Живот без семейство и деца

• 76 508
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Ами не знам, но може би имам отговор защо в БГ е едно такова смотанко и посредствено- явно се смята за ОК да не се опитваш да докараш нещата до високо ниво.

Виж в северноамериканската култура това го има- трябва да се вижда, че се раздаваш. А тук има една такава култура на скатаване, от която качеството на всичко страда. Обикновени в офиса, обикновени покрай децата...всичко обикновено. И после се чудим защо не се въртят повече пари и нещата са стагнирани.

Но виж ако живееш в свят на препоръки, в който има фрази като "морален облик" (не, не говоря за зрелия соц, а за системата в момента в някои развити страни, вкл. САЩ и Канада), то тогава ще ти пука много сериозно за общ. мнение, особено ако е свързано с Girl Scouts. Че то тая организация е построена върху идеята за моралния облик и мнението на другите дали сме добри или не (ако не сме- няма да има значки за продажба на курабийки)...

А мнението на децата ми не е единственото- те оценяват субективно, може да съм им много мила и драга, но аз да не съм доволна от свършеното. Та идеята ми е, че винаги е хубаво да се погледнеш отстрани как се справяш.

Да си ги заврат тези курабийки... там, където от тях полза няма да има.  Mr. Green Заедно със североамериканските си ценности и големия си оборот (и колосалния дълг също).
Аз си искам обикновения живот, не искам да се раздавам - благодаря, не съм безплатна, че и демонстративно да го правя, ако ще давам нещо - каквото и да било - продавам го, не го раздавам, държа това дас е знае - не исма да имам морален облик, а заплащане за времето и труда.
Искам да съм обикновена с детето, да имаме най-обикновена човешка любов / обич1, да си се гушкаме в блажено безвремие, без да бързаме за каквото и да било, да имаме истинско здравеопазване и защита - а не "ами добре съм с парите, ама ако не взема да отида на лекар", както и да мога да си платя - където преценя, когато преценя, искам си нашите ценности, искам да пристъпвам е апартамента, построен от моя пра-дядо (когото лично не съм виждала, но въпреки това помня), искам децата на детето ми един ден да тичат в къщата, построена от моя дядо и да ядат смокини от дърветата, посадени от него.

# 766
  • София
Уиш, и аз гледам около себе си, че наистина масово програмистите бутат там каквото бутат, после си гледат кефа и са малко тия, дето сядат и да четат. Може би наистина го смятат за смотано. И в други области е така. Ама без развитие...резултатът се вижда- една шепа хора, които се опитват и една голяма тълпа, която знае 3-4 хитринки и си е доволна от нивото.

Май не познаваш много програмисти.
Тук е подходящия момент просто да се извиниш, че си обидила огромен брой хора, които изобщо не познаваш, базирайки заключенията си на няколко, които не познаваш наистина, но срещаш от време на време.
Без да вадиш допълнителни обяснения, едно "извинявайте" е достатъчно, благодаря.

# 767
  • София
Уиш, и аз гледам около себе си, че наистина масово програмистите бутат там каквото бутат, после си гледат кефа и са малко тия, дето сядат и да четат. Може би наистина го смятат за смотано. И в други области е така. Ама без развитие...резултатът се вижда- една шепа хора, които се опитват и една голяма тълпа, която знае 3-4 хитринки и си е доволна от нивото.

Сирен, така и не разбрах, какво ниво- твое и на мъжа ти, гониш? newsm78
Дотук стана ясно, че нищо не сте постигнали- по твоите обяснения.

Намирате се в голяма тълпа, която знае 3- 4 хитринки, но за разлика от тях, ти си недоволна.

# 768
Контеса, пътищата на мъжете и жените след брака са много различни неща. Те имат голямо предимство- жена в къщи. Мъжете печелят повече от брака, не може да се сравнява. Например, никой няма да го обяви за лош татко, ако в събота работи, вместо да разнася скаутски курабийки. Но виж ако ти решиш да работиш, при това нещо егоистично, може и да те обявят за лоша майка...

Мъжът не бременее, не ражда, не изпада в депресия, не му се разстройват хормоните. Пак ще кажа, доста се подценява чисто физическият ефект- очаква се жената да скокне и пак със същия хъс да се хвърли във въртележката. Доста от работещите майки на малки деца не знам дали се виждат отстрани- че то още им личи, че са намачкани от раждането, като болни са, ама се хвърлила вече да бачка...все едно ще избяга работата...

Да не задълбаваме в моята или твоята лична история, че ще стане безинтересно на публиката, но само за спорта ще спомена, че не си права. Скаутските бисквити ги продава все с баща си нашата щерка, а аз за 1ви път тази година се разписах само веднъж Simple Smile

И никога не съм се чувствала прикована да не работя в събота или там каквото ти е в главата, защото каквото съм поискала сме го защриховали заедно с мъжа ми и съм можела да го направя. Но явно не съм искала да правя нещо друго. И защо да го правя? Стига ни да имаме един луд работохолик у дома.

Смятам, че за мъжете и жените брака носи негативи и позитиви. Няма значение кой колко и кога.
 Важното е да се оценят взаимно и да не се мрънка нонстоп.

Работата няма да избяга, но ако ще се избира да се отгледат децата пълноценно то нека да е наистина така, а не по ясли и градини, а мама да си 'почива от тях' Simple Smile. Ако се работи да си струва и да се търси баланса между едното и другото, защото в живота не всичко е само работа или само семейството.

Двете линии си вървят паралелно и ако все живееш в миналото и мислите за ако бях направила ето това и моя живот щеше да е еди какъв си или в бъдещето, където само да завършва този курс или да родя още едно дете и нещата ми са в кърпа вързани, ще изпуснеш живеенето.

