Има ли значение възрастта на родителите?

• 60 439
  • 837
  •   1
Отговори
# 240
Да де, точно това сравнявам: млада жена иска да замрази яйцеклетки. Стимулация плюс замразяване пак е по-евтина в България. Вече за ин витро е друга история, аз говоря какво им рекламират на момента. Въпросът е пазарен и цивилизационен, не толкова медицински. Общо взето говорим за продаване на надежда, а там ценообразуването може да е всякакво. Че и с парти да им я продаваш. Та историята за цената вече е съвсем различно нещо.
На каква база по-евтина?

Журналист в сферата на икономиката казваш, че си, затова как можеш да сравняваш числа сами по себе си.

На база "лудост и балон". Всеки продукт има един компонент на рационално ценообразуване- оттам нататък има една зона, която икономистите наричат гъвкавост. За някои неща цената може да е много по-висока, просто защото хората са готови да я платят, особено ако има инжектиране на финанси отнякъде под формата на застраховки, насърчителни програми и подобни.

В България грубото ми наблюдение е, че масово все още ценообразуването е по-скоро реалистично, заради липсата на "подплатеност", изключая най-скъпите клиники и болници. Но ако Фейсбук и Гугъл се бъркат, за да плащат за замразяване на яйцеклетки, цената може да се вдигне. Същото като със студентските кредити- затова образованието в САЩ е раздуто и като абсолютна, и като относителна цена.

Та...не си тревожи главата по отношение на икономическата журналистика, там се справям, а някои истории са по-сложни. Та общо взето дори имайки предвид стандарта, пак цените в САЩ ми клонят към балон.

Моля? Я пак, но сериозно  Laughing

# 241

Това не е вярно, зависи от възрастта на жената. При млади момичета 15 и повече е нормално да се извадят. При по-възрасните - броят пада

Дай данни, че при млади момичета е нормално да извадят 15 и повече качествени яйцеклетки от един цикъл на стимулация.

И двете с Мамасита се оляхте с глупостите.

# 242
Кукумицинка, а твоят анализ какво показва- дали българката си вади от джоба също толкова, колкото и високоплатена бачкаторка във Фейсбук, субсидирана от компанията? Много ясно, че ценообразуването ще е тотално различно.

# 243
Кукумицинка, а твоят анализ какво показва- дали българката си вади от джоба също толкова, колкото и високоплатена бачкаторка във Фейсбук, субсидирана от компанията? Много ясно, че ценообразуването ще е тотално различно.

Моят анализ показва, че цените не са толкова различни и разликата се покрива от различните ни стандарти. Иначе навсякъде е скъпо за средностатистическите пациенти. Репродуктивните клиники си съществуват, не им правят различни цените за бачкаторките във Фейсбук и останалите пациенти, просто от някои компании осигуряват по-добре служителите си, което е типично за Щатите. Там се случва медицинската застраховка на различни хора да покрива различни здравни рискове. Та в края на краищата българката, която не е одобрена за финансиране на ИВФ от фонд, може да извади от джоба си повече, отколкото бачкаторката във фейсбук, на която разходите ѝ се покриват пряко или непряко от компанията.

Сравняваш цена за подстригване в България с цена за присаждане на коса в Щатите и викаш "ау, колко е евтино при нас". Съветвам те да провериш цени за стимулация, за изваждане, за замразяване, за съхранение, за трансфер и т.н., и да сравняваш адекватни неща, защото няма смисъл от повече глупости.

# 244

Това не е вярно, зависи от възрастта на жената. При млади момичета 15 и повече е нормално да се извадят. При по-възрасните - броят пада

Дай данни, че при млади момичета е нормално да извадят 15 и повече качествени яйцеклетки от един цикъл на стимулация.

И двете с Мамасита се оляхте с глупостите.

Виж тази работа си я свърши сама - литература по въпроса - бол.
Основната тема беше друга.

# 245
Абе не знам, знам само, че най-обикновен АГ преглед в САЩ в най-евтините щати е по-скъп от частен преглед в БГ в добър кабинет. Да, отчасти е стандарт, но тезата ми е, че при ценообразуването са си сложили и нещо отгоре, отвъд разумното и стандартите. Плюс това здравеопазването в САЩ е типично скъпо и има практика за големи и неясни надценки, така че няма да се учудя, ако цените наистина се окажат раздути.

А това за Фейсбук е нов феномен, имаше отзив в медиите, че на практика плащат на служителките си да не раждат.

