Сватба 2018 - II-ра част

• 52 191
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
  • София

Добре дошла на новата булка. На мен ми харесва твоята идея за сватба и смятам, че всеки трябва да си реализира този ден така, както го усеща Simple Smile Роклята ти е страхотна, макар да не съм фен на къси сватбени рокли, тази ми хареса наистина.

Около мен няма нищо ново, нямам с какво да се похваля, в леко кофти настроение съм, тъй като нещо сметките ми излизат криви със сватбената агенция и ми се вижда, че ще излезе много солено, а и аз и мъжът ми не желаем да даваме толкова много пари за украса, при все, че моята идея за украса е единствено вази с цветя по масите и на нашата маса да има една дантела, която да пада отпред... при първи сметки от офертата, която ми дадоха, излезе около 1300-1400лв в най-евтиния вариант и нещо хич не ме устройва, та не знам какво да правя...  Sad

Добре заварили.
Благодаря за топлото и мило посрещане и за многото полезни и хубави съвети.

Относно украсата на масите... предлагам ти да направиш като една моя приятелка.
Тя си хареса снимка на украса, която се връзва с темата на сватбата (цветово) и която е в нейн стил.
Отиде в агенцията, каза че иска тази украса, те и казаха, че ще струва 2000 лв. ... тя им каза да си гледа работата и отиде в магазин за цветя каза колко маси ще има, там и казаха колко цветя ще и трябват.
Отидохме в едно фото и в по-голям размер ни принтираха въпросната снимка цветно в няколко екземпляра.
Мислехме, че ще е трудно сами да ги наредим цветята, но като се водиш по някоя снимка е лесно. Ето няколко идеи. Simple Smile
Излезе около 400 лв. цялата украса.

и още много можеш да разгледаш в www.pinterest.com

# 526
Някой ако може да препоръча добър фотограф и оператор в Стара Загора, който няма да ми отреже главата от кръста, да свирка. Разглеждах някакви сайтове на фотографи, които съм засичала по сватбите....ами голяма скука. Еднотипни пози, булката пред фонтанче разперила поли, булката клекнала в градската градинка, и то с качество, което и аз със смартфона бих го постигнала. Наистина тези, които влагат малко повече мисъл и фантазия държат и доста по-висока цена. Ама 4 бондака за няколко часа...леле, тия трябва да са магьосници. Бих очаквала на снимките да съм най-малкото Мис Свят, ама не знам с видеото какви абри-катабри биха били, за да изглеждаме всички като модели и да се маскират например разбитите плочки пред блока  Simple Smile)))

Betamesh, хитра идея за украсата . И самата украса на снимките много ми хареса.

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 15:20 от Анонимен

# 527
Бета, а какво направи приятелката ти после с останалите бурканчета, свещи и други декорации? Пък и чисто времево, кога редихте цветята, в деня на сватбата ли?

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 15:36 от Роузи Памуксън

# 528
Аз пък се чудя онези от агенцията, при положение, че всички неща, с изключение на цветята и салфетките ще ги използват пак, отгоре на какво ги слагат такива фантастични суми? Но да,...явно и спокойствието си има цена.

# 529
Щото етикетът "сватбено" автоматично прикача към цената две нули отзад. Joy

# 530
  • София
Бета, а какво направи приятелката ти после с останалите бурканчета, свещи и други декорации?

Ами в края на тържеството като започнаха да се разотиват хората ги помоли ако някой си харесва нещо от украсата да си вземе.
Аз лично имам едно сладурско бурканче с дантелка, което ползвам за свещник вече 4 години.
Всеки път се сещам за нея като си запаля свещ. А и самото украсяване не беше досадно... бяхме 6 момичета и докато редяхме букетите много се забавлявахме и се смяхме. Нещо като женска вечер се получи. Simple Smile

# 531
Тоест, сте го правили вечерта преди тържеството? Как не увяхнаха цветята?

# 532
  • София
Тоест, сте го правили вечерта преди тържеството? Как не увяхнаха цветята?

В цветарския и бяха дали някакви изкуствени торове или нещо подобно... общо взето някаква химия си беше, която се сипва във водата. И отделно тя беше избрала по-издържливи цветя и тревички.... Laughing 

А останалата украса като свещички и бурканчета или табелки за масата си ги подготвяш от по-рано и така.

В Икеа има много ефтини рамки за снимка... пластмасови са, имитират гипс и са красиви и ефектни.
Един златен спрей ти трябва и са готови... слагаш в тях принтиран номера на масата с по-ефектен шрифт и воаля.

# 533
На мен също ми хареса тази украса. Снощи започнах да ровя в разни сайтове и да търся идеи и неща, които мога да си купя и с много по-малко пари да направя по-хубава украса. Единственото, което ме притеснява, са живите цветя, тъй като не е нещо, което мога да си купя сега и да си играя да пробвам как ще изглежда. Ще мисля какво да правим. Родителите на един приятел на мъжът ми отглеждат цветя и имат магазинче, та може да уредим някоя среща с тях и да ме насочат, а може и да помогнат с украсата. Също така вярвам, че персонала в хотела ще се съгласи, ако аз подготвя всичко, само да го занеса и те да го подредят както искам.

# 534
Здравейте, не съм писала дооста отдавна, защото нищо не съм организирала досега, освен ресторант. Сега  обаче съм на тема покани. Може ли да ме посъветвате откъде да ги поръчам хем да бъдат красиви, хем и бюджетни, че като гледам по интернет има някакви страшни цени.

# 535
Аз и поканите реших да правя сама. Все още не знам как ще се справя, но изгледах няколко клипчета и харесах нещо не толкова сложно за изпълнение.

Купих си материали от специализирана книжарница за около 40 лв. (с  неща, без които подозирам, че е възможно да се мине, но..) Избрах хартия, която хем да е плътна, хем да може да се принтира върху нея. Моята идея е напечатаният текст да е в черно, така че може да се направи на обикновен принтер. Разбира се, зависи каква идея имаш, но според мен важно е печатът да е на поносима цена. Според мен, ако не държиш на нещо специално за цвят текст, можеш да купиш поканите и да използваш обикновено принтиране.

Ако все пак решиш да си ги правиш сама - продават се перфоратори, панделки, всякакви варианти на картон, хартия, филц, пликове и т.н.

# 536
Аз нашите покани ще ги поръчам от този сайт - http://svatbenipokani.eu/
Показвала съм го вече, но пак го пускам.
Моля ви, споделяйте тук нещата, които изработвате сами за сватбите си, на мен лично ми е много интересно. Simple Smile

# 537
Оо, аз със сигурност ще ги поръчвам, защото не съм особено добра в изработването на разни неща, да не кажа,   че съм си с две леви ръце😁😁😁 Иначе не искам нищо специално за поканите, може и да бъде с обикновен черен шрифт.

# 538
  • London, UK
Аз нашите покани ги поръчах от AliExpress, дойдоха напечатани - аз си измислих текст, избрах си шрифт и изпратих pdf с това което исках. Останах много доволна и всички казаха, че са много красиви. Смятам, че бяха и по-оригинални от това което се предлага в България.

# 539
С идеята за печата имах предвид точно да се поръчат от чужд сайт, например Aliexpress, и да се напечатат тук. Лично аз не знаех, че могат да се поръчат напечатани и от там - още по-лесно Simple Smile Там поканите са наистина много по-евтини и по мое мнение по-красиви.

П.П. С риск да се изложа, прилагам снимка на букет за хвърляне (още недовършен)

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт