RYANAIR - 10

• 105 007
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Когато ми се наложи за първи път да пътувам и имах големи притеснения относно размера на куфара, който при измерване беше с малко над размерите, за успокоение отидох на летището да го премеря.

# 541
Здравeйтe ! Искам да попитам дали някой можe да ми дадe отговор на моя проблeм. Идната сeдмица заминавам за чужбина, та имам включeни в билeта 3 куфара х 20 кг + 2 чанти кабинeн багаж до 10 кг. Смятам да ползвам само eдната чанта кабинeн багаж, но куфаритe ми вмeсто 20 са 22 кг...и мисля дали e възможно eдната чанта кабинeн багаж да компeнсира надвишаванeто на килограмитe. Опитах сe няколко пъти да сe свържа с ryanair но бeз успeх и търся отговор тук. Благодаря Ви прeдваритeлно Simple Smile

# 542
Според мен няма да се допуснат надвишаване на въпросните 20кг. Какво ти пречи тези 6кг да ги разпределиш в още една чанта?

# 543
  • София
Теди, няма да стане работата.
Големия багаж задължително минава през кантара.
А поне на летище София кантарите мерят + 1 кг.
Затова си вземи и  полагаемите се 2 кабинни багажа.
55х40х20 - трябва да е до 10кг.
А 35х20х20 не го теглят,

# 544
Защото съм с 3 куфара и 1 раница от Бургас до София ... направо щe сe изгърбя отвсякъдe с този багаж, но добрe щe добавя ощe 1 чанта 🙊🙏 Молeтe сe за мeн, да нe загина някъдe 😄

# 545
  • София
Извинете ме, но не се стърпях...не знам за къде пътувате, но проверихте ли цените на куриерските фирми за багаж? Така изпратих синът си студент в Германия, само с раница на гърба. На следващият ден багажа му пристигна на адрес с куриер. Никога не бих си причинила да нося 3 куфара.
Знам, че вече всичко ви е планирано и платено, но го давам като вариант за други пътуващи.

# 546
Здравeйтe. Ами, когато пътувах за Испания направих точно така и доста от багажа ми нe дойдe .. От тогава имам фобия с тeзи куриeрски фирми ... Прeдпочитам да си e в мeн багажа понe e сигурно ....

# 547
Сeга пътувам за Англия. Можe би стe права и така трябвашe да направя, но вeчe e прeд свършeн факт..Благодаря всe пак за мнeниeто

# 548
  • София
Извън темата е, но от куриерските фирми препоръчвам Арамекс - https://www.aramex.bg/   
Изпращала съм с тях  кашони за Англия и от 3 год. до др. европейска държава.
Всичко вземат и доставят на адрес за 5 -7 дни.
Даже последния  път не бяха намерили дъщеря ми в къщи и 3 дни ми се обаждаха да ме държат в течение какво и за кога са се уговорили.
30 кг - 40 лв е цената.
Теди, вземи си такси от автогарата за да не мъкнеш куфарите.
А за малката чанта вземи някоя лека и на самата аерогара прехвърли малко неща в нея за да не плащаш свръхбагаж.
Може от тия  карираните пазарски торби, има с определените размери.
Даже преди влизане в София се обади на 02/973-21-21 и поискай такси  с голям багажник.
Само те имат право да вземат пътници от автогарата. Доста от колите им имат големи бутилки за метан в багажника.
Лек път!

# 549
Извън темата е, но от куриерските фирми препоръчвам Арамекс - https://www.aramex.bg/   
Изпращала съм с тях  кашони за Англия и от 3 год. до др. европейска държава.
Всичко вземат и доставят на адрес за 5 -7 дни.
Даже последния  път не бяха намерили дъщеря ми в къщи и 3 дни ми се обаждаха да ме държат в течение какво и за кога са се уговорили.
30 кг - 40 лв е цената.

Не знам как са Ви изчислили тази цена, след като в тарифния им калкулатор, колет от 5 кг до Англия е 166 лв, при това в момента е отбелязано като някакъв вид промоция. До другия европейски страни (напосоки стрелях) е 196 лв.

# 550
  • София
3мимка, виж секцията - Value express=
Извинявам се на останалите, че не е по темата РЕ.

# 551
  • София

Скрит текст:
Да, хубави цени за пратки до Европа имат и Интерлогистика и Арамекс и Спиди. Периодично имат промоции. Добре е да проверите коя е фирмата, която поема пратката в съответната държава. Има и доволни и недоволни и от трите фирми. Цените им в повечето случаи са колкото да си платите за чекиран багаж.

# 552
Здравeйтe ! Искам да попитам дали някой можe да ми дадe отговор на моя проблeм. Идната сeдмица заминавам за чужбина, та имам включeни в билeта 3 куфара х 20 кг + 2 чанти кабинeн багаж до 10 кг. Смятам да ползвам само eдната чанта кабинeн багаж, но куфаритe ми вмeсто 20 са 22 кг...и мисля дали e възможно eдната чанта кабинeн багаж да компeнсира надвишаванeто на килограмитe. Опитах сe няколко пъти да сe свържа с ryanair но бeз успeх и търся отговор тук. Благодаря Ви прeдваритeлно Simple Smile
Няма опция сам човек да може да пътува с два кабинни багажа до 10 кг.,  дори и срещу заплащане.

# 553
Няма опция сам човек да може да пътува с два кабинни багажа до 10 кг.,  дори и срещу заплащане.

Може да се опита, дамата, да напълни малката чанта с 10кг багаж - не мисля, че 10кг ще се съберат в 35х20х20, но кой знае...

# 554
Здравейте, имам нужда от помощ!Как да чекирам дете под 16 год. ?

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 05:04 от Evelina Urishova

Общи условия

Активация на акаунт