RYANAIR - 10

• 104 999
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, имам нужда от помощ!Как да чекирам дете под 16 год. ?
Четох в някоя от темите в БГ мама, че дете не се чекира онлайн, а на летището преди полета задължително, при което се заплаща определена сума, някъде от порядъка на 40-50 евро, но сигурно за различните авиокомпании е различно. Не съм пътувала никога с дете, има по-запознати, но прочетете пак правилата на компанията, би трябвало да пише.

# 556
Детето се чекира като всеки друг пътник- с данните от паспорта или ако е на/над 14 може и с лична карта.
Ако пък питате как да закупите билет и дете под 16 да пътува само- Райън не приемат непридружени деца. Може да видите в общите им условия: https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/faq/travel … ccompanied-minors
Ако искате да добавите към Ваша резервация дете под 16, може да се направи- пак в общите им условия пише как, но ще струва €/£30. Ето: https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/faq/travel … sting-reservation

# 557
Здравeйтe ! Искам да попитам дали някой можe да ми дадe отговор на моя проблeм. Идната сeдмица заминавам за чужбина, та имам включeни в билeта 3 куфара х 20 кг + 2 чанти кабинeн багаж до 10 кг. Смятам да ползвам само eдната чанта кабинeн багаж, но куфаритe ми вмeсто 20 са 22 кг...и мисля дали e възможно eдната чанта кабинeн багаж да компeнсира надвишаванeто на килограмитe. Опитах сe няколко пъти да сe свържа с ryanair но бeз успeх и търся отговор тук. Благодаря Ви прeдваритeлно Simple Smile
Няма опция сам човек да може да пътува с два кабинни багажа до 10 кг.,  дори и срещу заплащане.

Има срeщу заплащанe Simple Smile

# 558
Знаeтe ли .. Щe сe прeстраша, утрe щe отида до спиди и щe пратя част от багажа. Щe Ви кажа за отзиви като пристигнe Simple Smile

# 559
Е нали вече си платила чекиран багаж? Защо ще го пращаш по Спиди?
3 куфара не са мисия невъзможна. Товариш се от автогарата на едно такси, от там излизаш от таксито и отиваш на гишето да си дадеш багажа и оставаш с едната чанта само..
В Англия ще ти е малко филм, ама не мисля, че е нещо непосилно.

# 560
Автобуса ми e точно до аeрогарата..така чe трябва да стигна само до тeрминал 2, а в Англия щe мe чакат Simple Smile))

# 561
Автобуса ми e точно до аeрогарата..така чe трябва да стигна само до тeрминал 2, а в Англия щe мe чакат Simple Smile))

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=&article=45276

# 562
Здравейте! Имам въпрос към по-запознатите в дискусията.
Ще ми се наложи за пръв път да пътувам със самолет с компанията Райънеър и искам да попитам. Ще пътувам с ръчен багаж. Ясно ми е, че куфарчето трябва да ми е с определените размери и до 10 кг, но другият ми багаж възможно ли е да е най-обикнавена раница, която обаче да не е с посочените размери (35х20х20)? Дали ще е проблем? Не говорим за огромна туристическа раница, а съвсем обикновена, която да събере малкия ми 13' лаптоп и DSLR фотоапарата.
Здравейте!
Ако раницата не е пълна и успеете да я прегънете, за да влезе в тези размери в случай, че ви накарат  няма проблем. Ние сме пътували така.

# 563
Налага ми се пътуване за 10тина дни и съм само с ръчен багаж. В пликчето с козметиката трябва ли да слагам балсам за устни, червило и спирала?
Определено искам да взема повече от 10 неща и не знам от какво да се лиша, а ако тези сложа в куфара просто така, бих могла да се побера.

# 564
  • София
Спиралата е течност, червилото и балсамът зависи от консистенцията, ако са твърди - в куфара, ако са течни - в пликчето. Никой не брои дали са 10 продукта, важното е да влизат в пликчето. Аз винаги нося 11-12 неща, но някои са в миниатюрни опаковки.

# 565
Налага ми се пътуване за 10тина дни и съм само с ръчен багаж. В пликчето с козметиката трябва ли да слагам балсам за устни, червило и спирала?
Определено искам да взема повече от 10 неща и не знам от какво да се лиша, а ако тези сложа в куфара просто така, бих могла да се побера.
Балсам за устни и червило винаги съм имала в дамската чанта и никога не са ми правили проблем, сложете в пликчето спиралата по-скоро.

# 566
Пътувала съм с балсам за устни в чантата, бях го забравила на дъното и.
Не са ми правили проблем за него.
Спирала не ползвам, не знам.

# 567
  • HH
Винаги имам по някой забравен балсам или червило в чантата, не е фатално, а и да ти кажат нещо, го пускаш в пликчето и си готова. Не съм виждала да броят нещата в плика, предполагам ако се опитваш да пренесеш 10 + парфюма, може и да те погледнат въпросително, но за козметика не мисля , че правят проблем.

# 568
Влезте си в регистрацията (надявам се имате), в списъка за пътниците посочете детето като тинейджър, въведете му данните от паспорта и после при он-лайн регистрацията няма да имате никакъв проблем (предполагам пътува с вас). Аз първия път се шашках, че не искаше да приеме дата на раждане по-голяма мисля, че от 2000-та година, но като го направих "тинейджър" всичко си дойде на мястото.

# 569
Питам, защото при последното ми пътуване, преди 10 дни...В Пловдив ми брояха нещата в плика и имахме щателно опипване при проверката. До сега такава стриктна проверка не бях минавала.
Нещата, които искам да взема са стандартните.. Ще сложа балсама и червилото извън пликчето, пък ако се наложи ще ги прибера. Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт