ЮЛСКИ мами 2018

• 53 223
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
  • София
За сега все още не е :
В момента пациентките на Национална генетична лаборатория не заплащат изследването "Биохимичен скрининг за изчисление на риска за раждане на дете със синдром на Даун и някои други вродени аномалии на плода", извършвано в лабораторията ни.

Извършването на това изследване е финансирано по програма на Министерство на Здравеопазването.

За да се възползват от тази програма, пациентките трябва да се запознаят със съдържанието на приложената по-долу Декларация за безплатен Биохимичен скрининг и да я подпишат.

Тази декларация задължително следва да придружава пробата и останалите документи на бременната при постъпването им в Национална генетична лаборатория.
http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

# 391
  • София
Момичета връщам се от преглед. Имам 1 сак в матката отговарящ на 6 гс но не вижда ембрион, имало нещо ама не била сигурна...Вика ме другата сряда пак. Даде ми ФК да пия.
Ох ако не умра до другата сряда...

# 392
  • София
р2424, Всичко ще е наред но това чакане е много досадно. Мен ме викнаха чак на 04.12, а на мен ми се вижда половин век!

# 393
р2424, Всичко ще е наред но това чакане е много досадно. Мен ме викнаха чак на 04.12, а на мен ми се вижда половин век!

Коралче, ти кога ходи и какво се видя, нали с теб сме заедно аз съм чак на 29 тогава ще съм по принцип в 7 седмица

# 394
Аз не смея много да се хваля вече от почти месец видях двете чертички и няколко дни преди прегледа получих розовеещо зацапване и съм на страшно много лекарства,сега в понеделник съм на преглед и ще разберем дали в крайна сметка ще си имаме бебче. Силно се надявам всичко да е наред Simple Smile

# 395
Аз не смея много да се хваля вече от почти месец видях двете чертички и няколко дни преди прегледа получих розовеещо зацапване и съм на страшно много лекарства,сега в понеделник съм на преглед и ще разберем дали в крайна сметка ще си имаме бебче. Силно се надявам всичко да е наред Simple Smile

Само не се напрягай! Ако знаеш колко жени има, които след зацапване, при това не розово, стават майки на здрави дечица. Само не се навивай предварително. Всичко ще е наред Hands Pray

# 396
  • Варна
Момичета връщам се от преглед. Имам 1 сак в матката отговарящ на 6 гс но не вижда ембрион, имало нещо ама не била сигурна...Вика ме другата сряда пак. Даде ми ФК да пия.

В 6 трябва ли да се види вече ембрион ?  newsm78
Не е ли само за установяване на бременност и за мястото, дали се е закрепило и колко са сакчетата ?

# 397
  • София
Не ви пиша, защото няма какво точно - моята лекарка имаше съмнения за извънматочна, прати ме при колега с чхг днес за още едно мнение. Той пък не беше сигурен сто процента и в петък съм пак на чхг и пак при него.
В общи линии съм си забранила да се вълнувам, за да не се изтощавам. Гледам да работя повече и така не ми остава време да го мисля. Пфу.
Редактирам: 5 седмица и 3 дни съм, ЧХГ е 2900. Така че явно за всеки е различно и не е добре да се тревожим много, за да се пазим

# 398

Не е ли само за установяване на бременност и за мястото, дали се е закрепило и колко са сакчетата ?

Момичета, дали в 6 с. ще се види ембрион, пулсации и т.н. зависи най-вече от апаратурата на лекаря и позицията на сакчето. Аз бях на преглед днес и чухме и видяхме пулс, също съм в 6с + 6 дни, но лекарката е с добра апаратура.

Затова казвам да не се стресира мацката, да бъде спокойна и в сряда да си отиде пак на преглед.

Възможно е дори да се окаже, че е била с късна ОВУ и дори да не е в 6 седмица, нали се сещате Simple Smile

Не бързайте да се панирате, каквото и да чуете в кабинета или да прочетете във форумите! Спокойствието сега е от първостепенно значение Simple Smile

# 399
  • София

Коралче, ти кога ходи и какво се видя, нали с теб сме заедно аз съм чак на 29 тогава ще съм по принцип в 7 седмица
Ходих в понеделник в 5 +5 дни, се видя само сакче, викна ме на 04.12, така че съм на изчакване все още... на 29 всичко ще се види, споко. И аз трябваше да изчакам, но пусто нетърпение... а и съм 11 месеца след секцио, исках да разпитам, дали може да има някакъв проблем и заради това иззбързах!

Последна редакция: ср, 22 ное 2017, 18:57 от Koralche

# 400

Ходих в понеделник в 5 +5 дни, се видя само сакче, викна ме на 04.12, така че съм на изчакване все още... на 29 всичко ще се види, споко. И аз трябваше да изчакам, но пусто нетърпение... а и съм 11 месеца след секцио, исках да разпитам, дали може да има някакъв проблем и заради това иззбързах!

Оф и аз нямам търпение да чуя какво ще ми каже, но при местния аго не ми се ходи и ще си чакам датата

# 401
  • София

Ами не знам...нали някой тук казват ,че дори сърце се вижда в 6 г.с.
Странното е, че както беше ентусиазирана от новината...така като ме "бръкна" с ехото, замлъкна и каза 'ами само сак виждам, в матката е, ще изчакаме..."

# 402

Момичета, дали в 6 с. ще се види ембрион, пулсации и т.н. зависи най-вече от апаратурата на лекаря и позицията на сакчето. Аз бях на преглед днес и чухме и видяхме пулс, също съм в 6с + 6 дни, но лекарката е с добра апаратура.

Затова казвам да не се стресира мацката, да бъде спокойна и в сряда да си отиде пак на преглед.

Възможно е дори да се окаже, че е била с късна ОВУ и дори да не е в 6 седмица, нали се сещате Simple Smile

Не бързайте да се панирате, каквото и да чуете в кабинета или да прочетете във форумите! Спокойствието сега е от първостепенно значение Simple Smile

+1
Абсолютно е така!
С една апаратура може да се види много, а с друга нищо.Случвало ми се е мнооооого пъти.За сина ми пък ми настрочиха дата за операция, че бил извънматочна и добре, че потърсих още едно мнение...сега е на почти 12 години
Никакви филми!Всичко е наред и само спокойно...да, понякога е трудно, но е най-добре

# 403
  • Стара Загора
Здравейте, бих искала да се присъединя към вас. Накратко за мен имам дъщеричка на 6г, след малко повече от 2г опити очакваме и второто си детенце. Все още не знам кога ми е термина със сигурност ( по мои сметки между 27 - 30 юли ), другата сряда съм на първи преглед и ще имам повече подробност. Връщам се да изчета всички странички, за да може да участвам в дискусиите ви. Хубав ден 🌸

Последна редакция: чт, 23 ное 2017, 16:44 от diadora1010

# 404
  • София
Здравейте, бъдещи мами!
Днес направих 2-ри тест за бременност - пак положителен! По калкулаторите в интернет излиза, че терминът е 30-31 юли Simple Smile
По случайност бях планувала за днес ходене до личната лекарка и ѝ споделих новината. Даде ми направление за гинеколог, но се чудя кога да я посетя? Виждам, че повечето ходите около 6 седмица?

Общи условия

Активация на акаунт