Живот без семейство и деца

• 76 691
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Гениалните открития са на друго ниво, аз говоря за постижения доста над тези на офис планктона, примерно.
Ние от планктона на голи изхвърляния не вярваме. Може ли по-конкретни параметри на постиженията?

# 436
Извинявай, ама ако детето ти вече е достатъчно голямо, та да язди кон, за какви компромиси говорим?

Бе как не се бях сетила, докато две- и тригодишното свирят на тромпет в детския симфоничен оркестър, аз да си пиша статиите:)

# 437
Добре де, защо трябва гледането на децата и работенето да се случват едновременно? Кой е луд да работи с деца на главата, които го подръпват? В живота все се налага да избираш едно и да загубиш друго, та и тук не е по-различно. Ако много ти се гледат деца и ти харесва майчинството, ще поизоставиш работата за известно време, ако пък гориш в тази работа и не можеш без нея , ще ги изпратиш на градина и готово - имаш си 8 часа плътно за съсредоточаване, проучвания и писане.

# 438
Ми щото като седиш с деца, те подпитват ти що не работиш. В смисъл явно съм абс. бездарна, щом не мога да достигна нивото на нормален работещ журналист, само че с деца на главата.

Вече мога да поспоря дали градината дава осем часа непрекъснати или по-скоро някъде към 6, плюс инфарктни дни с болно дете, ама айде:)

# 439
Ами като не искаш детегледачка ... Simple Smile

# 440
  • София
Това с "офис планктона" не го схващам.  Rolling Eyes
Какво трябва да рече? Че всички, работещи в офиси - от обикновени служители до мениджъри, са второ качество хора ли? Че не вършат нищо смислено? От позицията на коя професия се изразява подобно снизхождение към огромния процент хора, работещи в офиси на различни длъжности? 

# 441
  • София
Айде де, и аз това се чудя. За мен драскането на статии и публикации вкъщи е далеч по-досадно от работата в офиса, но това е лично мнение и затова съм графичен дизайнер (тук Сираната ще ме сръчка, че от моята професия пари не се печелят  Crazy), а не журналист.

# 442
Е как ще те сръчкам, печелят се, разбира се. Само че зависи какъв вид дизайнер си- ако си офисен дизайнер, едва ли ще са толкова много. Като с писането е, зависи от клиента и публикацията. Между другото, за да си графичен дизайнер едва ли има нужда чак до офиса да ходиш.

# 443
Вече мога да поспоря дали градината дава осем часа непрекъснати или по-скоро някъде към 6, плюс инфарктни дни с болно дете, ама айде:)
Това е въпрос на лични възприятия и по мои наблюдения точно майките, които искат спокойствие, за да си работят, не могат да нахвалят градините, недоволните са тези с претенции. Явно ти си по-майчински тип, отколкото се изкарваш и не можеш да си оставиш пиленцата нито в градина, нито на бавачка. Което не е лошо в никакъв случай, само не си кореспондира особено с работохилизма, за който спомена назад. Не може да си идновременно и грижлива майка, и работохолик. При работохолиците - и мъже, и жени, няма никакво съмнение кое е най-важно и на кое трябва да се отдаде времето и вниманието, просто на тях нищо друго не им е интересно, даже и децата, ти си избрала децата, което те изключва автоматично от редиците на отдадените на работата си хора.

# 444
Добре де, като е толкова лесно развитието с деца, като има такива космически постижения, ми що не вземат татковците да хвръкнат напред, да си удвоят и утроят доходите, че да се стигне до "лукса" да си седиш у дома...ама явно не е толкова лесно.

В смисъл- децата не пречат, нали? Ми що тогава не се развиват бурно тия ми ти татковци...
По същата причина, заради която не се развиват бурно тия ми ти ергени. Защото зависи от целите и разбиранията.
Всъщност доста жени могат да си позволят да не работят. Но малко от тях се чувстват хора, когато са изцяло на чужда издръжка и са удовлетворени, ако не работят.

# 445
  • София
Между другото, за да си графичен дизайнер едва ли има нужда чак до офиса да ходиш.
Може, може, но аз върша и разни други неща. Работила съм и от вкъщи за кратко, но не ме кефи. Понякога, когато шефът е на зор, взимам работа за през уикенда, но и това не ме устройва, защото въпреки отличното допълнително заплащане, ми заминава почивката. А аз, както вече се разбра, си държа на свободата.

Но малко от тях се чувстват хора, когато са изцяло на чужда издръжка и са удовлетворени, ако не работят.
И да чукат на дърво, ако се стигне до развод.  Wink

# 446
  • София
Това с "офис планктона" не го схващам.  Rolling Eyes
Какво трябва да рече? Че всички, работещи в офиси - от обикновени служители до мениджъри, са второ качество хора ли? Че не вършат нищо смислено? От позицията на коя професия се изразява подобно снизхождение към огромния процент хора, работещи в офиси на различни длъжности? 

Не са второ качество хора- обикновени, средностатистически, винаги възможни за замяна от други такива- това са 90% от хората на земята. Peace
Не че не вършат нещо смислено, но вършат рутинни действия, година след година, докато се пенсионират и след изпращането с цветя и бонбони, още на другия ден, никой не си спомня за тях.

Който е работил със съзнанието, че е офис планктон, изкарващ парите си, за да си осигури осъществяването на по- важните неща в живота, не страда когато вече не работи.

Който е поставял работата на първо място, градейки кариера, каквото и да значи за него това, се чувства не половин човек, ами направо изхвърлен извън борда на живота, когато го заменят с друг.

# 447
Извинявай, ама ако детето ти вече е достатъчно голямо, та да язди кон, за какви компромиси говорим?

Бе как не се бях сетила, докато две- и тригодишното свирят на тромпет в детския симфоничен оркестър, аз да си пиша статиите:)

не бе! чатиш в мамата нон стоп!

# 448
Аз правя това, за което ми се отваря възможност. Като се отвори прозорец за работа, работя. Но когато задачата са децата- това е задачата. Не мога да я прегазя тая задача и да скоча на работата. Но явно някои жени не се чувстват некомфортно. Аз се чувствам, все едно съм абдикирала от нещо, което трябва да свърша и е важно.

Въпросът е- може ли да се броиш за отдаден на работата, ако чакаш на тая работа да й дойде времето, вместо дори в неблагоприятни условия да се юрнеш да работиш. Аз си мисля, че съм отдадена на работата си, когато я работя. Иначе- не бих пренебрегнала други неща. Дори заради здраве и спокойствие бих забавила работата.

Но това не значи, че когато седна да работя, нямам постижения.

# 449
  • София
Айде де, и аз това се чудя. За мен драскането на статии и публикации вкъщи е далеч по-досадно от работата в офиса, но това е лично мнение и затова съм графичен дизайнер (тук Сираната ще ме сръчка, че от моята професия пари не се печелят  Crazy), а не журналист.

Т.е от позицията на списвач на статии на хонорар, т.е нещо като хоби за жълти стотинки. Ясно. Гроздето е кисело.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт