за комуникация помагат и улесняват. Да живеят скайп и вайбър!

# 191
  • SF
ми не бях аз
нищо им няма на женените мъже, криво ми е само за жените им, затова по правило ги избягвам

Аз и не бях останала с впечатление, че си ти. Затова ти казах, че по друг повод и на друг писах за женени-неженени и живота в дискотеките.

# 192
НСЧ, малко ме мързи да се ровя назад, но срещнах доста мнения в които се обясняваше, наред с това, че авторката им не може да си се представи без семейство и деца, как същата много добре си представя, как хората нямащи си от последното са всъщност самотни ама се самозалъгват
Но това е личното мнение на тези хора, което се базира на техни лични усещания, както и споделено от приятели, минали през описаното.
Имам предвид, че всеки отговаря на това какво мисли по въпроса, а че няма как всички да сме на едно мнение е ясно. Щом вие се чувствате добре така, не трябва да ви пука, че някой друг не би се чувствал добре или си мисли, че не се чувствате така Hands Plus1

# 193
  • София
Аз знам какво щеше да стане ако се бях омъжила за "Пища Хуфнагел". Нямаше да можем да имаме деца , в един момент щях да пощурея и да замина на другия край на света, за да се обучавам за йога. По действителен случай.

# 194
  • Paris, France
Скрит текст:
[ Може и да е женен. Може и да е женен с друга жена. Може и да е женен с няколко жени  Mr. Green. Но някъде трябва да задоволявам собствените си културни интереси. Затова са приятелите, групите по имтереси, съседките, братчедките итн.

И на Коледа пак си сама.
Съседките и братовчедките са при съседите и братовчедите и децата на братовчедите.
Не са ти винаги под ръка така изброените задоволители на културни интереси. Даже рядко са на разположение. Омръзва и натежава да висиш по чужди маси. Да ядеш чуждото сготвено. Да им слушаш музиката и да им се смееш на смешките.
А дискотеките са до време. На 50 като станеш, колкото и сили и мерак да имаш да вилнееш по клубовете, компанията ти ще е от 20-годишни. И не си задоволявате едни и същи културни интереси с тях.
Замисли се, колко човека познаваш, които живеят със съседка или с братовчедка в общ дом.

Сама на Коледа. Ураааааа! Ама не става. за целия си полувековен живот съм посрещнала 2 Коледи сама - най-хубавите в живота ми. Няма тичане по магазини, няма готвене на 15 манджи по нощите, спестих 3 цифрени суми и си починах. Дольче фар ниенте. Защо трябва да вися по маси? На Коледа никога повече няма да ида у хора, които седят като черва и плюскат като шопари. Не съм християнка и за мене Коледа е лишена от духовен смисъл. Май е единственият празник, на който всички освен рожденика получават подарък  hahaha Коледа в днешна Европа е един голям говнпром.

Най-хубавите ми Коледи са прекарани с хора от централна Африка. Събираме пари, свободни него ден шофиращи отиват на пазара на едро и купуват меса, риби, зеленчуци. Вечерта се събираме и жените и някои мъже приготвяме храната, която в Конго е Макаябу - осолена моруна, шикуанга - ферментирала маниока, риби, подобни на сом, тилапия, пилешки крилца и крака а в Ангола - същото + фейжоада (боб с меса) , свинска глава и разни други. Мъжете изкарват мебелите от хола. На другата вечер, издокарани, се събираме мъже, жени, деца, млади, стари, женени и свободни, болни и здрави, красиви и грозни и тържеството започва. Танци до зори и ядене на корем, но не на маса. Как танцуват само! От 100 човека все 5-10 ще ми харесат. Не е като да се изтъпанча и да ме настанят на маса, където няма отърване от съседите. Почти нямат дебелаци, депресари, нерваци и други кукуригалници дори и да са прясно овдовели с по 4-5 деца, никога неженени или без деца, без крака итн. А как танцуват на погребение само! Те истински се радват на живота, каквото и да им поднесе. Грижат се за телата си и за чуждите  Mr. Green. А какви тела имат! Теглила съм се след тридневно пиршество. Не мърдаше кантарът. След Коледа с бг-та с омазана в майонеза картофена салата, руска салата, кексове, торти, бистрене на политика и оплакване и подобни +2 кила не ми мърдат.

Музиката е важна за мене. Как ще ми дотежи музика, която обожавам и слушам от 30+ години? Компанията ми в дискотеките е от хора между 20 и 75г. Половината от посетителите са над 40г.

Тук много чужденки си отиват с децата по Коледа в техните си държави, защото децата имат 2 седмици ваканция. И аз съм си ходила. Мъжете им са свободни да идат при любовницата  Mr. Green, ако тя е свободна и не се чувствува задължена да иде при родителите си, примерно. А някои любовници си водят и гаджетата у родителите. За една Коледа чичото на мъжа ми организира, заедно с младата си любовница, прекрасно парти в новата и, построена от него къща. Известно време мислех, че това е жена му. Свеки ме светна малко преди жена му да и дойде на гости  Joy. Хотелите из курортите са пълни по Коледа с женени мъже и любовниците им. На жените си тактично обясняват, че са в командировка  Sunglasses.

Жените, които имат връзка с женен, обикновено не желаят да вложат много време и усилия във връзката си и съответно се чувствуват по-добре, когато прекарват по-малко време с любимия. Получават всички позитиви без мръсните чорапи, хъркотенето и другите битовизми. Иначе нямаше да са с него.

Последна редакция: нд, 15 окт 2017, 23:44 от Nevena Virolan

Общи условия

Активация на акаунт