# 246
  • София

Не съм, а БКП-то ухае от писанията ти и затова ми се натрапва - нещо като "ухание в мрака"

Къде си тръгнала с това повредено обоняние и тая псевдонаучност, наборе? Mr. Green Mr. Green

# 247
кукумицинка, ако искаш тук има няколко сайта както и една клиника с цените - само за инфо:

https://www.fertilityauthority.com/articles/15-magic-number-egg-retrieval

https://thesocietypages.org/graphicsociology/2017/06/08/how-many … -a-baby-nomogram/

https://www.reprofit.cz/en/price-list/reprofit-price-list/

# 248

Не съм, а БКП-то ухае от писанията ти и затова ми се натрапва - нещо като "ухание в мрака"

Къде си тръгнала с това повредено обоняние и тая псевдонаучност, наборе? Mr. Green Mr. Green
Simple Smile КМА

# 249

Ето, от твоя линк, генетичке и специалистке:

Notably, most women did not make 15 eggs: “The median number of eggs retrieved was 9 [inter-quartile range (IQR) 6–13] and the median number of embryos created was 5 (IQR 3–8).”

И от твоя линк с цените, като отвориш ценоразписа на някоя българска репродуктивна клиника, и сравните за идентични процедури, ще видите, че в никакъв случай няма разлики в цените на процедурите от над  30 пъти (1000 лева/20 хиляди долара).

# 250
  • Tам през Атлантическия океан
Толкова загрижени за чуждите съдби , избори  и животи  Sunglasses
а иначе ще прескочим падналият на улицата......

# 251
"One company that offers this service charges $12,500 to harvest twenty eggs, and then $6,500 for one fertilization and implantation cycle. These charges do not include the many medication costs associated with the procedure or the costs of refreezing unused viable embryos fertilized in the first cycle."

Сега, нали се сещаш, че тук сравняваме обувки Флавия с Маноло Бланик- има си ценообразуване за по-заможни пациентки. И оттук идват космическите разлики в цените на обувките, така да се каже.

Та когато брендираш и таргетираш, цената вече може да си я сложиш каквато си искаш...

# 252
"One company that offers this service charges $12,500 to harvest twenty eggs, and then $6,500 for one fertilization and implantation cycle. These charges do not include the many medication costs associated with the procedure or the costs of refreezing unused viable embryos fertilized in the first cycle."

Сега, нали се сещаш, че тук сравняваме обувки Флавия с Маноло Бланик- има си ценообразуване за по-заможни пациентки. И оттук идват космическите разлики в цените на обувките, така да се каже.

Та когато брендираш и таргетираш, цената вече може да си я сложиш каквато си искаш...

И тия замразяват вече оплодени пресни яйцеклетки, успешно станали ембриони. Да ти цитирам ли какво си писала, че за замразяване на яйцеклетки (или за съхраняването им) им искали 20К долара, пък на нашите тук - 1000 лева, или сама ще си го намериш? Това, което ми цитираш, няма нищо общо с предишните ти твърдения.

# 253
  • Tам през Атлантическия океан
Абе не знам, знам само, че най-обикновен АГ преглед в САЩ в най-евтините щати е по-скъп от частен преглед в БГ в добър кабинет. Да, отчасти е стандарт, но тезата ми е, че при ценообразуването са си сложили и нещо отгоре, отвъд разумното и стандартите. Плюс това здравеопазването в САЩ е типично скъпо и има практика за големи и неясни надценки, така че няма да се учудя, ако цените наистина се окажат раздути.

А това за Фейсбук е нов феномен, имаше отзив в медиите, че на практика плащат на служителките си да не раждат.

Информацията ти е вярна.

Скрит текст:
Имах продцедура  абразио след спонтанен ,  сметката бе 17 000 , застраховката ни бе добра покриваше 80% и ни дойде сметка над 2 000 !!!

# 254
Кукумицинка, темата е голяма, но е факт, че брендирани компании, които като акули душат за клиенти, си ги скубят яко:
http://www.businessinsider.com/nyc-women-attend-egg-freezing-parties-2014-8

"After the initial cost of $6,500 to $7,500, women pay an annual fee of $500 to $1,000 to keep storing their eggs. That means if a 25 year old decided to freeze her eggs until she was 40, she could have spent between $7,500 and $15,000, not including the original cost of freezing her eggs."

"EggBanxx prices for freezing and storing eggs for the first year range between $6,500 and $7,500 — about half the price it claims its competitors offer."

Тоест цените наистина са си сериозни и нямат сравнение с българските. Тук разходите са по-ниски, клиентите не плащат толкова. Та нормално е цената да е 10-ина хил. долара и отгоре, с надценка "модерно е".

Общи условия

Активация на акаунт