Живот без семейство и деца

• 76 468
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 1 170
Общо взето темата се получи добре, доволна съм Simple Smile Къде между децата и професията, коя успяла, коя преуспяла, животът отсъства изцяло! Както и мъжът (в редки случаи придатък или пейзаж)!

Почувствах се като в ресторант, където жени си поръчват десерт. Тази, която избира шоколадова торта се чувства виновна, че ще надебелее и че не е много здравословно. Другата, която избира сладолед, се чуди дали няма да я боли гърлото утре. Трета, избира скромно капучино, защото няма пари за повече. Четвъртатата е богаташка и ларж, взима чийз кейк и крем брюле, за да покаже колко не й пука, че ще надебелее и че има възможност да си го позволи. А има и такива, които не ядат десерт, направо наблягат на дижестив.

Чиърс, дами, приятен уикенд Beers Beers

# 1 171
Сирен, поне не си загубила чувството си за хумор  

Затова си намери твоята начин да се справиш, защото колкото и човека да напишат техните начини те не винаги са съвместми с вашият ритъм на живот и среда. А сили ще ти трябват за много години напред.   Hug

Последна редакция: сб, 21 окт 2017, 07:11 от Анонимен

# 1 172
На Силен и се възхищавам как след трудно дете и развод се е решила на нова връзка и още деца. Аз не бих на нейно място.
Но аз по принцип гледам лекото в живота. Офис на работа без да съм хед,  то не ме някой ми е предложил се.
Делегиране децата на бащата и оставане със един и същи мъж докато смъртта ни раздели. Аз съм далеч от смели стъпки,освен ипотеката. За това и не съжалявам за децата и без тях по-велика и полезна за обществото нямаше да стана. Най-много да емигрирам към Австралия.

# 1 173
Ми ес аз тази година ходих два пъти на тиимбилдинг и се радвах като сомалийче в сладкарница, което може да си поръча от всичко. Тия без деца не спряха да мрънкат-то хотела ли не беше ок, то времето ли не беше, то болести ли не бяха, то парите ли не бяха. На мен щом моите деца са здрави и има кой да ги гледа, друго ми не пречи.
Това усещане го развих откакто имам деца.

# 1 174
Синтезирайки цялата тема и многото мнения, непрекъснато ми идва на ум следната притча.

Стар Чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас. И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка. Единият е зъл, той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Другият е добър – той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.

Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:

– И кой вълк побеждава?

– Този, когото нахраниш – отговорил старият чероки.

Кой вълк нахранихте с участието си тук? Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 19:48 от elenna

# 1 175
Аз пък успях да нахраня всеки по-малко – и с добро, и с лошо.

Наздраве, Миес. Аз като ти написах, че не четеш. Много дами написаха за половинките си, че даже и бг татко сподели за помощта, която оказва, за да се развива половинката му. И, да, темата се получи чудесна, но не благодарение на теб, нека сме честни.

# 1 176
Аз изначално съм добра и скромна, значи нахраним само положителните качества.
Ми ес не е важно как изглеждаме ние в твоите очи, важно е ти да се чувстваш добре.
Аз не вярвам в перфектните бракове и перфектните деца, не вярвай и ти и не се ядосвай. Отглеждането на деца е най-трудното нещо на света и за това дава най-голямото удовлетворение.

# 1 177
О, моля ти се. Цял ден и с това се занимавам – маркетинг чрез цитати. Недей, няма нужда от подобни лексиконни подходи. Има си места за подобни общувания.Simple Smile

Авторке, може да ти е проходилка този форум из писането в интернет. Така ли е?
Ако е така, ще те разбера.

# 1 178
  • София
Отглеждането на деца е най-лесното нещо, което ми се е случвало.
Само си чета бгмама и вече знам кои са нещата, които трябва да избягвам на всяка цена. Останалото е песен.

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 20:20 от Assos

# 1 179
Я, кажи сега, ти какво искаш от живота!
Цитат
Има две трагедии в живота - едната е да загубиш копнежа на сърцето си, а другата - да си го върнеш. Бърнард Шоу.Simple Smile
Аз сега не разбрах, цитатите са забранени във форума ли ? Не съм прочела добре правилата ?
Цитат на: basila
О, моля ти се. Цял ден и с това се занимавам – маркетинг чрез цитати. Недей, няма нужда от подобни лексиконни подходи. Има си места за подобни общувания.Simple Smile
Занимаваш се по цял ден с лексикони и това е престижна кариера ?

# 1 180
  • София
Ако цитатът отразява това, което искаш, то твоята работа е
Все за нещо ще намери
да се начумери -
ту му млякото горещо,
 ту пък, друго нещо.
И задето Петко вкъщи
често тъй се мръщи,
Николинка, Ваньо, Митко
викат му Сърдитко.

# 1 181
Andariel, виждаш ли колко са показателни годините прекарани у дома с децата - има философска пропаст между това, за което пише Чичо Стоян и това, което иска да изрази Бърнард Шоу.

# 1 182
  • София
Доообрееее, и каква е тази философска пропаст?

# 1 183
Наистина са показателни за човека годините, прекарани с децата му. Едни стават още по-пълни и цялостни, защото цял живот са следвали копнежите на сърцето си, а други се оказват опустошени, без дори да са наясно какво точно ги е опустошило. А пустошта често е изначално вътре в сърцето и през целия живот си е проправяла път, докато го завладее изцяло. Кофти.

# 1 184
Да, съгласна съм, the wishmaster!
Не беше ли тази, която нарича порастналото си дете в публичен форум "Говендър мой" ?
Това е много цялостно определение за копнежите на сърцето ти. Особено притежателната форма.

Общи условия

Активация на акаунт