Откраднат живот - Чуждо тяло - Тема 21

• 84 061
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Хонорарите им са високи защото имената им продават филма (Замисли се кое е това, което те кара да си свалиш даден филм от торент сайтовете. Едва ли си казваш "О, този филм е режисиран от Алън Пакула, непременно ще го гледам!". )  

А не защото са свръхчовеци. Успехът или провалът на филма зависи от сценария. После от режисьора. И най-накрая от актьора. Ако на Мерил Стрийп й дадеш безумно слаб сценарий, филмът няма да стане по-добър само защото тя играе в него. Ако сценарият е добър, но режисьорът не знае как да разкаже историята Мерил Стрийп пак няма спаси положението.  Никълъс Кейдж е христоматиен пример. Заради финансови проблеми е принуден да играе в ужасяващи бози. Едно е да снимаш текст номиниран за Оскар (сещате се за кой филм иде реч), друго е да се появиш в долна халтура с името Ghost Rider.

В сериала, който дискутираме тук, актьорите по които се прехласвате най-много са точно тези, които имат отношението на добре дресирани животни. Казвам ви го от позицията на човек, който ги познава лично и е работил с тях. Моньо и Вергов са точно такива. Казваш им какво се иска и не задават излишни въпроси. Щото има и такива, които изпадат в творчески дискусии относно това как трябва да кажат едно "Здравей". Актьорът има нужда от зададени обстоятелства. Нищо друго. И Мерил Стрийп и Ернестина Шинова така са учени.

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 05:56 от BigCityNights

# 466
В случая "добре дресирано куче" не е обида и омаловажаване, поне от последния пост на BigCityNights аз така го разбирам. Нали на актьора това му е работата, да изпълнява, колкото по-точно, толкова по-добре?!

# 467
  • Разпиляна във въображението
Сценаристите са виновни. Такива глупави сцени и диалози вкарват, че сигурно и на актьорите им е трудно да ги пресъздадат, а на режисьорите да го изискват  Grinning

# 468
  • тук, на мястото си
То затова като започне развитието на образа в една посока, така си върви до края.
И Мерил Стрйп, и Де Ниро, и други сигурно ще стричат дъвката  като всеки епизод ги завъртат в различна посока, както става в нашия сериал.

# 469
Обаче, ако пофилософстваме върху героите на сериала, то има един по-завършен Злодей от Виолетката.
И без друго, превърнаха образа й в селска клюкарка.
Та този злодей е майката на Наталия,.
Преди години тя зарязва детето си, ражда друго, после се връща за бъбрека на изоставеното си дете, за да живее второто обичано от нея дете.
И ако не беше умряло болното й дете, тя нямаше да обърне внимание на онова, първото...
Просто остана сама. И се хвана за Наталия.
А сега ще мачка Романова...
Тя е като кукувица, подхвърлила детето си в чуждо гнездо, само дето от безизходица се е върнала.
Можело е да се развие в дълбочина образа на тази безогледно нагла жена, но за съжаление и тук актрисата всичко е провалила.
С фъфлене и некадърност тази... как й беше името... Шинова! Да, Шинова е прецакала всичко. Но тя явно толкова си може женицата.
Оф, откъде ги изравят тези мухлясали треторазредни актриси?

С философстването съм съгласна,но с оценката на Шинова,че е треторазрядна актриса не съм. От къде това заключение? От тази роля ли само? Злобничко някак си звучи. Съвсем добре  си играе "женицата".
Щом е злобно да дадеш оценка за актьор, значи съм голяма злобарка. Но все пак, не може да играе женицата.

Съгласна съм с мнението,че тази актриса хич не я бива.Доооста е изкуствена.

# 470
  • София
На Буковска ролята не е сложна - абсолютната студенокръвна гаднярка. Почти без нюанси и обрати, дори когато беше болна. И само една мимика - стиснати устни.
Режисьорът не избира артистите, въпреки че със сигурност се допитват до него.

# 471
На Калин му се получава образа най-добре - всички нюанси и чувства.

# 472
Калин играе толкова естествено,че ми е кеф да го гледам. 😊

# 473
Вчера писах под инстраграма на Шопов, че се радвам, че е се отдалечава от Добрева, и Луиза ми отговори "хм"

Simple Smile

# 474
  • София
Дъщерята на Вергов влиза в "Откраднат живот":
http://life.dir.bg/news.php?id=26528936&nt=5

# 475
Тоя сериал е като учебен театър за децата на тоя и оня. Излагат се все повече. Близнаците на Буковска кога ще ги включат, нямам търпение.

# 476
Ако успее да си изиграе ролята добре не виждам нищо лошо в това. И без това не са особено критични и взискателни към второстепенните роли, а това е основния проблем когато поканения да участва е познат или роднина на някой от известните.

# 477
Просто да не му викат сериал, а селска вечеринка, всеки да стане, да каже по едно стихотворение, да изпее една песен и така. Живи и здрави, нека се изявяват, ние ще гледаме и ще завиждаме, както се казва. Wink

# 478
Нямам търпение за довечера. Калин ще се разправи с всички както трябва Whistling

# 479
  • София
Ако успее да си изиграе ролята добре не виждам нищо лошо в това. И без това не са особено критични и взискателни към второстепенните роли, а това е основния проблем когато поканения да участва е познат или роднина на някой от известните.
И аз имам дете, що не снимат него?
Може да е по-талантливо, пък и да изкара някой лев

БОНЕЕ, ЧАКАМЕ ПОЕМА Laughing

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 09:47 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт