Има ли значение възрастта на родителите?

• 60 406
  • 837
  •   1
Отговори
# 375
  • София - Рим и обратно
Е, досега не съм срещнала дете с млада майка, което да е недоволно от това. Познавам няколко - едната беше с майка си снимана на абитуриентския бал - две сестри буквално, едната на 19, другата на 38. Дъщеря ми има една приятелка, майка й е на 36, нищо не им липсва - както в материален план, така и в отношенията майка-дъщеря, които са доста близки. И двата случая са не от семейства на маргинали, а доста интелигентни млади хора, чиито родители са градили кариера, но на 30 с вече пораснали деца.

# 376
Е, досега не съм срещнала дете с млада майка, което да е недоволно от това.

Както казва Andariel, ще са недоволни от друго.  Mr. Green Peace

И много правилно, че....

..., защото винаги е по-добре да те има, отколкото да те няма.

# 377
  • София - Рим и обратно

И много правилно, че....

Ми,честно казано не го разбирам тоя философски постулат. Какво означава? Ако те няма, как ще знаеш дали е по-добре да те има. Изобщо, много отвлечено ми звучи. Най-любим пуберски лаф ми беше - не съм ви молила да ме раждате. Направо ги затапвах Smile.

# 378
  • София

Не, не е така- на чужд гръб и сто тояги са малко!

Ако вече си си родил, е по- добре да те има, но ако знаеш че ще се родиш с " тези параметри", силно се съмнявам че би поискала.
Под " тези параметри", разбирам различните генетични увреждания, които родителите знаят че се предават на 50- 100% и въпреки това, създават деца.

# 379
Животът така или иначе е риск.

# 380
  • София
И откъде знаеш, че ако знаеш, че ще се родиш в тези параметри няма да искаш да се родиш? И не става въпрос за увреждания, а за възраст.  Макар дори хората с увреждания са доволни, че ги има на този свят. Инстинктите за размножение и самосъхранение надделяват. При някои сработва самосъхранението, а при други размножението.

# 381
Отношението между родител и дете не зависи от възрастта. Хората са различни и имат различни характери. Това се отнася както за родителите, така и за децата.

# 382
Да бе, ще кажете, че характерът не се мени с възрастта...

# 383
  • София
И откъде знаеш, че ако знаеш, че ще се родиш в тези параметри няма да искаш да се родиш? И не става въпрос за увреждания, а за възраст.  Макар дори хората с увреждания са доволни, че ги има на този свят. Инстинктите за размножение и самосъхранение надделяват. При някои сработва самосъхранението, а при други размножението.

Е, нормално е да предпочетеш да изчакаш и да се родиш с по- нормални параметри, нали!? Peace

Много ми е интересна твоята нагласа- здрава и права, но твърдо убедена, че хората с дефицити, са щастливи така и така си искат да бъдат. newsm78

# 384
Да бе, ще кажете, че характерът не се мени с възрастта...
Имах предвид, че някои родители и деца просто нямат силна връзка и това не зависи от възрастта..

# 385
Да, но от този аргумент не следва, че възрастта не влияе върху връзката с децата. При равни други условия има вероятност да влияе.

# 386
  • София - Рим и обратно
Ами влияе та, как да не влияе. Нали виждам по мен си - с голямата хич не съм й цепила басма и тя си знаеше правилата, сега вече е млада дама и много се разбираме. А с малката се чувствам обременена и объркана от цялата информация, която съм изпрочела всичките тия години, за възпитание, отношение и прочие. Даже наскоро почна да тряска врати и да реве за глупости, голямата ме гледа озадачено и вика - ама ти нищо не й казваш, аз така никога не съм смеела да ти говоря. Еми не е, ама сега нали трябва с ръкавици да ги пипаме.

# 387
И до дете си е, не само до възраст на родителите. Ужасно са различни децата.

# 388
Аз какво написах- "при равни други условия". Какво неясно има в израза? Това изключва "различни деца".

# 389
Аз какво написах- "при равни други условия". Какво неясно има в израза? Това изключва "различни деца".

Кои условия да са равни? Аз не мисля, че възрастта влияе. Даже като малка повече се разбирах с баба ми и дядо ми, отколкото с родителите си. В крайнаа сметка всеки си разсъждава от личен опит. За мен няма значение възрастта за разбирателството. Едни родители са по-търпеливи и по-лесно изтърпяват пуберите, а други не чак...Същпто е и с децата. Едни имат страхопочитание, а други по-малко. Въпреки, че една майка ги е раждала и възпитала, са различни. Зависи от темперамента, хормоните, гените и т.н. Така, че за мен не може да има равни условия в реалността. И да искаш, не можеш да ги направиш децата си в калъп. 🐒🐒🐒

Общи условия

Активация на акаунт