Виж в северноамериканската култура това го има- трябва да се вижда, че се раздаваш. А тук има една такава култура на скатаване, от която качеството на всичко страда. Обикновени в офиса, обикновени покрай децата...всичко обикновено. И после се чудим защо не се въртят повече пари и нещата са стагнирани.
Но виж ако живееш в свят на препоръки, в който има фрази като "морален облик" (не, не говоря за зрелия соц, а за системата в момента в някои развити страни, вкл. САЩ и Канада), то тогава ще ти пука много сериозно за общ. мнение, особено ако е свързано с Girl Scouts. Че то тая организация е построена върху идеята за моралния облик и мнението на другите дали сме добри или не (ако не сме- няма да има значки за продажба на курабийки)...
А мнението на децата ми не е единственото- те оценяват субективно, може да съм им много мила и драга, но аз да не съм доволна от свършеното. Та идеята ми е, че винаги е хубаво да се погледнеш отстрани как се справяш.
Да си ги заврат тези курабийки... там, където от тях полза няма да има.
Аз си искам обикновения живот, не искам да се раздавам - благодаря, не съм безплатна, че и демонстративно да го правя, ако ще давам нещо - каквото и да било - продавам го, не го раздавам, държа това дас е знае - не исма да имам морален облик, а заплащане за времето и труда.
Искам да съм обикновена с детето, да имаме най-обикновена човешка любов / обич1, да си се гушкаме в блажено безвремие, без да бързаме за каквото и да било, да имаме истинско здравеопазване и защита - а не "ами добре съм с парите, ама ако не взема да отида на лекар", както и да мога да си платя - където преценя, когато преценя, искам си нашите ценности, искам да пристъпвам е апартамента, построен от моя пра-дядо (когото лично не съм виждала, но въпреки това помня), искам децата на детето ми един ден да тичат в къщата, построена от моя дядо и да ядат смокини от дърветата, посадени от него.