Настоящето е важно и в него е хубаво когато има дете и мъж и да споделите заедно приключението наречено живот. Сега.  Peace

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 18:15 от Анонимен

# 769
  • София
Уиш, и аз гледам около себе си, че наистина масово програмистите бутат там каквото бутат, после си гледат кефа и са малко тия, дето сядат и да четат.

Не е точно така - в тази професия специално или четеш, или си програмист за 6 месеца и после вече не си. Просто всичко се развива адски бързо и няма начин да "буташ", щото центробежната сила те изхвърля от въртележката, прозяпаш ли нещо дори за минутка. И то си проличава по един крайно обективен начин - софтуерът ти спира да работи. Изобщо при програмирането "бутане" няма, там има две положения - това, дето го правиш, или бачка, или не бачка. Не е като да плюнчиш документи и да дращиш отчети. Говоря за програмирането в чистия му вид, не за разни квзаипрофесии около него.

# 770
Да де, но въпросът е дали четеш оперативно за текущата задача или за следващото нещо, с което не се занимаваш в момента активно. Има разлика.

Контеса, по дефиниция ако мама има нужда от почивка, то дори да е физически с децата си и да не си "почива" от тях, гледането едва ли ще е оптимално. Аз лично въобще не се чувствам виновна, че след дълъг и труден период си "почивам" само с едно дете.

И как да не ти се прави нещо друго? Ами книгата, дето ще я пишеш, психологията, Монтесорито, още учене и такива?

Всъщност темата НЕ Е за баланса, а точно за "другата хипотетична реалност". Така че си спестете инструкциите за баланс и логистика.

# 771
една шепа хора, които се опитват и една голяма тълпа, която знае 3-4 хитринки и си е доволна от нивото.
Нормално. Нищожен процент от хората имат интелектуален, психически и емоционален ресурс за велики дела. Останалите имат средни възможности и по-добре да са доволни отколкото фрустрирани.

# 772

Всъщност темата НЕ Е за баланса, а точно за "другата хипотетична реалност". Така че си спестете инструкциите за баланс и логистика.
Е, тъй, де/ Да жалиш по нелюбено либе е като да правиш любов ама да си представяш, че е с някой друг.

И не е само при нас, непостигналите нищо, негениални примиренци, а и при гениите – хванат ли се за нещо, го следват яко. Без хипотетично разсейване с "ако са имали къща в предградията със зелена морава" и любяща съпруга с деца. Wink

# 773
Пълнотата, която децата дават, нито работата и кариерата, нито пътешествията могат да дадат.
Можеш да говориш само за себе си!
Предполагам, че не притежваш цялата истина за пълнотата в живота на всички хора по земята.

# 774
# 775
Сирен, нямам идея. Но знам, че справянето не е спусната отгоре панацея. Работиш за това, което искаш и можеш.

Но да имаш деца и всеки ден да ти пречат, да са ти досадни блата и да ги виниш за пропуснатите си ползи не са полезни за никой от вас.

Милес, посочи какво те вълнува тогава, че да знаем какво да пишем в темата?!

# 776
Пълнотата, която децата дават, нито работата и кариерата, нито пътешествията могат да дадат.
Предполагам, че не притежваш цялата истина за пълнотата в живота на всички хора по земята.
Предполагам, че говори именно за себе си. Аз също споделям нейното мнение, изхождайки от собствения си опит и визирайки изключително себе си. Каква е истината за пълнотата или празнотата в живота на останалите хора нито зная, нито ме интересува.

# 777
  • София
За мен работата винаги е била нещо повече от средство за изкарване на прехраната, за да правя някакви други неща. Една такава гледна точка ми е депресираща, все едно трябва да преглъщам всеки ден горчив хап. Заплатата като цел на работата е само хигиенен фактор и сигурен начин за вечно вътрешно неудовлетворение.  Винаги, когато ми се е налагало да работя на принципа за заплатата и уж свободното после време, съм бъркала. Не става така тая работа с работенето за заплата, за да има пари за живот след работа (точно ми звучи като живот след смъртта), защото човек прекарва именно в тази работа по поне осем часа на ден, а това е активното  време от денонощието.

# 778
  • София

Ами, не притежавам цялата истина за пълнотата на живота, но за всичките ми години и хилядите познати и приятели, не съм срещнала мнение като твоето- че децата ограбват.
Съжалявам, че не намери подкрепа в чувството си на ощетена и ограбена от семейство и деца, поне не в обема, който очакваше, за да не се чувстваш с бъг.

# 779
  • Канада
Не видях някой от пишещите тук да е взел съзнателното решение да остане без деца!
Хипотетичното на тази тема ме дразни.
Защо сте избрали да имате деца, при условие, че се замисляте, какво ви бил животът без тях?

Аз Не познавам хора, които съзнателно са избрали да нямат деца. При всички бездетни познати е било въпрос на лошо стечение на обстоятелствата да нямат деца. Нито са по - успели, нито са по-начетени от тези с деца.

Преди много време срещнах първото си гадже, което не е семеен и няма деца.
В разговор той ме попита какво мисля, че щеше да стане с нас, ако бяхме останали заедно.
Аз отговорих : " Щеше да имаш три деца и едното от тях щеше да се казва Елена/ на майка му/. Той само се усмихна. Пролича, че вярва в това, което казах.

Смятам , че хората имат деца, защото срещат подходящият човек, на подходящото време и подходящите условия, и децата се получават. Дори и някои жени/мъже да не са толкова фенове на идеята от начало.

Simple Smile

Както при Сирен, вероятно

Общи условия

Активация на акаунт