Живот без семейство и деца

• 76 680
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 375
  • Paris, France
Скрит текст:
имам поне 3-ма добри познати,
с които съм разговарял на тези теми,
които отказват да имат семейство и деца.
дали отказват защото не могат да направят що годе нормално семейство
и това е един вид защитна реакция не знам, но отказват.
единия е шофьор в германия заплатата му е в рамките на 2000 евро ..
казва те за мен не стигат, че дете да ми яде парите.
другия обслюжва туристи по морето дохода му е около 5000 лева ..
вика .. аааааа така съм си свикнал, знаш какво ми е добре, да си развалям рахатлъка с деца, няма да стане.
третия е художник, много популярен и казва, че нищо друго не го интересува освен рисуването.
картините са моите деца вика .. те ще останат след мен и някой ден .. ит.н.
около 40 са и тримата не са симпатяги, но не са и недъгави нещо на пръв поглед  Laughing

гордмарсианец, познатите ти поне осъзнават, че не са готови да поемат грижите по едно дете и нямат деца. В пъти по-добро от надценили се, които после отглеждат по 2,3,5 или 10 деца без ток, на студ и хранейки ги с боб и леща. В този форум бях чела историите на една беззъба майка на 13 деца от Казанлък и друга - преподавателка, която се сърдеше, че не и подаряват по-голямо жилище (вече и бяха подарили, не предоставили, жилище в София от над 100кв.м) и се ядосваше, че и спират тока и водата. Преподавателката обясняваше, че децата и пътуват без билети и не могат да идат на театър. Беше оцвъкала около 10, всичките отличници, защото освен да учат, друго нямат какво да правят. Не искам да съм на мястото на някое тяхно дете.

# 376

Имането на деца е нещо съвсем нормално, милиони хора искат деца. А това, че щом искаш деца си егоист е голяма глупост за мен лично.

Егоистичните майки често се лишават от нещо, за да има за детето, обикалят по болници и лекари, когато се налага и са големи егоистки. Бляк.

# 377
Има толкова много безотговорни, нехайни и несъзнателни майки, колкото и обратното. Същото важи и за бащите.

Създадаването на поколение е животински инстинкт, продължаване на рода, нищо друго /желание, любов, липса на самота/.

Всичко изтъкнато тук в темата от рода от "гушкам малкото сладко бебче" до "на старини няма кой да му подаде чаша вода", неминуемо говори за абсолютна нужда да съществуваш по този начин, защото иначе не можеш /страх, безпомощност, липса на сила да живееш самостоятелен живот (забележете, не самотен живот!), без да си заобиколен от "емоционални" и физически помощници/. Това е егоизъм!

# 378
  • София
Absurt, аз поприще си имам. За продуктивността говоря от опит- занимавам се точно с писане, техника на писане, знам какво говоря, като казвам какъв вид концентрация трябва, за да върша работата както трябва.

С деца да си подсигуря тоя вид концентрация е много трудно, до невъзможно. Както вече писах, има балкан разлика между писане в Бг Мама и писане както си трябва.

Пак оправдания, Сирен- сраснала си се с тях и пост през пост ги слагаш като щит. Peace

# 379
  • Paris, France
Наистина не е лесно с три малки деца. Аз с две изкукуригвах.

# 380
Наистина не е лесно с три малки деца. Аз с две изкукуригвах.

# 381
Има толкова много безотговорни, нехайни и несъзнателни майки, колкото и обратното. Същото важи и за бащите.

Създадаването на поколение е животински инстинкт, продължаване на рода, нищо друго /желание, любов, липса на самота/.

Всичко изтъкнато тук в темата от рода от "гушкам малкото сладко бебче" до "на старини няма кой да му подаде чаша вода", неминуемо говори за абсолютна нужда да съществуваш по този начин, защото иначе не можеш /страх, безпомощност, липса на сила да живееш самостоятелен живот (забележете, не самотен живот!), без да си заобиколен от "емоционални" и физически помощници/. Това е егоизъм!
Няма такова нещо. И друг път съм го писала – хората не са едноцветни, нито статична система. Много майки ти написаха, включително и аз, че децата ни са се появили в момент, когато не сме мислили или искали деца.
Аз си бях самодостатъчна и преди раждането. По принцип съм последователен и целенасочен човек, знам какво искам и го следвам здраво. Та в тази връзка за мен беше тотално разклащане появата на дете. Нито съм се вкопчила в инстинкта си, нито съм си осмислила живота с него – приела съм го и съм научила много по пътя на отглеждането.

