Има ли значение възрастта на родителите?

• 60 501
  • 837
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Дрън-дрън, кариера, пък не може да намери мъж! Същата работа като "за всеки случай". Кариерата е алфата и омегата на съществуването или че от цялото количество мъже, нито един няма да е достоен за баща? Петнайсет години (да го сметнем до 35) няма да успее да намери мъж и да направи кариера?

# 181
Последно, че не разбрах.
Поради здравословни причини ли си замразяват Я на 22 или като застраховка, че няма да намерят мъж?! Rolling Eyes

# 182
  • Tам през Атлантическия океан
Когато жени стават донори на яйцеклетки и помагат на други жени ,
не разбирам каква е  разликата да си имаш своя ако се наложи ?!  

Когато мъже стават донори и замраяват сперма няма такъв отбой  Laughing ?!

п.п.
Последно, че не разбрах.
Поради здравословни причини ли си замразяват Я на 22 или като застраховка, че няма да намерят мъж?! Rolling Eyes

Те могат да го намерят ама да са вече с репродуктивни проблеми  Rolling Eyes

# 183
То излиза, че всички трябва превантивно да замразят, защото никой не може да е сигурен.
Освен, ако вече не е родител, на 22. Crazy

# 184
  • София
Разликата е в това да си извадиш истинските зъби, които са съвсем нормални и здрави, и да си сложиш коронки или цяло чене, защото така било нормално, а и "за всеки случай".
Кажи ми една наистина основателна причина човек да разбутва нещо, което работи. Наистина, не се заяждам. Всички причини, които до момента изброи, нямат нищо рационално, а съвсем субективно-ирационално (от типа "защото така") - някакви желания или страхове, но не реално справяне с реална ситуация.

# 185
  • София
Десс, не мога да разбера позицията ти.
Никой не отрича метода, който в дадени моменти, на дадени жени, помага.

Тук говорим за смисъла да бъде направена манипулацията при здраво и право 22 годишно момиче.
И за вредата, която може да му нанесе+ парите, които ще му измъкнат, за няма и защо!

При нас, поне лекарите честно предупреждават, че не раждали и много млади жени, не бива да стават донори на яйцеклетки.
Що се отнася до жените, правещи прословутите кариери- ами, като нямаш самочувствие на стойностна жена, ще тичаш да се доказваш наравно с мъжете, САМО като кариерист.

И като Елена Йончева ще родиш на 51, ще метнеш детето на бавачки и ще продължиш да се правиш на велик.
А, детето ѝ е като брошка на ревера, щото колкото и да е напредничава и съвременна, не ще да чуе за себе си онази хубава българска думичка за бездетните.

# 186
Eee, AbsurT, не очаквах да намекнеш дори за тази ужасно обидна дума, камо ли да я определиш като хубава... ooooh! ooooh!

# 187
  • София
Eee, AbsurT, не очаквах да намекнеш дори за тази ужасно обидна дума, камо ли да я определиш като хубава... ooooh! ooooh!

Забравила съм кавичиките, съжалявам! Peace

Но, хайде ми кажи дали не съм права за Йончева?
Това дете ѝ е или за брошка, или да ѝ сменя памперсите, или и двете.

Та, тя ден не се е свъртяла да го гледа като майка- бавачка и скок в политиката.
Че и хукна посред нощите с партийните другари да обхожда стената на границата и да търси дупки...... Mr. Green

# 188
Людмила Филипова има една много хубава книга по темата за замразяването на яйцеклетки и ембриони - Стъклени съдби.

# 189
Права си за Йончева, за думата ми беше забележката. Peace

# 190
  • Tам през Атлантическия океан
Людмила Филипова има една много хубава книга по темата за замразяването на яйцеклетки и ембриони - Стъклени съдби.

Ако не се лъжа там се говори само за вече готови замразени  ембриони  Rolling Eyes  (бъРрр )

По отделно като са генетичните матрериали (!) замраzени  яйцеклетки , сперма мога да го приема някак си , това със замразените ембриони за дългоо време ,  вече ми идва too much

Последна редакция: нд, 22 окт 2017, 21:48 от Desss

# 191

Ако не се лъжа там се говори само за вече готови  ембриони  Rolling Eyes

Не само. Замразени яйцеклетки, ембриони, сперма, използвана е и научна литература, актуална към момента на писане на книгата. Става въпрос за това, че с използването на такива продукти, в един момент могат да се съберат брат и сестра без дори да знаят. Също, че по-дълго замразените дават дефекти, т.е. има по-голям риск децата да са увредени. Интересна е книгата, не е само художествена измислица.

# 192
  • София
Това са вече изсмукани от пръстите неща. Работата е там, че за момента няма достатъчно данни, защото не е минало достатъчно дълго време и няма достатъчно широка база със случаи, няма маса, върху която да се направят сметките има ли някакви особености или няма. За момента се обръща внимание само на това, че при инвитрото са многоплодни бременности, които задължително почти завършват със секцио преди термин, защото плодовете са твърде ценни, за да се рискува с чакане на термин и нормално раждане, демек след толкова пари и мъки, родителите искат гаранция, а и клиниките искат хубави статистики на хубави раждания, а не черни точки. А дори да има някакви данни, те все още не са публично достояние.

# 193
  • София
Ами, то си е нормално, като помисли човек.
Замразяваш с течен азот, после размразяваш и идея нямаш какво може да се е повредило и до какви аномалии може да доведе.

После третираш " матряла" с каквото там си решил, че трябва и го имплантираш.
Правят се на Господ, учените и помагат, но рискът не е оправдан при здрави и млади хора.

# 194
А за колко време ще замрази? 20 години? А гаранцията за качеството на преживелите замразени яйцеклетки кой дава? Цена - 400 лв на година (поне толкова беше за ембриони). Хиперстимулация на 22-годишно нераждало момиче. На каква цена (в здравословен аспект). Тези, които я съветвате с лека ръка бихте ли го направили със себе си или да посъветвате дъщерите си?
Скъпи мамички, и бъдещи такива; няма да влизам в тъпи обяснения по злъчните ви забележки. В този случай, не съм посъветвала девойката на 22 години да си направи стимулация и пази яйцата, а й казах, че съществува начин да си "купи време". да обяснявам ли, че човек го право когато види че наближава края на разумната репродуктивна възраст????
КАКИ, много жлъч носите в душите си, кофти....на мен не ми пука, не съм трол; молекулярен биолог; генетик с титли и .тн. глупости съм (да ДНА е на английски - да се чете ДНК Simple Smile) във форма съм и децата ми са супер. Ако искате да се заяждате - моля  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт