Има ли значение възрастта на родителите?

• 60 433
  • 837
  •   1
Отговори
# 255
  • Tам през Атлантическия океан
Скрит текст:
Кукумицинка, темата е голяма, но е факт, че брендирани компании, които като акули душат за клиенти, си ги скубят яко:
http://www.businessinsider.com/nyc-women-attend-egg-freezing-parties-2014-8

"After the initial cost of $6,500 to $7,500, women pay an annual fee of $500 to $1,000 to keep storing their eggs. That means if a 25 year old decided to freeze her eggs until she was 40, she could have spent between $7,500 and $15,000, not including the original cost of freezing her eggs."

"EggBanxx prices for freezing and storing eggs for the first year range between $6,500 and $7,500 — about half the price it claims its competitors offer."

Тоест цените наистина са си сериозни и нямат сравнение с българските. Тук разходите са по-ниски, клиентите не плащат толкова. Та нормално е цената да е 10-ина хил. долара и отгоре, с надценка "модерно е".

В Бг една сестра взима кръв , мери кръвно , въвежда данни  Wink
тук за всяко от тези изброени  си има сестра  Sunglasses
няма надценка просто си заплашташ за труда на много хора  Grinning

обаче се отадалечаваме от темата Wink

# 256
Хайде сега да прочетем всичко отначалоа;
A study by Sunkara, Rittenberg, Raine-Fenning et al. looked at data from 400,135 IVF cycles performed in the UK from 1991 to 2008. They found that 15 eggs is basically the magic number. No matter her age, a woman’s chance of getting a live birth increases up to ~15 eggs. Less than that OR more than 20, her chances for live birth are lower. Notably, most women did not make 15 eggs: “The median number of eggs retrieved was 9 [inter-quartile range (IQR) 6–13] and the median number of embryos created was 5 (IQR 3–8).”

Ето, от твоя линк, генетичке и специалистке:

Notably, most women did not make 15 eggs: “The median number of eggs retrieved was 9 [inter-quartile range (IQR) 6–13] and the median number of embryos created was 5 (IQR 3–8).”

Става въпрос за 400,135 IVF cycles, т.е. за жени с репродуктивни проблеми.....

# 257
Кукумицинка, темата е голяма, но е факт, че брендирани компании, които като акули душат за клиенти, си ги скубят яко:
http://www.businessinsider.com/nyc-women-attend-egg-freezing-parties-2014-8

"After the initial cost of $6,500 to $7,500, women pay an annual fee of $500 to $1,000 to keep storing their eggs. That means if a 25 year old decided to freeze her eggs until she was 40, she could have spent between $7,500 and $15,000, not including the original cost of freezing her eggs."

"EggBanxx prices for freezing and storing eggs for the first year range between $6,500 and $7,500 — about half the price it claims its competitors offer."

Тоест цените наистина са си сериозни и нямат сравнение с българските. Тук разходите са по-ниски, клиентите не плащат толкова. Та нормално е цената да е 10-ина хил. долара и отгоре, с надценка "модерно е".

Ама как да нямат сравнение, след като ги сравни. Да не мислиш наистина, че в България е жълти стотинки. Какво си мислиш, че в Бг взимат по 600-1000 лева годишно за съхраняване и това е всичко, Докато се стигне до съхраняването, пак се дават хиляди за хиперстимулацията, изваждането на яйцеклетките, замразяването и пр. Сравнявай базови цени за еднакво обслужване и услуги. И в България има разлики - цената за раждане, ринопластика, слагане на силикон и пр. може да варира няколко пъти в рамките на страната, в зависимост от екстрите, консумативите, реномето на лекаря, болницата и пр. Изваждаш средна цена за конкретна процедура в Щатите, после за същата процедура в България и сравняваш. Естествено, че в Щатите е по-скъпо. Там и пъпките да ти изстискат или да те подстрижат, е по-скъпо. Ама няма да сравняваш кварталната фризьорка с Видал Сасун, ще сравняваш средни цени. Като го направиш, вече няма да се чудиш защо не са се емнали масово от Америката да си правят инвитрото и да си замразяват яйцеклетките в България, защото разликата в цените не е 30+ пъти.

Генетичката, чети какво пише. Нужни са 15 за един цикъл оплождане, за да гарантират и максимизират някаква успеваемост, никой не е казал, че ги вадят наведнъж, даже казват, че от повечето жени успяват да извадят наведнъж средно 9 (6-13) яйцеклетки. Изобщо не е казано, че всички, от които вадят, са с репродуктивни проблеми - има и донорки, които също се подлагат на овариална хиперстимулация, защото здрава жена на естествен цикъл образува една зряла яйцеклетка (обикновено само от единия яйчник), само в редки случаи повече. Нито е казано, че всички жени с репродуктивни проблеми имат проблеми точно с образуването на яйцеклетките и яйчниковия запас. Може да имат запушени маточни тръби и други проблеми. Може  даже да нямат репродуктивни проблеми те самите, а да са с мъжки фактор.

Последна редакция: пн, 23 окт 2017, 17:45 от кукумицинка

# 258
Както казах, темата е голяма и е по-скоро важно какъв е трендът. За мен ключовото е изобщо наличието на хай-енд пазар, партита и таргет. Затова въобще не е релевантно да правим сравнителен анализ на средни цени- интересната история е именно в лова на шарани и плащането на премиални цени.

Въпросът е- ако в България се зароди юпи-тренд, дали ще им направят премиален пакет и ще си сложат надценка "мода". Най-вероятно да.

А в САЩ си имат NAFTA и си замразяват яйцеклетките в мексикански клиники.

# 259
кукумицинка, Статията, която цитираш е за IVF, не за донорите на яйцеклетки

# 260
Е то в тоя форум който ражда млад (разбирай под 30) по дефиниция е със селско, закостеняло мислене от 19 век.
То, лошото е, че по света това е схващането вече. В Италия, под 30 вече раждат само простите, долния слой на обществото. Абе, направо си е срамота. Хич не ми се иска, ама е така.
Аз лично, бих искала дъщерите ми да родят около 25, защото това е хубавата фертилна възраст на жената, с най-качествени яйцеклетки и организъм за износване на здраво дете. Също така, аз ще съм по-млада и адекватна като помощ, а и присъствие. Разширеното семейство оказва много благотворно въздействие на децата, знам го вече със сигурност, защото от моя страна децата ми нямат такова и го усещат.
+1

# 261
  • София
. Най-малкото като генетик и биолог трябва да знае, че при деца на 5 вече не се гледа колко са напред в моторното развитие, дори не в психомоторното, защото не са бебета, а се гледа най вече когнитивтото им такова, а моторното се гледа дотолкова, доколкото издава някои симптоми, примерно една тромавост или несръчност.

Е, това е вече НОВИНА за мен. От кога в България децата на 3-5-7 години са всичките с еднакво физическо развитие. Ако съм разбрала добре всички могат да карат колела и ролкови кънки, да играят бадминтон; волейбол, хандбал и да плетат на една кука - супер!
Това, че 3-годишните могат да пишат на компютър, но че им трябва още малко развитие на когнитивно(психическо ) ниво, мисля, че ме убедихте с доста постове в този форум.
Късмет в развитието ви!

Нищо не си разбрала, което съвсем поставя под въпрос всичките претенции и твърдения за титли и специалности, с които се кичиш. Какво точно и как 3-годишните пишат на компютър? И за какви кънки и плетене на една кука пишеш? Всичкото ти писане издава въпиуща, както се казваше навремето, некомпетентност.
Мерси за пожеланията за развитието ми - развивам се чудесно!

# 262
кукумицинка, Статията, която цитираш е за IVF, не за донорите на яйцеклетки

Да, и в нея се казва, че от повечето жени, подложени на изкуствена стимулация (няма уговорки какви са, но логично, че сред тях има и донорки, и други жени с нормално функциониращи яйчници) се добиват средно 9 яйцеклетки на стимулация. Всъщност правят уговорка единствено за жените с ПКЯ, че при тях често се случва да са много голям общ брой, но с много некачествени. Иначе, чисто статистически, около половината от жените, които се подлагат на инвитро процедури, са с репродуктивни проблеми. Другата половина са част от двойки, където мъжете са с такива проблеми. Има и двойки, където и двамата са с репродуктивни проблеми, но спокойно може да се допусне, че сред 40 хиляди жени, подложили се на инвитро, половината вероятно са с достатъчно нормално функциониращи яйчници. Силно се съмнявам да има изследване включващо само и единствено представителна извадка абсолютно здрави жени, които си правят стимулация на яйчниците самоцелно, без да е свързано с инвитро процедури. Затова ми е интересно откъде тази убеденост и данни,че при млади здрави момичета е нормално да произвеждат 15-20 яйцеклетки наведнъж при стимулация. Дори и на 20-годишните бачкаторки на Цукърбърг, решили да си замразят яйцеклетки на парти, ще им се наложи да се подложат на инвитро/икси и пр., ако решат да си използват въпросните яйцеклетки.

