Има ли значение възрастта на родителите?

• 60 400
  • 837
  •   1
Отговори
# 345
  • Няма такава държава!
Дали пък авторката не се съмнява, че е осиновена и за това пита? Нали никой не осиновява преди да е опитал всичко?
Не мисля, че авторката се съмнява в това - по-скоро се чуди за какво да се разсърди на родителите си. Ето първия пост по темата:

"Здравейте!Когато бях малка не мислех за това,но в училище моите родители бяха едни от най-възрастните.Най-голямото ми желание е да видят внуци!Майка ми ме е родила на 39 ,а баща ми на 38!Напоследък не спирам да си мисля само за това!Моля ви посъветвайте ме!Има ли значение възрастта на родителите!"

Майка и я е родила на 39 - сега... това ок ли е в духа на темата или е много късно? Защото не става дума за раждане на 50-51 години. Родителите на авторката млади ли са или стари? Егоисти ли са или закъснели? Не се разбира много сега на каква възраст са и тя на колко е, но мисленето май и е тийнеджърско все още.

# 346
Много свободно време има авторката и се занимава с глупости.

# 347
Дали пък авторката не се съмнява, че е осиновена и за това пита? Нали никой не осиновява преди да е опитал всичко?
Не мисля, че авторката се съмнява в това - по-скоро се чуди за какво да се разсърди на родителите си. Ето първия пост по темата:

"Здравейте!Когато бях малка не мислех за това,но в училище моите родители бяха едни от най-възрастните.Най-голямото ми желание е да видят внуци!Майка ми ме е родила на 39 ,а баща ми на 38!Напоследък не спирам да си мисля само за това!Моля ви посъветвайте ме!Има ли значение възрастта на родителите!"

Майка и я е родила на 39 - сега... това ок ли е в духа на темата или е много късно? Защото не става дума за раждане на 50-51 години. Родителите на авторката млади ли са или стари? Егоисти ли са или закъснели? Не се разбира много сега на каква възраст са и тя на колко е, но мисленето май и е тийнеджърско все още.

Да, не става ясно на колко са в момента родителите, на колко е авторката и по-важното - имат ли наличен потенциален баща тия хипотетични внучета, или тепърва ще го търси? Също и дали си е постлала така, че действително основно радост да носи появата на внучетата на бабата и дядото, или ще трябва да мислят как да помагат редовно финансово и с грижи на решилата да ги зарадва с внуци жертвоготовна щерка. Защото много инфантилно звучат нещата с тези училищни драми. Изглежда като наскоро завършила гимназия, на която най-големите ѝ житейски драми са училищните. Ако съм потенциална баба или дядо, ще предпочета да не ме радват с внучета в момент, в който ще се налага аз да им треперя ежедневно какво ще ядат тия внучета, барабар с майка им, която е без трудов стаж, право на майчинство и т.н.

# 348
MG, ако твоите родители те бяха създали 15-20 години по-рано ти имаш времето да протакаш и до 40г.
В твоя случай, особено ако си на 28-30, имаш образование, работа, и най-важното - партньор - значи ти е време.

# 349
ако са здрави децата, всеки да ражда когато иска, но случи ли се проблем с детето, сега има и бум на аутизъм, хиперактивност, не знам  по - възрастни родители, как ще се справят с тези деца......

# 350
  • Варна
ако са здрави децата, всеки да ражда когато иска, но случи ли се проблем с детето, сега има и бум на аутизъм, хиперактивност, не знам  по - възрастни родители, как ще се справят с тези деца......

Е хайде сега, чак пък бум. Просто сега повече се говори, а преди тези деца се криеха.

# 351
  • София
И има мода сред диагнозите

# 352
  • Варна
И има мода сред диагнозите

О да, особено с тази диагноза хиперактивност доста се спекулира.

# 353
  • София
и с аутизма. Това са двете най-модерни диагнози в момента.

# 354
  • София - Рим и обратно
Да, ако заведа котката на психиатър, ще я диагностицират аутист на мига - може да седи с часове с лице към стената.

# 355
  • Наблизо
Да, ако заведа котката на психиатър, ще я диагностицират аутист на мига - може да седи с часове с лице към стената.

И моята! Да вземем да ги заведем заедно...започнах да се притеснявам...Аутистична котка.Мързелива,да...ама сега и аутистична.

# 356
  • София
По-скоро вие покрай котките ще развиете някакви аутистични черти.

# 357
Еййй, и аз съм аутист - мога за зяпам телевизия цял ден, да пия кафе и да седя на дивана....хич няма да ми омръзне!  Mr. Green

# 358
  • София
ти си мързел, ама ти се ще да си аутист, защото аутист звучи по-оправдателно. Wink

# 359
Имам една хипотеза- че някои деца показват аутистични черти, защото средата, в която растат може да им е неприятна, главно заради липсата на стимули. Всичко е едно такова гладко, неутрално. Спомням си, че като дете много се дразнех от модернистичен дизайн, празнотия, липса на детайли. Обратно, чувствах се комфортно, като има наоколо малко рококо, глупости, абе някъде да ти се спре окото. Днес децата се гледат в апартамент с някакви ИКЕИ, едни кубчета, празно, бежово...малко природа, малко цапане. Стимулират ги изкуствено с кинетични пясъци и желета, пак в същата стерилна среда.

Ми то е лесно човек да избръмчи и да почне всичко да го дразни.

Иначе аз можеше да имам поне 8 диагнози по днешните стандарти. И мъжът ми. Най-вече sensory processing disorder. На база на това, че и двамата сме били деца, дразнещи се от дрешките си, ако нещо е малко не-наред.

Общи условия

Активация на акаунт