Живот без семейство и деца

• 76 591
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 465
Иначе мъжът ми без мен и децата можеше и да е по-напред финансово, а и като знания, също факт. Защото моите оплаквания съм ги чувала и от него. Трудно се учи в неговата област, ако висят от теб деца.
Вие не сте ли заедно едва от няколко години? Преди това какво му е пречело? Joy

Ми нищо, преди това се е развивал добре, въпросът е, че без нас най-вероятно вече нямаше да е в България. Да не говорим, че има моменти и моменти в кариерата, преди е бил по-начинаещ, сега може да "скочи" на по-интересни неща, само че открива, че не става толкова лесно.

Пак казвам, не говоря за материални постижения, тях ги има и не спират, мога да кажа, че откакто сме заедно, си е удвоил доходите- обаче откъм четене и нови неща има изоставане, също факт. Просто защото трудно се чете за програмиране с висящи от теб деца.

# 466
Тази тема май не е за децата, а за Его-лъжите, които си повтаряме, когато осъзнаем, че не сме изключителни.
Не, не когато осъзнаем, а когато ни е страх да си го признаем.

Направо криза на средната възраст. Laughing

# 467
Andariel пак ли ми се хвана за пеша Wink ша ма умориш/

# 468
  • София

И хонорарите няма въобще нужда да са жълти стотинки. Та като за българско ниво, ако пак ще пиша за БГ пазара, мога лесно да се впиша в Bloomberg, Форбс, абе по-сериозните, няма да е дир-а и Брадва.бг.

Празно и безсмислено теоретизиране на човек, отдавна извън пазара на труда.  Peace

# 469
Аз пък се чудя как съм жива и имам работа като съм с 4 деца. Simple Smile

Сега ако кажеш, че и кърмиш на поискване...ами винаги се прави компромис. Не те познавам, не знам какво ти е здравето, та да кажа дали си "още жива".

# 470
Хммм, Мамасита, синът ми е програмист. Доста прилично платен програмист. Развитието като програмист не се случва точно така както го описваш.

# 471
  • София
То май по0лузърско от това човек да си признае, че не е изключителен, няма. Дори лузърското е за предпочитане пред планктонното съществуване, поне има някаква индивидуалност, колкото и да е непривлекателна, противоречива, дори ужасна, а планктонът си е планктон. Дори когато някой казва, че е ок да е планктон, го казва с идеята, че не е баш планктон, а уникален планктон. Wink (еб...ам се, защото се чудя как да не свърша нещо, което трябва да свърша, ама нещо ми свършиха оправданията и ме загриза съвестта)

# 472
  • sofia
Просто защото трудно се чете за програмиране с висящи от теб деца.
То и вестник трудно се чете с висящи деца. Аз поне не мога Simple Smile

# 473
Ми нищо, преди това се е развивал добре, въпросът е, че без нас най-вероятно...
Е и? Това ли е най-важното? Да се заплесне човек в една посока и като кон с капаци да не види нищо друго от живота?
На мен ми звучи повече от страшно.

# 474
Те програмистите щото се изтрепват, като се приберат у дома, да четат за програмиране.  Whistling

# 475
Най/удобно е да си добре платен планктон.
Защото ако си някой много уникален и необходим ... планктон и се слагаш ти съдират гъза от работа с недостатъчно обезпечение. Защото както и при снежинките , които са уникални на всеки от планктона гъза си му е уан енд онли. Та с две думи е безценен....
В интересно е човек достатъчно ли е съвършен за да може да направи правилна преценка колко му трябва и колко да заложи.  

# 476
Най-лузърско е да обвиняваш децата си, че не си излетял в Космоса, и да ги считаш за пречка в живота. "Ех, ако не беше ти, маме, щях да съм примабалерина в Болшой..."

# 477
Хммм, Мамасита, синът ми е програмист. Доста прилично платен програмист. Развитието като програмист не се случва точно така както го описваш.

Ми не знам, все си мисля, че е хубаво да се позачитат новите неща. Нека си завъди жена и дете и да видим после за колко време ще усвоява нов език/технология. Дали ще е за месеци или ще се проточи с години. Дали ще има енергия за задачи от друго ниво или ще избръмчи.

Той още е под 30, има много повече енергия, точно сега се "изстрелва" в орбита. Но ти гарантирам, че ако му закачиш жена и дете, орбитата ще е по-ниска.

Иначе съвсем реалистично, без деца минимум във Форбс България щях да си бачкам най-безгрижно, факт.

# 478
Те програмистите щото се изтрепват, като се приберат у дома, да четат за програмиране.  Whistling

има и такива хаховци. но те са доста объркани. ни деца ни други интереси ... докато им просветне че живота е кратък и много хубав ...

# 479

Ми не знам, все си мисля, че е хубаво да се позачитат новите неща. Нека си завъди жена и дете и да видим после за колко време ще усвоява нов език/технология. Дали ще е за месеци или ще се проточи с години. Дали ще има енергия за задачи от друго ниво или ще избръмчи.

Той още е под 30, има много повече енергия, точно сега се "изстрелва" в орбита. Но ти гарантирам, че ако му закачиш жена и дете, орбитата ще е по-ниска.
Опитвам се да обясня, че новите неща не ги учат след като свършат работното време в офиса. Това се прави в хода на самата работа. А иначе, силно се надявам да не е толкова ударен в главата, че само за велики програмистки постижения да има място в нея. Разчитам, че има и други интереси в този живот.

Общи условия

Активация на акаунт