Последна редакция: пн, 23 окт 2017, 21:00 от кукумицинка

# 263
. Най-малкото като генетик и биолог трябва да знае, че при деца на 5 вече не се гледа колко са напред в моторното развитие, дори не в психомоторното, защото не са бебета, а се гледа най вече когнитивтото им такова, а моторното се гледа дотолкова, доколкото издава някои симптоми, примерно една тромавост или несръчност.

Е, това е вече НОВИНА за мен. От кога в България децата на 3-5-7 години са всичките с еднакво физическо развитие. Ако съм разбрала добре всички могат да карат колела и ролкови кънки, да играят бадминтон; волейбол, хандбал и да плетат на една кука - супер!
Това, че 3-годишните могат да пишат на компютър, но че им трябва още малко развитие на когнитивно(психическо ) ниво, мисля, че ме убедихте с доста постове в този форум.
Късмет в развитието ви!

Нищо не си разбрала, което съвсем поставя под въпрос всичките претенции и твърдения за титли и специалности, с които се кичиш. Какво точно и как 3-годишните пишат на компютър? И за какви кънки и плетене на една кука пишеш? Всичкото ти писане издава въпиуща, както се казваше навремето, некомпетентност.
Мерси за пожеланията за развитието ми - развивам се чудесно!
E, ако и това за бадминтона, плетенето на една кука и връзката с някои участници в форума трябва да го обяснявам, по-добре да те оставя да дораснеш и разбереш за какво става дума - иначе си говорим на различни езици, без желание за комуникация. Успех, аз бях с теб до тук. Simple Smile

# 264
  • София
Ааа, чЕкай, чЕкай маУко! НЕма се пУашиш!

# 265
Ааа, чЕкай, чЕкай маУко! НЕма се пУашиш!
Аз си знам яйцата и децата, а ти не си едно от тях Simple Smile

# 266
  • някъде в орбита...
кукумицинка, незнам защо се напъваш въобще. Аз отдавна да се бях отказала Rolling Eyes

# 267
Родена съм, когато майка ми е била на 41, а баща ми на 44. Изтърсак съм. Първоначално са мислели за аборт и в деня Х са се отказали и са решили да ме запазят. Не мога да се оплача. Гледаха ме с много любов и спокойствие. Баби нямах, но това не ми е било проблем. Проблемът беше, че баща ми почина, когато бех на 15. Въпреки това съм сигурна, че от него съм получила повече внимание, отколкото хора имали баща до 40-50.
Аз исках да родя рано и първото си дете родих на 25. Близнаците дойдоха на 41 след 5 годишно чакане. Та правим си някакви планове, но там горе има един, който решава. Малките ги гледам с повече желание. За каката имах много енергия и малко търпение.

# 268
Абсолютно. Аз бях на 8-10, а баща ми на 56-58, когато лятото ме водеше на почивка в Плачковци. Двамата се катерехме по дърветата над почивната база, играехме федербал, обикаляхме баирите. Тогава имаше най-много време и желание да правим нещо заедно. Мразя да пътувам с влак, кола нямахме, но пътя с него не се усещаше - вадеше вестник и билетчета или цветни хартийки от джобовете си, разчертаваше дама на вестника и си устройвахме турнир. Почина на 77г от инсулт, аз бях на 29г. Липсва ми, но най-много съжалявам, че не можа да се порадва на внуци.
Всяка възраст си има предимствата и недостатъците, важното е детето да е желано, обичано и обгрижвано, а не родителите да го чувстват като задължение и бреме, и да не съжаляват за "пропуснатите възможности".

# 269
Всеки има различни причини и пречки да стане или да не стане родител когато е пожелал! За мен значение има родителите да са здрави за по-дълго време; да са заедно и да отгледат и възпитат с любов и грижа децата си! Другото е без значение! 🍀
Искам да добавя още нещо към това ми изказване по-горе!
Млади или стари, важното е да живеем в близост до родителите си! Моите бяха млади и сега не са стари, но за съжаление вече 15 години са далеч и от мен и от децата ми! 😢 Не можем да избираме родителите си, но можем да изберем къде да живеем, така че да имаме и ние и децата ни повече хубави спомени с тях..Аз не го направих и цял живот ще ми тежи за това....

Общи условия

Активация на акаунт