Крайностите, които описваш съществуват, но отиват към патология – празнота, запълвана от имане на деца и "да има кой да ме гледа на старини". Между тях съществуват огромния брой хора с деца, които са част от тях – раждат, отглеждат, възпитават (кой както може, това е друга тема), пускат ги да си ходят и да живеят техния си живот.

Barefoot Kontesa, хахах сакън. :>>

# 382
Не при всички хора този инстинкт се проявява, а се проявява здрав разум и разсъдливост, и това е добре дори.
Трбябва да се създава поколение не за спорта, а защото си решил едно дете да е част от живота ти и да му се отдадеш.
Защото без родителска подкрепаедно дете е обречено на много тежък живот.
Хора, които се отказват от създаване на поколение, намирам за много по-разумни от тези, които създават такова без да се замислят за бъдещето на децата си.
Най-лошото за едно дете е да има родител- жертва. Родителят трябва да има самостоятелен живот, а не да чака да децата си. Това е част от отговорността и житейска зрялост.
Като остарея с удоволствие бих отишла в старчески дом и хич няма да ми тежи. Би ми тежало, ако трябва да досаждам на децата и те да трябва да се съобразвят с мен, вместо да се наслаждават на живота си.
А като се пенсионирам живот и здраве, ще гледам да си запълвам живота с хобита, точно за да не досаждам на никого.

# 383
Най-лошото за едно дете е да има родител- жертва. Родителят трябва да има самостоятелен живот, а не да чака да децата си. Това е част от отговорността и житейска зрялост.
Като остарея с удоволствие бих отишла в старчески дом и хич няма да ми тежи.

Всички така казват, докато са млади и старческият дом е една далечна перспектива, която може и да не се изпълни.

Като дойде старостта и промените в мозъка, светогледът рязко се променя.

# 384
Страшно е да си сам.В един момент  си отиват познатите,приятелите,да не гооворим за предходното поколение-родители  и други.
Няма да ти помогне много и  да имаш деца,никой  не иска да им увисне на врата.Лъжа,има   и такива да искат,но не всички са такива.Но   децата ти са връзката със света,новостите,до които имаш достъп чрез Интернет примерно,са тяхно ежедневие.Те  постоянно внасят в живота ти -не знам думите-но  да ги назовем нови,съвременни,актуални неща.Защото някога  съм казвала,че  ще сложат чипове и хляб няма да може да си купим-няма да знаем как става.Това е  като  смешка,но  ще има такива неща-при докторите примерно, в институциите.Не  виждам скоро да има  прикачен  придружител за всеки възрастен.Дори само че ги имаш,децата са ти опора  и сила .Като  във виц или притча,дето  един  фалирал и  на пейката в парка милионер му дал чек.Само че  го имал му помогнало да се справи  и когато върнал чека,разбрал,че  милионерът му е  луд,чекът бил без покритие. Известно е това доста.Та  илюстрирах какво са децата ни за нас,когато сме немощни   и безпомощни. Не   е нужда  да ни къпят и  обгрижват.Не  е нужно и да се те,но в старостта едва ли  има друг да ни помогне с обич и  грижа.Каквито да са ни били отношенията. Млади сте и за това се  шегувате със самотата.

# 385
ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ, децата ти ще са някъде далеч, поели собствения си живот. И тогава ще чакаш с цялото си сърце да се върнат за няколко дни и пак да сте заедно. Децата не ни пречат да осъществяваме мечтите си! Човек не трябва да се оправдава с тях, че нещо не е постигнал в живота.
Добре де, аз има много близка връзка с майка си. Определено няма нужда от нас да се хвали, но се обичаме и милеем една за друга. Това толкова ли е маловажно? Не познавам хора без деца, които не са инфантили ексцентрици. На човек му трябва заряд, стимул и стрес, за да се развива, а не дървени философии и кретане. Никого имането на деца не е спряло да се развива, освен мързеливите. Много може да е силна връзката дете родител, особено майка дъщеря. Не е нужно да е патерица или оправдание за нещо си.

Още нещо. Мъжът ми е много напред в професията си. Бих казала, че си е на едно добро световно ниво. Много се радва, че ще взима и той бащинство и ще се грижи за детето ни с мен. Хич не смята, че ще му пречи на развитие и професия. Защо мъжете не търсят оправдания, а на жените все децата им виновни, че не са се развили професионално. Който има талант и желание, го развива.

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 19:50 от bodybeautiful

# 386
  • София
Децата не пречат на никакво професионално и кариерно израстване. Особено ако говорим за здрави деца без специални нужди. Да, откъсваш се за малко заради бременност и начални месеци на бебето. После или имаш подръка баба, или ако нямаш като мен - има гледачки, ясли и т.н. И си свободен да се развиваш и да си работиш.

Аз и без деца да бях, пак нямаше да летя в Космоса, колкото и да ми се иска Simple Smile Нямаше да съм някъде на спасителна мисия в Африка или да изкачвам върхове. Така че нищо не съм загубила.

А има майки, за които детето с увреждане е дало професионален тласък - от терапевти на своите деца са се дипломирали и като терерапевти професионално.

И да роди, и да не роди - все е егоизъм. Тук някои бъркат имането или нямането на деца с имането или нямането на постижения. Повечето хора не отглеждат деца за високо спортно майсторство, а просто, защото ги е напънал нагонът или имат нужда от още работна ръка.

За себе си мога да кажа, че една когато родих децата, започнах да разбирам на колко много неща съм способна. В този смисъл не само аз учех децата на някакви неща, а и те учат мен.

# 387
  • София
26 страници философии - кой бил с деца, кой без, кой бил сам, кой не бил, кой бил нещастен, кой не бил и т.н. Разберете, че най-важното нещо е да сте щастливи. Ако се чувствате щастливи, значи всичко е наред.

# 388
  • София
Ами, не, най-важното стана, че е най-важно другият да е нещастен с различния избор, за да може личното щастие да е по-щастие.

Сън не се наваксва, защото физиологично така сме устроени, че мозъкът се бъгва, ако не си направи необходимите часове сън за денонощие. В допълнение е много трудно да се отделят няколко часа наведнъж, продуктивни часове, ако знаеш, че след малко ще се събуди едното, а другото едва си го приспал, а после се започва със следобедната закуска, разходки, занимания и т.н. Просто няма как на прибежки да се случват сериозните неща, които искат мозък, а не ръце. Затова и освен писане във форума или някоя неангажираща статийка или бърза игричка, нищо не може да се свърши.  Това не е като да хванеш мотиката и да копаш половин час, после след петнайсет минути още половин час.

# 389
  • София
Ами, не, най-важното стана, че е най-важно другият да е нещастен с различния избор, за да може личното щастие да е по-щастие.

Сън не се наваксва, защото физиологично така сме устроени, че мозъкът се бъгва, ако не си направи необходимите часове сън за денонощие. В допълнение е много трудно да се отделят няколко часа наведнъж, продуктивни часове, ако знаеш, че след малко ще се събуди едното, а другото едва си го приспал, а после се започва със следобедната закуска, разходки, занимания и т.н. Просто няма как на прибежки да се случват сериозните неща, които искат мозък, а не ръце. Затова и освен писане във форума или някоя неангажираща статийка или бърза игричка, нищо не може да се свърши.  Това не е като да хванеш мотиката и да копаш половин час, после след петнайсет минути още половин час.
Ами то май проблемът е, че доста хора само го играят на щастливи и затова се стига до подобни спорове по теми, стига се и до обиди. Има доста комплексирани хора, които си го изкарват анонимно на другите. Не съм чела темата от средата насам, просто нямам нерви, така че не визирам никого конкретно, направи ми впечатление, като цяло. И не само в тази тема навсякъде е така. 

Общи условия

Активация на акаунт